İlhan Cihaner'den tapelere hukuksal yorum

CHP milletvekili İlhan Cihaner dün akşam internette yayınlanan ve Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin Twitter'da açıklama yaptı. Cihaner montaj olduğu iddia edilen ses kaydı için, 'Başbakan ve oğlunun telefonlarını dinlemek kanuna aykırı' dedi...

İlhan Cihaner'den tapelere hukuksal yorum

 CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner dün akşam internette yayınlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin Twitter’daki hesabında açıklamalar yaptı.

Cihaner kayıtların mahkeme kararıyla dahi dinlenmiş olsa kanuna aykırı olduğunu söyledi. Cihaner bunun için CMK 135(2) maddesini gösterdi ve “…anıklıktan çekilebilecek kişiler arasındaki iletişim kayda alınamaz, bu durum sonradan anlaşılırsa kayıtlar derhal yok edilir” dedi.

Cihaner ardından “Ancak; arama, el koyma, para transferi ve en önemlisi "kanuna ve genel ahlaka" uygun elde edildiği ispat edilemeyen para gibi deliller kullanılabilir. Bu nedenle soruşturmanın gizliliği derhal kaldırılıp fezlekeler meclise gönderilmelidir” yazdı.

Cihaner son olarak fezlekelerin Meclis’e gönderilmesi gerektiğini ve tek delilin bu ses kaydı olması durumunda “baba – oğul arasında ve montaj” savunmasının anlamlı olacağını yazdı.
Erdoğan ve Bilal kasetindeki bu saniyeye dikkat!

Gazeteci Ahmet Şık, servis edilen Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'ın ses kaydındaki şüphesini dile getirdi. Özellikle bir kuşkuşu var ki dikkate değer.

Başbakan Erdoğan ile Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları ileri teknoloji ürünü montaj mı?

Gazeteci Ahmet Şık ortaya attığı bir iddia ile kasetler üzerindeki kuşkuları artırdı. Şık'ın dikkat çektiği Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen kaydın 7.26'ıncı saniyesine ilişkin. Ahmet Şık o saniyedeki sesin dikkat çekici bir şekilde değiştiğini söylüyor.

İşte Ahmet Şık'ın kasetle ilgili kuşkuları;

*Sızdırılan son ses kaydına dair şüphem var. İçerikle ilgili şüphe taşımamakla birlikte bu konuşmalar masa başı üretimi olabilir.

*Yolsuzluk operasyonu yapılan bir günde açık açık herkesin isminin verilip, para miktarlarından bahsedilen bir konuşma normal değil.

DİKKAT ÇEKEN SES DEĞİŞİMİ!

*Bilal Erdoğan olduğu iddia edilen kişinin kaydın 7.26'ıncı saniyesindeki "30 milyon Avro" dediği andaki ses değişimi dikkat çekici.

AYŞENUR ARSLAN'IN İTİRAZI

Başbakan Erdoğan ile Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kasetlerine Ayşenur Arslan da inanmadı.

Kasetleri dinlediğini açıklayan Ayşenur Arslan, "Beni kovduracak olanları koruyacak değilim" dedikten sonra kuşkulandığı noktaları tek tek saydı.

ARSLAN'IN YAKALADIĞI 'KUŞKU' YARATAN DETAYLAR

Arslan'ın en çok kuşkulandığı nokta Bilal Erdoğan'ın sesi oldu. Arslan'a göre ses Bilal Erdoğan'a benzemiyor. Arslan kasetten şüphelendiği detayları "Beni rahatsız eden şeyler şunlar" diyerek şöyle sıraladı;

*Bilal'in sesi bence benzemiyor..
*Makamına, evine böcek konmuş biri bu kadar açık vermez..
*Bir de sanki "anlamayan kalmasın" der gibi isimlerin tek tek sayılması, Bilal anlamayınız baştan tekrarlanması..
*Para miktarının söylenmesi

"Bunları yazmak AKPli olmak mı demek. En önce bizlerin akılla yürümesi gerekiyor. Ve en çok biz gerçeğe sarılmalıyız"

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2014, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209