İdlib'te Türk askeri konvoyuna saldırı..

İdlib'te Türk askeri konvoyuna düzenlenen saldırıda 1 sivil görevli şehit oldu, 1 asker ve 1 sivil yaralandı.

İdlib'te Türk askeri konvoyuna saldırı..

 

Gözler Afrin'de devam eden Zeytin Dalı operasyonuna çevrilmişken kara haber Suriye'nin İdlib kentinden geldi. Türk askeri konvoyuna düzenlenen saldırıda 1 sivil görevli şehit oldu, 1 asker ve 1 sivil de yaralandı.
TSK'DAN AÇIKLAMA YAPILDI
TSK'dan yapılan açıklamada, İdlib Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü faaliyetleri kapsamında, 30 Ocak 2018 tarihinde İdlib kuzeyinde intikal halinde olan konvoya, bölücü terör örgütü mensubu silahlı teröristlerce bombalı araçla saldırı düzenlendiği, konvoyda görevli bir askerin şehit olduğu, bir asker ile bir sivil görevli personelin yaralandığı bildirildi. Açıklamada, "Saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz" denildi.
TSK EKİM AYINDAN BERİ İDLİB'TE
Astana Süreci kapsamında, ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları temin etmek maksadıyla İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde görev yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, 8 Ekim 2017 tarihinde icrasına başlanan keşif faaliyetleri ile koordineli olarak, 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren gözlem noktalarını teşkil faaliyetlerine başlamıştı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2018, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209