Havva Ana: Rize Valisi bana nasıl bir çapulcu olduğumu söyleyecek

Havva Ana: Rize Valisi bana nasıl bir çapulcu olduğumu söyleyecek

Havva Ana: Rize Valisi bana nasıl bir çapulcu olduğumu söyleyecek
 Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol Projesi'nde çalışan iş makinesinin önüne geçerek 'Yaylaların yolu birleşmeyecek. Vali bize çapulcu diyor. Vali, kaymakam kimdir? Biz devletiz' şeklinde tepki gösteren Havva Ana, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rize Valisi'ne sitem etti. Yörede 'Havva Ana' olarak bilinen 63 yaşındaki Rabiye Bekar, "Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi rahmetli Tenzile ablayı Ayder'de misafir etmiş bir insanım. Tenzile ablanın oğlu olduğunu inkar etmesin, bize sahip çıksın. Rize Valisi de bana nasıl bir çapulcu olduğumu söyleyecek." dedi.
Kavrun Yaylası'ndaki evinde açıklamada bulunan 63 yaşındaki Rabiye Bekar, Yeşil Yol Projesi'ne sonuna kadar karşı olduklarını ifade etti.

Yaylaların kendilerine dedelerinden emanet kaldığını belirten yaşlı kadın, "Samsun'dan Artvin'e kadar olan tüm yaylalar bağlanacakmış ve biz bunu istemiyoruz. Hangi yaylada iş makinesi çalışması varsa ben oraya giderek tepki göstereceğim. Çalışma yapılan alana ulaşamayalım diye greyder ile yolu kapattılar. 'Greyder bozuldu' dediler. Şoförünü bulduk. Kendi çabalarımızla yol yaptık. Orada bana 'Himen' gücü geldi. Kocaman taşları, kayaları taşıyarak araçlarımızın geçmesi için yol yaptık. Ben nasıl isyan etmeyeyim. Benim dedelerim oralarda büyüdü. Dedelerim oradan Sarıkamış'a giderek şehit oldu. Dedelerimiz her yaylaya yol gitmesini ama yaylaların birbirine kavuşmasını istemezdi. Yaylalar birbirine kavuşursa ilerde çok büyük işler olacağını söylerlerdi." dedi.

'RİZE VALİSİ BİZE NASIL ÇAPULCU OLDUĞUMUZU SÖYLEYECEK'

Rize Valisi'nin Yeşil Yol eylemlerine katılanlar hakkında kullandığı iddia edilen '3-5 çapulcu' ifadesine de sert tepki gösteren Bekar, "Biz böyle bir tepki gösterince Rize Valisi Ersin Yazıcı bizim için 'çapulcu' ifadesini kullanmış. Yolları ne pahasına olursa olsun birleştireceğini söylemiş. Ben Vali'nin böyle bir şey söylemesini duyunca zaten sinirlendim. Biz nasıl çapulcu olabiliriz. Bir vali bu yörenin toprağı ile yoğrulmuş insanlara nasıl çapulcu der. Ben Rize Valisi'ne gideceğim. Bana nasıl bir çapulcu olduğumu o söyleyecek. Benim öyle kötü bir düşüncem yok. Vali bey 'beni vurur, bıçaklar' gibi düşünmesin sakın. O bana insanca bir şekilde 'sen bu şekilde çapulcusun' diyecek. Bizim Çamlıhemşin insanı olarak bir ayrıcalık, asaletimiz var. Bizler kötü insanlar olmuş olsaydık o iş makinelerini orada yakarak giderdik. Ama yakmadık, yıkmadık. Taş ile yol yaparak Samistal'e çıktık. Devlet biziz. Biz Devlet isek Vali de bizim arkamızda olacak. Bize bu şekilde konuşmaması lazımdı. O Vali kitap okumuş ben ise topraktan yukarı hayatı okumuşum." diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A DA TEPKİ GÖSTERDİ

Projenin durdurulması noktasında hükümet yetkililerine de seslenen Bekar, şöyle dedi: "Samsun'dan bu tarafa kadar tüm yaylalar birbirine kavuşmayacak. Nerede makine çalışırsa ben oradayım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a selamlarımı iletiyorum. Onun annesi rahmetli Tenzile ablayı Ayder'de misafir etmiş bir insanım. Tenzile ablanın oğlu olduğunu inkar etmesin, bize sahip çıksın. Hükümet bizim taşımızı toprağımızı satmasın, dağlarımızı satmasın. Çamlıhemşin'de AK Parti'nin ilk kurucularındanız. Tayyip bey bunu da çok iyi bilsin. Böyle mi yapması lazımdı. Bize niye arka çıkmadı. Bizim memleketimizi niye satışa çıkardı?"

Öte yandan, büyük tepkilere neden olan Samistal Yaylası-Kavrun Yaylası arasındaki yol çalışmalarının geçici olarak durdurulduğu öğrenildi.

(CİHAN)

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2015, 21:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209