MİT'ten Uludere açıklaması

MİT'in Uludere olayıyla ilgili savcılığa gönderdiği raporda 'saldırıdan yapılan resmi açıklamanın ardından haberimiz oldu' ifadelerinin yer aldığı ortaya çıktı.

MİT'ten Uludere açıklaması
 Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) 34 sivil vatandaşın öldüğü Uludere olayından yapılan resmi açıklamanın ardından haberdar olduğu ortaya çıktı. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Uludere alt komisyonu özel yetkili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gönderdiği bilgi ve belgeleri incelemek için toplandı.

İncelenen belgeler arasında MİT'in 'Uludere olayıyla ilgili' savcılığa gönderdiği belge de vardı. MİT'in konuyla ilgili raporunda "Olaydan haberimiz yoktu, resmi kaynaklardan bize bildirildi" denildiği öğrenildi. Raporda ayrıca "Somut bir hareket ve sızmadan söz etmedik. 28 Aralık'ta kimseyle bilgi paylaşmadık" şeklinde ifadelerin kullanıldığı da bildirildi.


TSK'nın verdiği bilgiler arasında ise olay günü bölgede ABD'ye ait insansız hava aracı 'predatör'ün tespit edildiği bilgisi yer aldı. Predatörün yapılan uyarının ardından bölgeden ayrıldığı belirtilen raporda 'vur emri'ni ve 'istihbaratı' kimin verdiğine yönelik herhangi bir bilginin yer almadığı öğrenildi. Komisyon yarın 15.00'te tekrardan bir araya gelmek üzere incelemeye ara verdi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209