Müezzinoğlu Bayraktar’ı topa tuttu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Erdoğan Bayraktar’ın istifa açıklamasındaki eleştirilere tepki göstererek, "Herkes kendine yakışanı yapar. O da kendine yakışanı yapmış" dedi

Müezzinoğlu Bayraktar’ı topa tuttu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Erdoğan Bayraktar’ın istifa açıklamasındaki eleştirilere tepki göstererek, "Herkes kendine yakışanı yapar. O da kendine yakışanı yapmış" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir takım temaslarda bulunmak ve şehir hastanesi temel atma törenine katılmak üzere geldiği Gaziantep’te, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve beraberindekilerle Gaziantep Valiliğini ziyaret etti. Müezzinoğlu, dün akşam saatlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu kabine revizyonunu değerlendirdi.

ERDOĞAN BAYRAKTAR BÖYLE İSTİFA ETTİ

"Kabine değişiklikleri tabii ki değerli Başbakanımızın tasarrufundadır" diyen Müezzinoğlu, şunları söyledi: "İhtiyaç duyduğu her zaman her an yapabilir. Ben ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını yeni gelen arkadaşlarımızla birlikte başarılı hizmetler yapmayı temenni ediyorum. Tabi bu değişiklikler belediye başkan adayımız Fatma Şahin bakanımız da yarın devir teslim yapacak. Tabi kabine değişikliği işin tabiatında vardır. Olmalıdır ve gereklidir."

OPERASYON

Son günlerde yaşanan tutuklamalar ve yolsuzluk davaları ile ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
“Hukuk devletlerinde yanlış yapana hukuk hesabını sorar, sormalıdır ve bunun yolu açık olur. Ama birileri yanlışlıkları bir sepete toplayarak veya yanlışlıklar gibi gösterilerek birbiriyle alakası olmayan birçok konuyu aynı sepette tüm bir organizasyonla bunu yapıp da bir siyasi iktidarı ve milli iradeyi zedeleyecek bir boyuta taşırsa buna millet de razı olmaz hukuk devleti de razı olmaz. Millet iradesi ile gelen siyasi iktidarlar buna razı olmaz. Bu oynanan senaryoları bu millet çok yaşadı. Çok da ağır bedellerini ödedi. 1960’daki darbenin ağır bedelini bu millet ödedi. 80 darbesinin ağır bedellerini bu millet ödedi. 28 Şubat’ın ağır bedellerini bu millet ödedi. Bu Ak Parti iktidarı döneminde şöyle bir bakın Danıştay saldırısının senaryosunu ilk günlerde millete nasıl sundular. Sonra arka perde nasıl çıktı. 2 kişiden birinin oyunu almış bir siyasi parti 2007 seçimlerinden çıkmış 2008’de bu partiye kapatma davası açıyorsunuz laiklik elden gidiyor diye. Peki 2008’den bu yana 5 yıl geçti laiklik elden mi gitti? Bir oyla kurtulan milli irade 11 kişiden 1 kişinin oyuyla kapatılmaktan kurtuldu. Peki o gün kapatılsaydı; bugün milli iradeden bahsedebilecek miyiz? İstikrardan bahsedebilecek miydik? Bugün şehir hastanesinin temelini atabilecek miydik? 3’üncü boğaz köprüsünü, 3’üncü hava alanının hayallerini kurabilecek miydik? Marmaray’ı açabilecek miydik? 2023 hedeflerine bu milleti taşıma dinamiklerimiz olabilecek miydi? Milli irade ile çelik çomak oynar gibi oynayan bir anlayıştan hukuk devleti, demokrasi, sandık diye bahsedebilmek mümkün olur mu?”

"KİM YANLIŞ YAPTIYSA..."

Yolsuzluk iddialarına da değinen Müezzinoğlu, “Kim hangi yanlışlığı yaptıysa, kim hangi yasa dışılığı yaptıysa, kim hangi rüşveti aldıysa yakalarsın ama o çantaları veya o kutuları 10-14 ay takip edip de hiç alakası olmayan sepetin içine koyup da hükümete asrın yolsuzluğu deniliyor. Arkadaşlar hani şu anda asrın yolsuzluğu dediğinde ben diyorum 10-11 yıl önce 50 milyar dolar banka hortumlamasına asrın yolsuzluğu demeyen bir anlayış bugün daha ne olduğu belli olmayan henüz daha milletin önüne ve hukukun önüne şu fotoğraftır diye gösterilmeyen bir hadisede asrın yolsuzluğu diyerek siyasi iktidarı, hükümeti onun başbakanını yıpratma kampanyası istikrarı bozmak değil de nedir?” dedi.
Milletin oynanan senaryoları göreceğini bildiren Müzezzinoğlu, “O nedenle milletimiz burada oynanan oyunları tarihi geçmişte çok bedeller ödediği için artık kolay iyi okuyor ve inşallah bu senaryolar tutmayacak ister içeriden gelsin ister dışarıdan. Biz ne diyoruz AK Parti yolsuzluk yapıyorsa işte sandık geliyor. AK Parti’den birileri yanlışlık yapıyorsa da hukuk gereğini yapsın. Herkese yaptığı gibi” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN BAYRAKTAR’A SERT CEVAP

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın istifa ederken Başbakan’ın istifa etmesini söylemesi yönünde sorulan bir soruya ise Müezzinoğlu şu şekilde cevap verdi: “Herkes kendine yakışanı yapar. O da kendine yakışanı yapmış.”
Müezzinoğlu’ndan sonra kabine değişikliğinde ismi geçen ve değiştirilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, basın mensuplarına bakanlık dönemini değerlendirdi. Şahin, “Ben öncelikle sağlık bakanıma, bakan olduğu ilk anda Gazi şehrimize gelip; bu şehrin sağlıkla ilgili yapılması gereken dönüşümünde aldığı kararlar için çok teşekkür ediyorum. Bu şehir çok hızlı bir şekilde büyüyor ve sağlıktaki ihtiyacı da giderecek şekilde çok önemli güçlü yatırımları hep beraber takip ediyoruz. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Biz sizlerle beraber 12 yıldan beri alandayız. Partiyi kurarken Sayın Başbakanımız da geldiğinde bu takımın oyuncusu olmak çok önemliydi. Takımın içinde olma çok önemliydi. Millete hizmet etme çok önemliydi. Bu anlayışla bu yola çıktık. Ben insan hayatında bir faninin yaşayabileceği tüm makamları şerefimle itibarımla yaptım” şeklinde konuştu.
Yolsuzluk davaları ile ilgili soruları yanıtlayan Şahin, bir takım güçlerin yollarını kesmesine izin vermediklerini ve buradan güçlü bir şekilde çıkacaklarını belirterek “Biraz önce sayın bakanım anlattı. Milli irade çok önemli. Biz ‘hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ diye yola çıktık. Çetelerin, mafyaların, bir takım güçlerin bizim yolumuzu kesmesine asla fırsat vermedik. Ben çok iyi hatırlıyorum. İlk milletvekili oldum sayın genel başkanımız başbakan olamamıştı ve bir hukuk kararı ile genel başkanlığı da elinden alındı. Biz o gün eski genel merkezde genel başkanımız yurt dışına çıkarken yeniden genel başkan seçerek yurt dışına çıkardık, sabahın sekizinde. Gittik yeniden genel başkan seçtik. Dolayısıyla ben bu noktalarda ne zaman bir kördüğüm olsa millet geliyor bu kördüğümü açıyor, çözüyor. Milletin sağduyusu ve feraseti her türlü oyunu bozuyor. Her türlü tuzağı bozuyor. Bir de biz tuzakların üzerindeki Allah’ın tuzağına iman eden bir ekibiz. Göreceksiniz buradan çok daha güçlenerek çıkacağız” açıklamasında bulundu.
Kabine değişikliğinde kendisinin yerine gösterilen Ayşenur İslam’ı çok yakından tanıdığını ve onun liderliğinde bakanlığın daha ileriye gideceğini aktaran Şahin, “Ayşenur İslam Hanımefendiyi çok yakinen tanıyorum. Milletvekili olmasında da genel merkez kadın kolu başkanıyken çok ciddi yardımcı oldum. Bu bakımdan benim kardeşim, doğru bir isim ve inanıyorum ki bu bakanlık çok önemli bir bakanlık çok insani ve çok vicdani bir bakanlık ve biz bakanlığın kurumsal kapasitesini güçlendirdik. İdari olarak, mali olarak güçlendirdik. Çok genç ve çok güçlü bir bakanlığımız var şu anda. Onun liderliğinde çok daha ileriye gidecektir ve ben de onun birebir yardımcısı olacağım. Biz takım oyuncusuyuz” dedi.

Video için tıklayın

(İHA)

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209