Kemer'de festival bitti operasyon başladı!

Kemer Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon başladı. Operasyonun, Kemer Nar Festivali'nin bitiminden bir gün sonraya denk gelmesi dikkat çekti.

Kemer'de festival bitti operasyon başladı!

Saffet YENİGÜN

ANTALYA - Kemer Belediyesi’ne bu sabah düzenlenen operasyonda Belediye Başkanı MHP ’li Mustafa Gül ve 8 kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

9’uncu Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali’nden sonra dün sabah Kemer Türkiz Marina’dan kiraladığı yatla mavi tura çıkan Başkan Gül ile telsizle temasa geçen polis, tekrar yat limanına dönmesini istedi. Bunun üzerine Başkan Gül ve birlikte yaşadığı Neşe Gül, oğlu İsmail Hakkı Gül ve arkadaşlarının içinde bulunduğu kiralık yat, saat 10.50’de Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı’nın iskelesine yanaştı.

Burada hazır bekleyen Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Başkan Gül’ü gözaltına aldı. Üzerinde tişört ve şort bulunan Mustafa Gül, önce evine giderek elbiselerini değiştirdi. Başkan Gül daha sonra polis otosuna konularak Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne götürüldü.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin 1 yılı aşkın süredir teknik ve fiziki takip yöntemiyle izlediği suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında Kemer Belediye Başkanı Gül’ün yanı sıra Ruhsat Müdürü Erdoğan Okay, Zabıta Müdürü İsmail Ceylan, danışmanlar Galip Çamlı ve Salim Uysal, Fen İşleri Müdürü Nuray Minta, Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) eski Başkanı Turan Bayar, disko sahibi Rus işadamı Aleksander İvanov ve Ömer Nizam gözaltına alındı. 7’si kamu görevlisi 9 şüpheli Antalya ’ya Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen şüpheliler, ’suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ’örgüte liderlik yapmak ve üye olmak’, ’örgüt faaliyetleri kapsamında rüşvet almak ve vermek’, ’irtikap’ ve ’ihaleye fesat karıştırmak’ suçlamalarıyla sorgulanacak. (dha)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209