Mehmet Doğan: Usame Bin Ladin'i severim

Tahşiyeciler’in kurucusu olduğu iddia edilen ve özgür medyaya darbe operasyonun gerekçesi olarak gösterilen Mehmet Doğan, CNN TURK'te Akif Beki'nin sunduğu ‘Baştan Sona' adlı programda ‘Usame Bin Ladin’i severim’ demesi gündeme bomba gibi düşü.

Mehmet Doğan: Usame Bin Ladin'i severim
 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın “17 yıl iki gözü görmeyen bir insanı bütün bir operasyonun başı diye yakalayıp 122 kişiyi içeri alanlar bunlardı.  İki gözü yüzde 90 görmüyor.” diyerek sahiplendiği Mehmet Doğan'ın canlı yayın esnasında elindeki belgeleri okuyarak yaptığı açıklamalar dikkat çekti.  Doğan, ayrıca 11 Eylül saldırısını düzenleyen eski El Kaide lideri Usame Bin Ladin ile ilgili de enteresan açıklamalarda bulundu. Usame Bin Ladin'i sevdiğini söyleyen Doğan, “Usame Bin Ladin'i mümin olduğu için severim. Bin Ladin'i Müslüman olduğu için severim. Başka bir iman bilmiyorum. Bin Ladin'i Allah için, ‘La ilahe illallah Muhammedur Rasulallah' dediği için severim. Onun dışında El Kaide örgüt falan bilmem. Ben münzeviyim, radyo televizyon bile izlemem.” ifadelerini kullandı. Bu ifadelerden sonra sosyal medya adeta çalkalandı.

"Usame Bin Ladin'i mümin olduğu için severim"

Akif Beki'nin “Usame Bin Ladin ve El Kaide ikiz kulelere saldırdı. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusuna Mehmet Doğan, Üsame bin Ladin'i mü'min olduğu için sevdiğini belirterek, “Bu suçsa bunu kabul ederim. Bunun dışında hiçbir alakam yoktur. Ladin'i Müslüman sıfatıyla tanıyorum. Diğer sıfatı devletler arasındaki iştir. Ben onu anlamam. Ben her mü'mini iman sıfatıyla seviyorum. Yanlışı, günahı, katli, doğrusu varsa kendine aittir. Şu dar-ı İslamda içkiciyi, kumarcıyı, katili, zanlıyı da severim. İmanından dolayı, günahından dolayı değil. Üsame bin Ladin de onlardan biridir. Bu noktada severim. Cihadı haktır batıldır, ben içinde değilim ki fetva vereyim." diye konuştu.

Kitaplarını okumadığını söyledi, tahrif olduğunu iddia etti

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kitaplarını okumadığını söylemesine rağmen Risale-i Nurları ve Kuran-ı Kerim'in Hocaefendi tarafından tahrif edildiğini iddia eden Doğan, “Bir defa Fethullah Gülen ile 1977'de sabah kahvaltısında gördüm. Fazla da konuşmadık ayrıldık. Onu da tanımıyorum, kitaplarını fazla okumamışım.” dedi. Ancak, kitaplarını bile okumadığı Gülen hakkında iddialarda bulunması şaşkınlıkla karşılandı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2014, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209