Gereği yapıla...

Başbakan Erdoğan, dün partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada Mısır’da yaşanan gelişmelerin arkasında İsrail’in olduğunu ve buna dair bir belgeye de sahip olduklarını açıkladı.

Gereği yapıla...

 Başbakan Erdoğan, dün partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada Mısır’da yaşanan gelişmelerin arkasında İsrail’in olduğunu ve buna dair bir belgeye de sahip olduklarını açıkladı. Sayın Başbakan böylece Millî Gazete’nin İsrail’le darbecilerin işbirliğini ifşa eden dünkü “Sinsi İşbirliği” manşetini de en yetkili ağız olarak teyit etti. 2011 tarihli bir panelde konuşan Fransız Yahudisi Bernard Henri-Levy’nin sözlerine atıfta bulunan Başbakan Erdoğan, malumu ilan ederken, kendisinden beklenen ise harekete geçmesi ve icra makamında olması hasebiyle “gereğini yapması”.

 

Gecikmeli De Olsa…

Başbakan Erdoğan, adeta Millî Gazete okumuşçasına bir çıkış yaptı ve bir gerçeği gecikmeli de olsa dile getirdi. Erdoğan, 2 Haziran 2011 tarihli ve şu andaki İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni’nin de katıldığı bir panelde konuşan Fransız Yahudisi düşünür Bernard Henri-Levy’nin, Müslüman Kardeşler’in seçimleri kazanması durumunda, “Demokrasi bunu istiyor diyemem, bırakalım seçim süreci işlesin diyemem” yorumuna göndermede bulundu. Levy, aynı konferansta Mısır’daki seçimleri Müslüman Kardeşler’in kazanması durumunda tutumunun nasıl olacağı sorusuna, “Bu durumda orduyu göreve çağırırım” diye yanıt veriyordu. Gazze ve Lübnan’da Hizbullah’a yönelik saldırılarda İsrail’i savunan yazılar yazan Levy’ye, Livni de destek vermişti.

Yapılması Gerekenleri Özetledik

Başbakan Erdoğan, malumu ilan ederken icra makamında bulunmanın gereğini de yerine getirmek durumunda. Sayın Erdoğan, sizden beklenenleri bir kez daha özetleyelim: Öncelikle Türkiye’ye giydirilmeye çalışılan BOP “deli gömleğini” çıkarıp atın ve eşbaşkanlıktan ayrılın. American Jewish Committee (Amerikan Musevi Komitesi-AJC) tarafından verilmiş olan Üstün Cesaret Ödülü’nü iade edin. İsrail’in güvenliği için Türkiye’ye konuşlandırılan Kürecik radar üssünü kapatın ve Patriotları geri gönderin. Dış politikadaki önceliklerinizi ve angajmanlarınızı “İsrail tehdidi” merkezli olarak yeniden inşa edin. Özür mizanseni ile ustaca üstü örtülen ve unutturulan, tazminat seviyesine indirgenen Mavi Marmara katliamının hesabını “laf kalabalığına” getirmeden sorun. Danimarka ve Hollanda’nın yaptığı gibi büyükelçileri geri çekin.

Haber//www.milligazete.com.tr/haber/Geregi_yapila/289358#.UhStD5JA1rs

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209