İşte göstericilerin hükümetten 7 talebi

Başbakan Vekili Bülent Arınç, Taksim Platformu heyetini Başbakanlık Merkez Bina'da kabul etti.

İşte göstericilerin hükümetten 7 talebi
 Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede Taksim Platformu adına, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Başkanı Tayfun Kahraman, KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Celal Ovat, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz yer aldı.

Taksim Platformu üyeleri çıkışta açıklama yaptı.

Sayın Başbakan bir açıklama yapmıştır. Bu açıklamada kamuoyunun beklentileri barışın demokrasinin toplumun beklentilerini karşılaması yönünde olması gerekirken Başbakan topluma hakaret içeren ifadeler kullanmıştır. Bu ifadelerden sonra olaylar çığ gibi büyümüştür. 81 ilde demokratik taleplerin mücadelesine döndü.

Bizler içinde buluduğumuz koşulları dikkate alarak toplumumuz taleplerini hükümete iletmek için Taksim Dayanışması ve yurttaşlar tarafından görevlendirildik. Ortak talepleri dile getiren bir belgeyi hükümet adına Sayın Bülent Arınç'a teslim ettik. Bundan sonra toplumsal tepkilerin nasıl ve ne şekilde olacağı konusunda hükümetin atacağı adımlar tayin edecektir. Yaptığımız görşümede Arınç dün kamuoyuna yaptığı açıklamaların benzeri niteliğinde düşüncelerini ifade etti. Bizler toplumumuzun ortak beklentileri olan hususları aktardık.

Talepler:Gezi Parkı, park olarak kalmalıdır. Topçu Kışlası veya başka bir yapı yapılmayacağının açıklanmasını, AKM’nin yıkılmayacağı açıklanmalı,Olayların yaşanmasına neden olan sorumluların, İstanbul, Ankara ve Hatay Valileri ile belediye başkanları görevden alınmalı,Gaz bombası ve benzeri materyallerinin kullanımı yasaklanmalı,Gözaltına alınanlar serbest bırakılmalı ve haklarında hiçbir soruşturma açılmamalıTaksim ve Kızılay başta olmak üzere Tükiye'deki tüm meydanlarda toplantı, gösteri yasaklarına son verililmeliİfade özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılmalıdır.
(CİHAN)

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209