Karadeniz’de Temel ile Fadime kalmadı

Karadenizliler artık çocuklarına Temel, Dursun, Fadime yerine Azra, Melisa, Kuzey ve Anıl koyuyor.

Karadeniz’de Temel ile Fadime kalmadı

Gürkan Ata’nın haberine göre Trabzon’da yeni doğan bebeklere Karadeniz’e özgü ‘Temel’, ‘Dursun’, ‘İdris’, ‘Fadime’ isimleri verilmeyince Arsin Belediyesi, bu isimleri yeniden yaygınlaştırmak için harekete geçti.

Belediye Meclisi, çocuklarına bu geleneksel Karadeniz isimlerini koyan aileleri ödüllendirme kararı aldı. Anne-baba adaylarına, ‘Arsin Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden ve yeni doğan çocuklarına ikinci isim olmaması şartıyla Temel, İdris, Dursun veya Fadime adını veren her aileye 1 adet cumhuriyet altını verileceği’ duyuruldu.

Kampanyaya start verilmesi üzerinden tam 141 gün geçti, bu süre içinde ilçede 124 bebek dünyaya geldi. Ancak hiçbir aile, cumhuriyet altını alamadı.

Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, ‘Biz Temel ile Fadime’nin sadece fıkralarda, beyaz perdede kalmasını istemiyoruz. Bu nedenle altın promosyonlu kampanya başlattık ama kimse oralı bile olmadı. Bu önemli isimler ne yazık ki tarihe gömülüyor’ diye konuştu.

Yeni çocuk sahibi olan bazı anne-babaları tanıdığını hatırlatan Başkan Şen, ‘Onlara bile laf geçiremedik, hepsi ayrı ayrı mazeretler ileri sürdü. Umutla beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok’ diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209