'Kural'tanımayan rezillik

Gençlik şöleninde alkol ve uyuşturucu tespit girişimi, güvenlik engeline takıldı

'Kural'tanımayan rezillik

Sarıyer Parkorman'da yapılan gençlik şöleninde kamuya açık alanda içki, sigara ve uyuşturucu kullanıldığını belirten ve bunu tespit etmek isteyen Türkiye Yeşilay Cemiyeti üyeleri darp edildi. Aralarında Prof. Dr. Orhan Kural'ın da bulunduğu üyeler, güvenlik görevlilerinin fiziki müdahalesine maruz kaldı.

Güvenlik görevlilerinin sert tutumu

Yaşanan tartışma sonucu Prof. Dr. Orhan Kural ve yanındakiler güvenlik görevlilerince tartaklandı. Yaklaşık 15 dakika içeri girmeye çalışan Kural ve TYC üyeleri, güvenlik görevlilerinin sert tutumu üzerine dışarı çıkmak zorunda kaldı.

Gençler içki ve sigaraya teşvik ediliyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Basın Danışmanı Ali Yiğit gençlerin böyle festivallerle içki ve sigaraya özendirildiğini belirtti. Yiğit, "Bazı içki firmaları bu tür festivallere sponsor oluyor. Böylece gençler alkol ve içkiye teşvik ediliyor. Biz sadece içeri girip bunun tespitini yapmak istedik. Ama gördüğünüz gibi engellendik" diye konuştu.

Sarıyer Parkorman'da yapılan gençlik şöleninde kamuya açık alanda içki, sigara ve uyuşturucu kullanıldığını belirten ve bunu tespit etmek isteyen Türkiye Yeşilay Cemiyeti  üyeleri ve Prof. Dr. Orhan Kural, güvenlik görevlilerinin fiziki müdahalesine maruz kaldı.

Sarıyer Parkorman'da yapılan gençlik şöleninde kamuya açık alanda içki, sigara ve uyuşturucu kullanıldığını ileri süren ve bunu tespit etmek isteyen Türkiye Yeşilay Cemiyeti (TYC) üyeleri ve Prof. Dr. Orhan Kural, güvenlik görevlilerinin fiziki müdahalesine maruz kaldı. Gençlerin festival adı altında alkole ve uyuşturucuya özendirildiğini söyleyen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Görevlisi Kural, "Bira firmaları şölen adı altında gençleri içkiye özendiriyor." dedi. Parkorman'da düzenlenen gençlik festivalinde, kamuya açık alanda uyuşturucu, içki ve sigara kullanıldığı gerekçesiyle Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Prof. Dr. Orhan Kural söz konusu yere gitti. Denetlemek ve durumu yerinde tespit etmek için festival alanına girmek isteyen Kural ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti üyeleri güvenlik görevlilerince durduruldu.

Yaşanan tartışma sonucu Kural ve yanındakiler güvenlik görevlilerince tartaklandı. Yaklaşık 15 dakika içeri girmeye çalışan Kural ve TYC üyeleri, güvenlik görevlilerinin sert tutumu üzerine dışarı çıkmak zorunda kaldı. Söz konusu festival alanında alkol, sigara ve uyuşturucu kullanıldığı ihbarını aldıklarını belirten Kural, durumu Şişli Kaymakamlığı'na bildirdiklerini belirtti. Kural, kaymakamlık görevlilerinin Kabahatler Kanunu'na muhalefet nedeniyle festival organizatörlerine ceza kestiği söyledi. Kesilen cezaya rağmen kötü alışkanlıkların devam ettiğine belirten Kural, gençlerin bu şekilde kandırılmasının önüne geçeceklerini ifade etti. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Basın Danışmanı Ali Yiğit ise gençlerin böyle festivallerle içki ve sigaraya özendirildiğini belirtti. Yiğit, "Bazı içki firmaları bu tür festivallere sponsor oluyor. Böylece gençler alkol ve içkiye teşvik ediliyor. Biz sadece içeri girip bunun tespitini yapmak istedik. Ama gördüğünüz gibi engellendik " diye konuştu.



SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209