Merkez üssü İstanbul

"17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu”nun ardından başlayan savaşta yeni bir merhaleye geçildi... Önceki gün Hsyk’daki Dengeler Değişince Büyük Bir Deprem Yaşandı... Dün 13’ü İstanbul’da Olmak Üzere 20 Savcının Yeri Değişti..

Merkez üssü İstanbul

HSYK’daki kritik atamaların ardından dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı Bölge Adliye Başsavcılığı’na, İstanbul Başsavcıvekillerinden Fikret Seçen Gebze’ye, Cihan Kansız Sakarya’ya, Ercan Şafak da Kocaeli’ne atandı. İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın yerine Bakırköy Başsavcısı Hadi Salihoğlu getirildi. Görevden alınan isimler ise artık düz savcı olarak görev yapacaklar.

Muammer Akkaş, Tekirdağ’a Atandı

İstanbul’da 25 Aralık’taki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu başlatan Savcı Muammer Akkaş Tekirdağ’a atandı. Akkaş, operasyon için kolluk güçlerine talimat vermiş, talimatı yerine getirilmeyince de Adliye’de yazılı basın açıklaması dağıtmıştı. Akkaş, yaptığı basın açıklaması nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la uzun süren gerginlikler yaşamıştı. Gebze’ye atanan Fikret Seçen’in son dönemde koruma aracı ve iki koruması geri alınmış, bu durum nedeniyle İstanbul İl Emniyet Müdürü ve Koruma Şube Müdürü’nü sorumlu tutan Seçen suç duyurusunda bulunmuştu.

2003’te bombalı saldırıda yaralanmıştı

Dünkü kararnameyle Turan Çolakkadı’nın yerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, 2003 yılında Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) savcılarının bulunduğu minibüse yönelik düzenlenen bombalı saldırıdan yaralı olarak kurtulmuştu.

Bozdağ: “Kapsamlı yeniden bir yargılama yapılacak”

Ergenekon savcılarının tamamı sürgün yedi

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK’nın inceleme kararı verdiği cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Celal Kara hakkında da inceleme  için izin verdi. Bakan Bozdağ, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Vekili Oktay Erdoğan ve İstanbul Emniyet Müdürü ile ilgili soruşturma izni vermeyeceğim” demişti. Öte yandan Bozdağ, yeniden yargılama konusunda da kapsamlı bir çalışma yapıldığını açıkladı Bozdağ, çalışma bitince kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. Son atamalarla birlikte Ergenekon savcılarının tamamı sürgün edilirken, yeniden yargılamanın sıcaklığını koruması, hükümet ve cemaat arasında yaşanan kavgayı bambaşka bir sürece soktu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK’nın inceleme kararı verdiği cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Celal Kara hakkında da inceleme için izin verdi. Bakan Bekir Bozdağ, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Vekili Oktay Erdoğan ve İstanbul Emniyet Müdürü ile ilgili soruşturma izni vermeyeceğim” demişti. Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeniden yargılama konusunda da kapsamlı bir çalışma yapıldığını açıkladı.  Bozdağ, çalışma bitince kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

Ergenekon Savcılarının Tamamı Sürgün Yedi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK’nın inceleme kararı verdiği cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Celal Kara hakkında da inceleme için izin verdi. Öte yandan Bozdağ, yeniden yargılama konusunda da kapsamlı bir çalışma yapıldığını açıkladı. Bozdağ, çalışma bitince kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. Son atamalarla birlikte Ergenekon savcılarının tamamı sürgün edilirken, yeniden yargılamanın sıcaklığını koruması, hükümet ve cemaat arasında yaşanan kavgayı bambaşka bir sürece soktu.

20 Savcının Yeri Değişti

Hâkimler ve savcılar Yüksek 1. Dairesi’nin Adli Yargı kararnamesi sonucu 20 savcı ve hâkimin görev yerleri değiştirildi. Yapılan değişiklik şöyle; İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Gündem Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine, Büyükçekmece Cumhuriyet Savcı Vekili Hikmet Gülay Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Ercan Şafak Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı’na, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Güngör İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’na, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl Sakarya Cumhuriyet Savcılığı’na, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cihan Kansız Sakarya Cumhuriyet Savcılığı’na, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Haydar Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı’na, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Savaş Kırbaş Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı’na, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen Gebze Cumhuriyet Savcılığı’na, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Akif Özgün Adalar Cumhuriyet Savcılığı’na, Adana Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman Mersin Cumhuriyet Savcılığı’na, Van Hakimi Hatıran Alper Malatya Hakimliği’ne, Van Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

3 Daire Bakacak

Üçüncü Daire, hâkim ve savcıların görevlerinden dolayı veya görevleri sırasında suç işleyip işlemediklerini, hal ve eylemlerinin sıfat ve görevleri icaplarına uyup uymadığını Kurul müfettişleri veya müfettiş yetkisine haiz kıdemli hâkim veya savcı eliyle araştırma ve gerektiğinde haklarında inceleme ve soruşturma işlemleri için teklifte bulunuyor.  Hâkim ve savcıların görevlerinden dolayı veya görevleri sırasındaki suç soruşturması ile disiplin soruşturma ve kovuşturması sonucu hakkında karar vermek, disiplin veya suç soruşturma ve kovuşturması nedeniyle geçici yetkiyle yer değiştirmesine veya görevden uzaklaştırılmasına karar vermek, meslekte kalmaları uygun görülmeyenler hakkında karar vermek ise HSYK İkinci Dairenin görevleri arasında yer alıyor.

Salihoğlu bombalı saldırıda yaralanmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, 2003 yılında DGM savcılarının bulunduğu minibüse yönelik düzenlenen bombalı saldırıdan yaralı olarak kurtulmuştu. HSYK Birinci Dairesi’nin 127 Sayılı Adli Yargı Kararnamesi ile 20 savcının görev yerleri değişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı’na atanan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın yerine, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu getirildi. Salihoğlu, 2003 yılında Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) savcılarının bulunduğu minibüse düzenlenen bombalı saldırıda yaralanmıştı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2014, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209