Köprü çilesi bitti

Yenileme ve bakım çalışmaları tamamlanan Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'nün kapalı şeritleri trafiğe açıldı.

Köprü çilesi bitti

İSTANBUL - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, köprüdeki son çalışmalara ilişkin incelemelerde bulundu.

Soluk, burada yaptığı açıklamada, köprüde son kontrolleri yaptıklarını, boyama ve işaretlemelerin yeni bittiğini söyledi.

Soluk, temeli 29 Mayıs 1985'te atılan, 3 Temmuz 1988'de hizmete giren 1510 metre uzunluğunda iki ayak açıklığı 1090 metre olan köprüde böyle bir bakımın ilk kez yapıldığını anlatarak, “Bu bakımın yapılması şarttı. Zaman zaman basında manşetler görüyoruz, 'Köprü çile oldu' diye. Bu ifadeyi kabul etmiyoruz. Bu, bir çile değildir. İnsanımızın can ve mal emniyeti için yapılmış bir çalışmadır. Bir insan, sağlığıyla ilgili check-up yaptırmaya gittiğinde nasıl ki bu bir çile değilse, bu köprünün de hizmet verebilmesi için bakım yapılması gerekiyordu” diye konuştu.

Çalışmaların normalde 17 Eylül'de tamamlanmasının planlandığını, ancak yüklenici firmayla yapılan bir iftarda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın tarihin 30 Ağustos'a çekilmesi talimatı verdiğini hatırlatan Soluk, sonrasında da Bakan Yıldırım'ın yeni birtakım önerileri ve yüklenici firmanın 3 vardiya çalışmaya başlamasıyla köprüdeki çalışmaların bugün itibariyle tamamlandığını anlattı.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209