HSYK, 29. ve 32. Asliye Ceza hakimlerini görevden aldı

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve tutuklu polislerin reddi hakim talebini kabul eden 29. Asliye Ceza hakimleri ile tahliye kararı veren 32. Asliye Ceza hakimleri, HSYK tarafından görevden alındı.

HSYK, 29. ve 32. Asliye Ceza hakimlerini görevden aldı
 İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi, avukatların Sulh Ceza Hakimlikleri'ne yönelik redd-i hakim taleplerini kabul etti. Tahliye taleplerini, değerlendirmesi için gönderdiği nöbetçi 32. Asliye Ceza Mahkemesi ise tahliye kararı verdi. Ancak Başsavcı kararı durdurmak için ‘acil’ toplantı yaptı. UYAP kapatıldı, faks arızalandı.

SAVCI "MÜSAİT DEĞİLİM!" DEDİ

Avukatlar tahliye müzekkeresini elden alarak nöbetçi infaz savcısına götürdü. Ancak savcı odasında bulunamadı. Avukatlar, telefonla ulaşıp durumu bildirdi. Savcı ise ‘müsait değilim’ diyerek telefonu kapattı. Bütün gece Çağlayan’da tahliye kararının uygulanması için hukuk mücadelesi veren avukatlar, sabah saatlerinde kararın cezaevine iletilmesi için yeni gelen Nöbetçi İnfaz Savcısı Orhan Güldiker’e gitti. Uzun bir süre yaşanan beklemenin ardından Güldiker, tahliye kararını işlemeye koymadı. Kararı, 32. Asliye Ceza Mahkemesi’ne iade etti. Bu skandal kararla birlikte Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir infaz savcısı mahkemenin kararını uygulamamış oldu.

YANDAŞ MEDYA HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Karaca ve polislere redd-i hakim ile tahliye kararı veren 29. ve 32. Asliye Ceza hakimlikleri, yandaş medyanın da hedefindeydi. Y.Akit, bugün "Atın bu hainleri" manşetiyle çıkmıştı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2015, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209