Mahkemede aranırken Instagram'da çıktı!

Zeytinburnu Belediye Başkanı, ilk kez ifade vereceği Davutpaşa davasına "Hastayım" diye gitmezken yaptığı gezi internetteydi

Mahkemede aranırken Instagram'da çıktı!

İSTANBUL - Davutpaşa’daki bir iş merkezinde 21 kişinin ölümü, 116 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamaya ilişkin 10 sanığın yargılanmasına devam edilirken davanın ilk ‘yetkili’ ismi, ‘sağlık’ nedeniyle duruşmaya katılmadı. Zeytinburnu Belediye Başkanı, mahkemeyle aynı saatlerde Dolmabahçe gezisinde çektiği fotoğrafları Instagram’a yüklüyordu. Başkan, bir gün önce de Giresunlular Gecesi’ne katılmıştı.
Danıştay 1. Dairesi’nin soruşturma izninin ardından ilk kez davada ifade verecek olan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın dün duruşmaya katılmadı. Murat Aydın ’ın avukatı Fahri Biçer mahkeme davetiyesinin kendisine ulaştığını, müvekkiline ulaşıp ulaşmadığını ise bilmediğini söyledi. Biçer, “Müvekkilim rahatsızdır. Sağlık sorunu nedeniyle duruşmaya gelemedi. Yargılamayı uzatmaya dönük bir niyetimiz kesinlikle yoktur” dedi. Duruşma sonunda mahkeme heyeti Belediye Başkanı Murat Aydın ’ın mazeretini kabul ederken, avukat Fahri Biçer’e bir sonraki celsede müvekkilini hazır etmesi, aksi halde yakalama emri çıkartılacağı yönünde ihtarda bulunulmasına karar verdi. Duruşma Murat Aydın ’ın yanı sıra bir kısım tanıkların dinlenmesi ve eksiklerin giderilmesi için 22 Şubat 2013 tarihine ertelendi.
Ancak Radikal , internet ortamında ve sosyal paylaşım sitelerinde Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ’ın izini sürdü. Başkan Aydın , avukatının “sağlık sorunu nedeniyle duruşmaya gelemedi” diye savunma yaptığı gün, ‘murataydintr’ adlı hesaptan, fotoğraf paylaşım sitesi Instagram’da ‘Kapı’ koduyla bir fotoğraf yüklendi. Fotoğraf bilgisayara ‘Photo by murataydintr’ dosya adıyla iniyordu. Hesabın sahibi ise Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ’dı. Instagram ’a yüklenen fotoğrafın adresi aynı gün saat 16.00 civarında hem facebook sayfasına hem resmi twitter hesabına da yüklendi.
Aydın bir gece önce ise 9. Yöresel Geceler etkinliğinin Giresunlulara ait bölümünde boy göstermişti. Aydın dün de Sağlık, Kültür ve İnsan Bedeni Konferansı’nda konuşmacıydı.
Başkan Aydın , bütün bu etkinliklerini @murataydintr adlı resmi twitter hesabından da duyurdu.


Davutpaşa’da ilk kamu idarecisi

Davutpaşa’da ruhsatsız bir havai fişek atölyesindeki patlama sonucu 21 kişinin ölümüne ilişkin davada ilk kez bir kamu idarecisi sanık olarak yargılanmaya başlandı. İddianamede, Zeytinburnu Belediyesi’nden beş, bina sahibi iki ve atölyenin bir çalışanının cezalandırılması istenmişti. Zeytinburnu Belediyesi çalışanı beş kişi “görevi kötüye kullanma”yla suçlanıyor. Belediye Başkanı Murat Aydın hakkında, Danıştay 1. Dairesi’nin, İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni vermemesi yönündeki kararını kaldırmasının ardından dava açılmıştı.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209