Lazerli magandalar vazgeçmiyor !

Dün gece iniş yapmak için alçalan uçaklara Büyükçekmece sahil tarafından lazer tutuldu.

Lazerli magandalar vazgeçmiyor !

Pilotun durumu bildirmesi üzerine harekete geçen polis, uçaklara lazer tutan kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'na inişe geçen uçaklara zaman zaman yapılan lazer tacizlerine dün bir yenisi daha eklendi. Dün gece saat 22.20'de Atatürk Havalimanı'na iniş yapmak için alçalan uçaklara Büyükçekmece sahilinden lazer tutuldu. Uçuş emniyetini tehlikeye sokan lazer ışınlarına maruz kalan bir uçağın kaptan pilotu durumu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol kulesine bildirdi. Yetkiler de uçuş güvenliğini etkileyen lazer tutulma olayını Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Polis, uçaklara lazer tutan kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

Uzmanlar, lazer ışığının pilotların üzerinde flaş körlüğü olarak adlandırılan geçici görememe durumu yaratabileceğini belirtiyorlar. İstanbul Atatürk Havalimanı'na inişe geçen uçaklara zaman zaman olan lazer tacizi olaylarına diğer ülkelerde de rastlanılıyor. Daha önce Amerikan Airlines'ın Miami-New York seferini yapan uçağı iniş için alçalmaya başladığı sırada yerden pilota yeşil lazer ışığı tutulmuş, ABD'li pilotun gözünde hasar oluşmuştu. Yine Avustralya'da iki Türk genci, Qantas Havayolları'na ait uçağa lazer tuttukları için gözaltına alınmıştı.

Bu arada önceki gece yaşanan lazer olayı ile ilgili olarak pilot ve kule konuşması ortaya çıktı. Konuşma şöyle:

PİLOT: Büyükçekmece'deki sahildeki lokantadan lazerle göndermeler yapıldı bilgi

KULE: Anladım efendim. İlgililere iletelim.

PİLOT: Adacık bulunan lokantadan, işletmeden diyelim.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209