Kördüğüm

A planı olmadı B ve C planı neyse acilen hayata geçirilmeli. İmam hatip öğrencisi 2 kız dağa kaçırıldı gözüyaşlı aileler yol gözlüyor

Kördüğüm
 Doğu ve Güneydoğu’muzda son aylarda olağanüstü gelişmeler yaşanıyor. Bölgede artan sıcaklık  yavaş yavaş bütün ülkeyi endişeye sevkediyor. Bölgeden gelen her haber çözüm sürecini çözümsüzlüğe doğru itiyor. Karayolları günlerce kapalı kalabiliyor... Yollar her an kesiliyor... Çocuklar dağa kaçırılıyor. Doğudan batıdan anaların ağlamaması ve ocaklara ateş düşmemesi için üç yıl önce çıkılan çözüm yolu gün be gün çıkmaza giriyor. Görünen o ki, yine yıllarımız heba oluyor, bazı şeyler yanlış gidiyor…

 

Rahmi Yolcu / İstanbul

Karşılıklı Suçlamalar Havada Uçuştu

Dün Meclis kürsülerinde ilk kez çok sert mesajlar verildi. Kaçırılan çocuklar üzerinden girişilen polemiklerdeki üslup, gelinen süreçte yükselen tansiyonun dışa vurumu olarak değerlendirildi. Taraflar karşılıklı suçlamalarda bulunarak, kaçırılan çocuklar için adım atma görevini birbirlerine havale ederken, olan gözü yaşlı annelere ve aileler oluyor. Görevleri halkın sorunlarına ve ihtiyaçlarına çözüm bulmak olan siyasetçilerin yaptıkları kör dövüşü ve kullandıkları çirkin dil, Meclis’in saygınlığını da zedeliyor.

Annelerin Tavrı Bir Hakikatin Göstergesidir

Çözüm adıyla başlatılan süreçte “belirsizlik akıntısının debisi” her geçen gün biraz daha artıyor. “A” planı olmadı “B” ve “C” planı neyse acilen hayata geçirilmeli. İmam hatip öğrencisi 2 kız dağa kaçırıldı… Gözü yaşlı aileler yol gözlüyor...

 

Saadet GİK üyesi fesih bozan:

Söz yerine icraat bekliyoruz

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Fesih Bozan PKK’nın kaçırdığı çocuklar hakkında gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Bozan “PKK çocukları derhal bırakılmalıdır. Bu çocukların bir an önce ailelerine teslim edilmesini bekliyoruz. Biz hiç bir gencimizin ölmesini, anne ve babasının gözyaşı dökmesini istemiyoruz. Çocukların ailelerine teslim edilmesi için hükümetin derhal harekete geçmesi gerekiyor. Saadet Partisi olarak ülkemizin huzur, barış, kardeşlik eşitlik, birlik ve beraberliğin yeniden tesis edilmesini ve kardeşkanının akıtılmamasını bekliyoruz” dedi. Bozan “Artık AKP iktidarından söz yerine icraat bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Gazetemizi ziyaret eden Hür Dava Partisi Sözcüsü Sait Şahin PKK’nın kaçırdığı çocuklar ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, “Güneydoğu’da kaçırılan çocuklar konusunda annelerin tavrı bir hakikatin göstergesidir. Anneler hiçbir zaman çocuklarının dağa çıkarılmasından yana değildi” dedi. “Bölge şuan maalesef PKK’ya bırakılmış durumda.” diyen Şahin “Bir haftadır kapalı olan Diyarbakır–Bingöl Karayolu daha yeni açıldı. Bölgede PKK’nın varlığı görmezden geliniyor. Aileler tehdit ediliyor. Geçen hafta bir arkadaşımız şehid edildi. Başka arkadaşlarımızı da yaraladılar. Bunlar sadece basına yansıyanlar. Bir de yansımayanlar var” şeklinde konuştu.

Çocukları terör örgütünce kaçırılan ve seslerini duyurmak için bir araya geldikleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünden uzaklaştırılan ailelerin oturma eylemi, refüjde devam ediyor.

llerinde çocuklarına ait fotoğraflarla günlerdir eylem yapan ailelere her gün yenileri katılıyor. Van’da yaşayan Çağan ve Deniz aileleri imam hatip lisesinde aynı sınıfta okuyan kızlarının terör örgütünce kaçırıldığını belirterek, ailelere destek için Diyarbakır’a geldi. Oturma eylemini sürdüren ailelere katılan Songül Çağan ve Sünye Deniz, kızlarının fotoğraflarını ellerinden düşürmüyor. Gözü yaşlı anneler Çağan ve Deniz, Van Erciş İmam Hatip Lisesi’nde yatılı okuyan kızlarının yakın arkadaş olduğunu ve aynı sınıfta okuduklarını anlattı.

“Ben kızımı istiyorum, barış istiyorum. Başbakana sesleniyorum”

Kızlarının 12 Mayıs’ta birlikte kaçırıldığını kaydeden anneler, sabah okula gönderdikleri kızlarından bir daha haber alamadıklarını söyledi. Van Erciş İmam Hatip Lisesi 2’inci sınıfta yatılı okuyan ve yurtta kalan Mihriban Çağan’ın (16) annesi Songül Çağan, 12 Mayıs’ta kaçırılan kızından bir daha haber alamadığını belirterek, “Kızım yurda gitmişti. Yurttan çıktıktan sonra bir daha haber alamadık. Ben kızımı istiyorum, barış istiyorum. Başbakana sesleniyorum. Selahattin Demirtaş’a sesleniyorum. Lütfen kızımı geri getirin, tüm annelerin çocuklarını geri getirin” dedi.

“Tüm yetkililere sesleniyorum. Çocuğumuzu geri istiyoruz.”

“Kızım 16 yaşındaydı. Küçüktü okumak istiyordu” diyen anne Çağan, kızının sağlık sorunları olduğunu da dile getirerek, “Kızım daha önce fıtık ameliyatı olmuştu ve bağırsak hastalığı vardı. 2 kere beyin kanaması geçirmişti” diye konuştu. Sevgi Deniz’in (16) annesi Sünye Deniz de kızının yaşının küçük olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Kızlarımız aynı sınıfta okuyordu, yakın arkadaşlardı. Bizim kızlarımızın yaşı daha çok küçük, kızlarımız okumak istiyordu. Lütfen çocuklarımızı bize geri verin. Tüm yetkililere sesleniyorum. Çocuğumuzu geri istiyoruz.”

3 ineğini satıp Diyarbakır’a geldi-

Erzurum’da çobanlık yaparak geçimini sağlayan Lütfiye Bozoğlu, 2 ay önce kandırılarak dağa götürülen oğluna kavuşmak için 3 ineğini satarak Diyarbakır’a geldi Van, Erzurum, Antalya ve Adana’dan gelenlerle sayıları 28’e yükselen ailelere destek vermek için Erzurum’dan gelen Bozoğlu ailesi de çocuklarına kavuşuncaya kadar belediyenin karşısındaki orta refüjde oturma eylemini sürdürmekte kararlı. 5 çocuk annesi Bozoğlu, AA muhabirine, çobanlık yaparak yaşamlarını sürdürdüklerini belirterek, Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü’nde okuyan 20 yaşındaki oğlu Sedat Bozoğlu’nun 2 ay önce kandırılarak dağa götürüldüğünü söyledi. Oğlundan 2 aydır haber alamadığını ifade eden Bozoğlu, “Diyarbakır’a oğluma kavuşmak için geldim” dedi.

 

Annelerin Tavrı Bir Hakikatin Göstergesidir

Hür Dava Partisi Sözcüsü Sait Şahin Gazetemizi ziyaret ederek bir takım açıklamalarda bulundu. PKK tarafından kaçırılan çocukların ailelerine teslim edilmesi gerektiğini savunan Şahin ayrıca, Güneydoğu’nun şuan PKK’nın kontrölünde olduğunu söyledi.

Gazetemizi ziyaret eden Hür Dava Partisi Sözcüsü Sait Şahin PKK’nın kaçırdığı çocuklar ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, “Güneydoğu’da kaçırılan çocuklar konusunda annelerin tavrı bir hakikatin göstergesidir. Anneler hiçbir zaman çocuklarının dağa çıkarılmasından yana değildi. Fakat ortada zulmün getirdiği bir çaresizlik vardı. Aileler bu son kaçırma olayında gerçekten büyük bir cesaret örneği göstererek bu olaya tepkilerini gösterdiler. Bölgedeki sözde siyasiler bu çocuklar bizim canımız derken kendi çocukları kolejlerde yetişiyor. PKK’ya yakın sözde kadın hakları savunucuları Cumartesi annelerini, eşcinsel haklarını, 15 – 16 yaşındaki gençlerin evlendirilmesini olay yaparken, bu anneleri, bu aileleri görmezden geliyor. Kendisi de kadın olan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı 1 aydır bu olaya sağır ve dilsiz. Bunların öncelikle insanlıklarını sorgulaması lazım. Biz kesinlikle sonuna kadar bu annelerin yanındayız. Bu çocuklar geri getirilmeli ve ailelerine teslim edilmeli” dedi.

Bölge şuan maalesef PKK’ya bırakılmış durumda

Bölgenin PKK’ya bırakıldığını belirten Sait Şahin, “Bölge şuan maalesef PKK’ya bırakılmış durumda. 1 haftadır kapalı olan Diyarbakır – Bingöl Karayolu daha yeni açıldı. Bölgede PKK’nın varlığı görmezden geliniyor. Aileler tehdit ediliyor. Asker ve polis halkı koruyamıyor. Geçen hafta bir arkadaşımız şehid edildi. Başka arkadaşlarımızı da yaraladılar. Bunlar sadece basına yansıyanlar. Bir de yansımayanlar var. Farklı partilere oy vermiş olan köyleri basıyorlar ve tehdit ediyorlar. Buraları terk etmezseniz bir dahaki gelişimizde sizi öldürürüz diyorlar. Bölgede 90’lı yıllara benzer bir hava var. Eğer devlet bu olayların önüne geçmezse halk kendini müdafaa etmek için bu saldırılara karşılık verecektir. Biz bu işin normal bir şekilde sonuçlanması için elimizden geleni yaptık. Çözüm sürecini de destekledik. Buralara barışın gelmesini istiyoruz. Akan kanın durmasını istiyoruz. 10 yıldır bunun çabası içerisindeyiz. Ama bu saatten sonra halk, kendisine saldıran silahlı bir örgüte karşı savunmaya geçecektir” şeklinde konuştu.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2014, 01:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209