Konyalı şehit Uzman Çavuş Gülle dualarla toprağa verildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit edilen Uzman Çavuş Ramazan Gülle (36), memleketi Konya'nın Çeltik ilçesinde dualarla toprağa verildi.

Konyalı şehit Uzman Çavuş Gülle dualarla toprağa verildi
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit edilen Uzman Çavuş Ramazan Gülle (36), memleketi Konya'nın Çeltik ilçesinde dualarla toprağa verildi.

Yüksekova'da yüzleri maskeli 3 terör örgütü PKK militanı tarafından sokak ortasında başından vurularak şehit edilen Uzman Çavuş Gülle'nin cenazesi ilk olarak Çeltik ilçesine bağlı Gökpınar Mahallesi'nde oturan baba ocağına getirildi. Burada cenazeyi baba Duran Gülle ve anne Yeter Gülle ve ağabeyi Mehmet Gülle ile yakınlarının gözyaşlarıyla karşıladı. Baba Duran Gülle ve ağabeyi Mehmet Gülle, taziyeleri kabul etti. Gökpınar Mahallesi Merkez Camii'nde öğle vaktinde kılınan cenaze namazına yaklaşıp 5 bin kişi katıldı. Tekbirler getirilen ve sloganlar atılan cenaze töreninde ilçe halkı PKK'ya lanet okudu.




Borçka Merkez Camii'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, şehidin yakın akrabaları ve çok sayıda seveni katıldı. Şehit erin babası Begcan Köse, oğlunun tabutu başında taziyeleri kabul etti.

Tezkeresine 4 ay kala şehit olan Ramazan Köse, kılınan cenaze namazının ardından askerler tarafından cenaze arabasına taşındı. Şehit er, daha sonra ilçedeki Yeniyol Mahallesi'ndeki şehitlikte toprağa verildi.

'CENAZEDE PROTOKOL MÜ OLUR? KILACAK OLAN GEÇSİN GERİDE KILSIN. HANGİSİNİN BİR ŞEHİDİ VAR'
Cenaze namazı öncesinde, şehidin naaşı beklerken protokol için görevlilerin yer açma çabalarına bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Tabutun önüne kadar gelen vatandaşları biraz geriye gitmelerini isteyen görevlilere vatandaşlar, "Cenazede protokol mü olur? Kılacak olan geçsin geride kılsın. Niye geriye gidecekmişiz? Onlar geriye geçsinler. Var mı onların çocuklarından hiç şehit? Bırakın protokolü, burası siyaset yeri değil." şeklinde tepki gösterdi.

Vatandaşların geri gitmeyi kabul etmemesi üzerine şehidin cenazesinin bulunduğu tabut görevliler tarafından protokole yer açmak için yaklaşık bir metre ileriye alındı. Bazı vatandaşlar bu duruma da tepki gösterdi.

ŞEHİT ABİSİ: ÜÇ TANE ASKER KALLEŞÇE VURULDU ERDOĞAN NE YAPACAK?

Şehit Gülle'nin ağabeyi Mehmet Gülle, Türkiye'de gelen şehit haberlerine rağmen devletin gereken tepkiyi göstermediği için tepkili olduğunu söyledi. Ağabey Gülle, "Erdoğan veya Davutoğlu aynen şunu söylemişti: 'İsrail bir tane rehinesi için bin tane rehineyi verir. Biz de gerekirse 49 tane rehine için gerekirse veririz' dedi. İsrail bir tane askeri için koskoca Filistin'i yaktı, yıktı. Senin 3 tane askerin arkadan kalleşçe vuruldu. Sen ne yapabiliyorsun? Sen ne yapabilirsin bana söylesene? Milleti aldatmasınlar. Gidip Apo'ya yalvarsınlar. Başka da bir şey söylemeyeceğim."

ŞEHİT UZMAN, TEK YAŞADIĞI İÇİN ARKADAŞIYLA YER DEĞİŞTİRMİŞ

Şehit Gülle'nin akrabalarından İsmail Akıcı, yeğeninin Yüksekova'ya eşi ve çocuklarını götürmediğini anlattı. Yeğeniyle en son geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda görüştüğünü anlatan Akıcı, şunları söyledi: "Yaklaşık 4 yıldır Yüksekova'da görev yapıyordu ve doğu görevinin bitmesine yaklaşık 8 ay vardı. Şehidimiz, Yüksekova'ya yalnız gitmişti, ailesini Hatay'da bırakmıştı. Hatta tek başına yaşadığı için Ramazan'ı karakola vermişler, evli olan bir arkadaşını da merkeze gelmiş. Bizim devletimizden beklediğimiz, şehitler tek tek gidiyor, bir an önce bunun çaresine bakılması lazım. Ya tamamen oradan askeri boşaltacaksın ya da gerekeni yapacaksın. Bizim şehitlerimiz bir tane ölür 10 tane doğar."

ŞEHİT BABASI: ENGEL OLAMADIM

Oğlunun arkasından gözyaşı döken şehidin babası Duran Gülle ise oğlunun askerliği bırakmasını istediğini ancak engel olamadığını ifade etti. Cenazeye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AKP ve CHP Konya milletvekilleri, şehit yakınları, bölge halkı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2014, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209