Gaziantep'te şehitler son yolculuklarına uğurlanıyor

Gaziantep'te önceki gün PKK'nın bomba yüklü aracı infilak ettirmesiyle 4'ü çocuk 9 kişi yaşamını yitirdi. Şehitlerinden 3'ü dün son yolculuklarına uğurlandı. 6 kişi için Gaziantep'te tören düzenleniyor

Gaziantep'te şehitler son yolculuklarına uğurlanıyor

Gaziantep 'te önceki gün PKK 'nın bomba yüklü aracı infilak ettirmesiyle 4'ü çocuk 9 kişi yaşamını yitirdi. Terör şehitlerinden 3'ü dün son yolculuklarına uğurlandı. 6 kişi ve dün hayatını kaybeden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin 'in annesi için Gaziantep 'te tören düzenlendi. Törene devletin zirvesi ve binlerce vatandaş katıldı. Törende cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Görmez her bir tabutun başına geçerek namazı ayrı ayrı kıldırdı.

Gaziantep 'teki patlamada infaz koruma memurları İsmail Daler (30), Davut Azak (31) ve Safi Canbaş (49), Şırnak’ta askerliğini yaparken izne gelen Onur Fikret Aker (21), aynı yaştaki eşi Duygu Aker ve henüz 1 yaşındaki kızları Almina Melisa Aker, yeğenleri Sevgi Gülperi İnanç (11), Süleyman Alkan (3) ve Sena Büyükkonuk (12) hayatını kaybetmişti. Ölenlerden Sena Büyükkonuk ile Süleyman Alkan’ın cenazeleri dün Gaziantep ’te toprağa verilirken, infaz memuru Davut Azak’ın cenazesi de dün gece memleketi Diyarbakır ’ın Ergani İlçesi’nde defnedildi.

6 terör şehidi için bugün kentte tören düzenlendi. Törene devletin zirvesi de katıldı. Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'ne ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geldi. Bahçeli'den sonra sırayla CHP lideri Kılıçdaroğlu , Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan , bakanlar ve milletvekilleri tören alanında yerini aldı.
Cumhurbaşkanı Gül , camiye gelişinde vefat edenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Gül, daha sonra Kılıçdaroğlu , Bahçeli ve diğer siyasilerle tek tek tokalaştı.

Terör kurbanları İsmail Daler, Safi Canbaş, Onur Fikret Aker, Duygu Aker, Almina Melisa Aker, Sevgi Gülperi İnanç’ın bayraklara sarılı tabutlarıyla, Bakan Fatma Şahin ’in annesi Perihan Kıymık’ın tabutu yan yana dizildi.

BAKANLAR DA TÖRENDE
Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Görmez, her tabutun başında ayrı ayrı cenaze namazını kıldırdı. Görmez'in namazı kıldırırken gözyaşı döktüğü görüldü. Törene neredeyse kabinenin tamamı ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek , bakanlar, çok sayıda milletvekili, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Başbakan Erdoğan 'ın oğlu ve kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan, çevre il belediye başkanları ile 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş katıldı.

BAHÇELİ LİDERLERDEN AYRI YERDE SAF TUTTU
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , Cemil Çiçek , Recep Tayyip Erdoğan , Kemal Kılıçdaroğlu ve bakanlar yan yana saf tuttu. Devlet Bahçeli de biraz ilerde bir terör kurbanının tabutun önünde kurmaylarıyla birlikte saf tuttu.

FATMA ŞAHİN 'İN EN ZOR GÜNÜ
Dün Gaziantep 'te 12 yaşındaki Sena Büyükkonuk'un cenazesine katılan, küçük kız için gözyaşı dökerken annesinin vefat ettiğini öğrenen ve acısı ikiye katlanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de camide hazır bulundu. Şahin'in ayakta zor durduğu ve sürekli ağladığı görüldü. CHP lideri Kılıçdaroğlu , camiye gelince Bakan Şahin'in yanına gitti, başsağlığı dileyerek taziyelerini iletti.
Tören sırasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin , annesinin tabutu başında gözyaşlarını tutamadı. Çevresindekilerin sık sık sarılarak teselli etmeye çalıştığı Şahin’in yanına Başbakan Erdoğan ’ın eşi Emine Erdoğan geldi. Gözyaşlarını tutamayan Emine Erdoğan da anne acısı yaşayan Fatma Şahin ’i teselli etmeye çalıştı. Erdoğan ile Şahin birbirlerine sarılarak ağladı.

'BAKSANA NE KADAR KÜÇÜK'
Bakan Fatma Şahin 'in çocukların tabutlarını göstererek yanındakilere ''Baksana ne kadar küçük'' dediği görüldü. Cami avlusunda, 6 şehidin yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin 'in annesi Perihan Kıymık'ın da cenazesi yer aldı.

YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ
Cenazelerin cami avlusuna getirildiği sırada hayatını kaybedenlerin yakınları fenalık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahalede bulunduğu aileleri, Başbakan Erdoğan 'ın eşi Emine Erdoğan ile Bakan Fatma Şahin teselli etti.

Ptlamada hayatını kaybedenlerin Türk bayrağına tabutları, askerler tarafından omuzlara alınarak Asri Mezarlığa defnedildi. Terör kurbanı Sevgi Gülperi İnanç’ın cenazesi ise toprağa verilmek üzere ailesinin yaşadığı Adana ’ya gönderildi.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Hem devletin zirvesinin camide olması hem de teröre karşı aşırı bir tepki gösterilmesine karşı cami ve çevresinde olağanüstü güvenlik önlemi alındı.

(ajanslar)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209