Kamalak: Türkiye bir hukuk kaosu yaşıyor

Kamalak;; “Dün generalleri, gazetecileri içeri alarak oy topluyorlardı. Şimdi de tam tersine serbest bırakarak oy toplamaya çalışıyorlar. Bu bir hukuk garabetidir, hukuk kaosudur” dedi.

Kamalak: Türkiye bir hukuk kaosu yaşıyor
 Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, tahliyeleri değerlendirdi:
 
TÜRKİYE BİR HUKUK KAOSU YAŞIYOR
 
Türkiye’nin son dönemde, tarihte görülmemiş bir hukuk kaosu yaşadığını söyleyen Kamalak;; “Dün generalleri, gazetecileri içeri alarak oy topluyorlardı. Şimdi de tam tersine serbest bırakarak oy toplamaya çalışıyorlar. Bu bir hukuk garabetidir, hukuk kaosudur” dedi.
 
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak Ergenekon tahliyelerini değerlendirdi.  Türkiye’nin son dönemde, tarihte görülmemiş bir hukuk kaosu yaşadığını söyleyen Kamalak; “Hükümet şaşkın ve ne yaptığını bilmez durumda. Verilen kararlar rüzgara göre değil hukuka göre verilmeli” uyarısında bulundu.
 
Birbiri ardına gelen tahliyeler üzerine yazılı bir açıklama yapan Kamalak, ilginç bir tesbitte bulundu. Hükümetin Ergenekon davaları ile ilgili iki farklı yaklaşımına dikkat çeken Kamalak; “Dün generalleri, gazetecileri içeri alarak oy topluyorlardı. Şimdi de tam tersine serbest bırakarak oy toplamaya çalışıyorlar. Bu bir hukuk garabetidir, hukuk kaosudur” dedi.
 
Kamalak: “Biz Milli görüş olarak, Ergenekon operasyonu ile ilgili içeri alma furyası başladığında bir uyarıda bulunmuştuk.  ‘elbette cuntacılarla, çetelerle  hesaplaşılmalı. Ancak suçlularla suçsuzlar aynı kefeye konulmamalı. Suçluların yanında suçsuzlarda yanmamalı’  demiştik. Şimdi yine uyarıyoruz. ‘Elbette yıllardır haksız yere tutuklu bulunanlar tahliye edilmeli. Ancak bu seferde suçsuzların yanında suçluları serbest bırakma hatasına düşülmemeli. Kararlar rüzgara göre değil hukuka göre verilmeli.“değerlendirmesinde bulundu. 
 
milligazete.com.tr 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2014, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209