İslami Değerlerimize Yönelik Saldırılar affedilemez

Peygamber Efendimzi'e hakaret yoğun bir katılımla Fatihte protesto edildi.

İslami Değerlerimize Yönelik Saldırılar affedilemez
 İslami Değerlerimize Yönelik Saldırılar affedilemez


Her fırsatta İslam dinine ve onun değerlerine yönelik saldırı ve hakaret söylemleri geliştiren, gerçek dışı bilgiler üreterek kendi insanlarını yanlış yönlendirmeye çalışan zihniyet, bugün daha alçak ve provakatif bir projeyle ortaya çıkmıştır.

Aslen İsrailli olan ABD vatandaşı bir yönetmenin stüdyo ortamında hazırladığı, tahrik ve saldırı amacı taşıdığı çok açık belli olan “ Müslümanların Masumiyeti” isimli çalışmanın, İslam dininin son Peygamberi önderimiz Hazreti Muhammed Sallahu Aleyhivesellem Efendimiz ile ilgili alay ve aşağılama içeriğine sahip olduğu görülmüştür.

Daha önce Florida’da kurduğu kilisesinde, Kur’an Kerim’i yakma eylemi gerçekleştireceğini ilan eden sapkın, rahip “Terrrj Jones”, bu alçakça tasarlanan filmin galasını yine kendi kilisesinde tertip ederek, bu işinde arkasında olduğunu açıkça göstermiştir.

Bu küstah saldırılar, sadece deli, ruh hastası bir kişinin işi olarak görülüp geçiştirilmemelidir.  Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’i yakma girişiminde bulunan kişiye, gelen tepkiler üzerine 271 dolar ceza vererek olayı kapatan Amerikan sistemi, bu saldırıların devam ettirilmesinin doğal ortağıdır.

Küstah batı medeniyeti, sahip olduğu şeyi ortaya koyma, deneye tabi tutma, mizah ve eğlence, konusu edinme,  popüler kültürüne ve azgın, Rabbi, Kitab’ı ve Peygamberi uğrunda yaşamayı amaç edinen, bu değerler uğruna sahip olduğu her şeyi, feda etme kararlılığında olan Mü’minlerin, inançlarının oyun ve eğlence konusu edilmesine asla rıza göstermeyecekleri bilinmelidir.

Artık birileri, kendisine itaatin Allah’a itaatle eş olduğu, sahip olduğumuz tüm dünyevi nimetleri,  O’nun yolunda feda etmeye hazır olduğumuz tek önderimiz, rehberimiz, Hazreti Muhammed Sallahu Aleyhivesellem Efendimiz’in temsil ettiği değerlerin, farklılıklara saygı kılıfıyla mizah ve alay konusu edilemeyeceğini öğrenmelidir.

Bizler ayrıca, bu tür saldırgan ellere odaklanarak, gerçek efendilerin, gündeme getirilmemesini de doru bulmamaktayız.

Çünkü bizim asıl meselemiz sadece birkaç ruh hastasının yaptığı sütüdyo çalışması değildir. Mesele, birilerinin her daim İslami değerlerimize saldırmayı, toprakalrımızı işgal etmeyi, mescitlerimize kirli postallarıyla girip kan dökmeyi, bombalamayı, tarihimiz yağmalamayı, namuslarımıza el uzatmayı, kaynaklarımız sömürmeyi, İslami olanı yok saymayı kendine hak görmesidir.

Bu çapulcu figüranların asıl suç ortakalrının, Irak ve Afganisatan’ı yakıp yıkan, milyonları aşan insanımızı bilgisayar oyunu oynar gibi uçaklarla bombalayarak öldüren, bizlere Ebu Gyreybleri, yaşatan dünyanın her yerinde Müslümanları Guantanamo zindanlarına tıkayarak insanlık dışı işkenceleri gerçekleştiren, yıllardır Ömer abdrahman gibi  bir Kur’an alimini  zindanlarda süründüren ABD ve temsil ettiği zihniyet olduğu unutulmamalıdır.

Bu arja planı hesaba katmayıp gündeme getiremeyenler, sadece Müslümanalrın tepkilerine eleştirel yaklaşıp kınayan ve ABD’nin kayıpları içinse özür ve taziye mesajalrı yarışına girenler, içerisinde bulundukları aşağılık komplekslerinden bir an evvel kurtulmalıdırlar.

Müslüman’ca eylemlilik göstermeyerek aşırı tepkisellikte bulunanlar olabilir. Fakat bu durumda bile Müslümanları tahrik eden, saldırgan emperyalist yaklaşımlar mahkûm edilmeli, oluşan kargaşa ortamının tek müsebbibi olarak görülmelidir.

Bizler, Allah’a kitabına ve ahret gününe iman iddiasında bulunan tüm kardeşlerimizi, her şartta kulluk bilinciyle sorumluluklarını yerine getirmeye, insalığın muhtaç olduğu Tehvid ve Adalet mesajını yaygınlaştırmak için çalışmaya, muhataplarımızın bir adım atarken yüz kere düşünmesini sağlayacak caydırıcı, güçlü ve birlikteliğin arayışı içerisinde olmaya davet etmekteyiz.

Kardeşlik ve dayanışma Platformu

Haber    :   Sivil Haber
Fotoğraf :  Hüseyin Dayıoğlu

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209