Kılıçdaroğlu kasıtta ısrarlı

"Bombanın pimi çekilmişse meraktan değil, kasıttan pimi çekilmiştir" diyen CHP Genel Başkanı, neler olduğunun açıklanmasını istedi.

Kılıçdaroğlu kasıtta ısrarlı

KALECİK - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Afyonkarahisar 'daki patlamaya ilişkin, “Eğer o bombanın pimi çekilmişse meraktan değil, kasıttan pimi çekilmiştir. Bu mühimmat deposunu gözeten kameralar var mıydı yok muydu acaba? Bunu da öğrenmek isteriz, öğrenmeye hakkımız var bizim” dedi.
Kılıçdaroğlu , 8. Uluslararası Kalecik Karası Kültür ve Turizm Festivali'nin açılış töreninde konuşan Kılıçdaroğlu , Afyonkarahisar 'da neler olduğunu da bu milletin öğrenmeye hakkı olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu , sözlerini şöyle sürdürdü, “Ben merak ediyorum, patlama oldu Afyon'da, sayın Başbakan bir açıklama yaptı yurt dışında, kendisine verilen bilgiye göre mühimmat deposunda bir asker eline el bombasını almış merak saikiyle pimini çekmiş ve beklemiş acaba patlama olacak mı olmayacak mı. Siz buna inanıyor musunuz? Bir asker mühimmat deposunda eline alacak bombayı, diğer askerlerde orada bekliyorlar, pimini çekecek, bekleyecek patlıyor mu patlamıyor mu. Akıl dışı uygulama bu. Eğer o bombanın pimi çekilmişse meraktan değil, kasıttan pimi çekilmiştir. Bu mühimmat deposunu gözeten kameralar var mıydı yok muydu acaba? Bunu da öğrenmek isteriz, öğrenmeye hakkımız var bizim.”


ATATÜRK OKULDAN ÇIKARILIYOR”
Kılıçdaroğlu eğitim sistemindeki değişikliklere de değindiği konuşmasında, “ Mustafa Kemal Atatürk 'ün ismini onun devrimlerini okul kitaplarından çıkarmaya çalışıyoruz. Bana söyler misiniz, kendi tarihine ihanet etmek değil de nedir bunun adı? Dünyanın hangi toplumu ulusal bağımsızlık savaşını vermiş bir lideri unutturmaya çalışır? Atatürk 'e kin ve düşmanlık duymak, Türk toplumuna kin ve düşmanlık duymak demektir. İçimize sindiremiyoruz, bu tablo Türkiye 'ye yakışan bir tablo değil.” (aa)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209