GAZETECİLER SALDIRIYI SİYAH ÇELENK BIRAKARAK PROTESTO ETTİLER

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği, fotoğraf çekmek isteyen gazeteci Hüseyin Çetiner’in AK Partili meclis üyesince darp edilmesini Başakşehir Belediyesi önünde protesto etti.

GAZETECİLER SALDIRIYI SİYAH ÇELENK BIRAKARAK PROTESTO ETTİLER

GAZETECİLER SALDIRIYI SİYAH ÇELENK BIRAKARAK PROTESTO ETTİLER 

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği, fotoğraf çekmek isteyen gazeteci Hüseyin Çetiner’in AK Partili meclis üyesince darp edilmesini Başakşehir Belediyesi önünde protesto etti. 

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD), fotoğraf çekmek isteyen gazeteci Hüseyin Çetiner’in AK Partili meclis üyesince darp edilmesini protesto etti. Dernek Başkanı Ali Tarakçı, Çetiner’e yönelik saldırıyı kınadıklarını söyledi. Tarakçı, “Mehmet Baransu’ya yapılan tutuklama işlemini de protesto ediyoruz" dedi. 

Gazeteci Hüseyin Çetiner, Başakşehir Belediye Meclisi’nin mart ayı olağan toplantısının ikinci oturumunda AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Öztürk tarafından darp edildi. Saldırı sonucu baş ve vücudunun çeşitli yerlerine darbeler alan ve kolu kırılan Çetiner, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Çetiner, yedi günlük ‘iş göremez’ raporu aldı. 

POLİS ENGEL OLDU

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği üyeleri dün saldırıyı protesto etmek için Başakşehir Belediyesi önünde toplandı. Belediyenin önüne siyah çelenk bırakmak isteyen gazetecilere polis engel oldu. Polis duvarını aşamayan gazeteciler, belediye binasının dışına çelengi bırakarak açıklama yaptı. Gazeteciler adına konuşan Dernek Başkanı Ali Tarakçı, “Bu ülkede gazeteci olmak zor. Gazeteciler kamu görevi yapıyorlar ve doğal olarak gittikleri yerde kamuyu bilgilendirmek adına fotoğraf çekiyorlar, haber yazıyorlar. Hiç kimse, hiçbir siyasi güç, devletin gücü gazetecinin görev yapma hakkını engelleyemez. Engellerse suç işler, şiddet kullanırsa suç işler. Hüseyin Çetiner arkadaşımıza, Başakşehir Belediye Meclisi’nde AK Partili Ramazan Öztürk tarafından yapılan saldırıyı kınıyoruz. Gazetecilerin haber yapma hakkı engellenemez” ifadelerini kullandı. 

‘MEHMET BARANSU’NIN TUTUKLANMASINI KINIYORUZ’

Balyoz darbe planlarını temin ettiği gerekçesiyle tutuklanan Mehmet Baransu’dan da söz eden Tarakçı, “En son Mehmet Baransu’ya yapılan tutuklama işlemini de protesto ediyoruz. Çünkü bir gazeteci kamuyu bilgilendirecek her habere ulaşabilir, o haberi kendi gazetesinde, kendi mecrasında yayınlayabilir. Eğer bu ülkede bir gazeteci, komplo teorisi evraklar üzerinde oynadı diye tutuklanabiliyor ardından da evraklarla oynanan bilgiler devletin gizli bilgisi olarak açıklanıyorsa bu bir çelişkidir” şeklinde konuştu. 

ÇETİNER: BAŞKANI KINIYORUM

Saldırıya uğraşan Hüseyin Çetiner ise yaşadığı şiddeti anlattı. Çetiner, “Doktorlara, öğretmenlere, gazetecilere saldırı olağan hale geldi ve oluyor. Daha da üzüntü verici olan 7 gün geçmesine rağmen bir açıklama yapmayan Belediye Başkanını da şiddetle kınıyorum.” dedi. 

TOPLUCA TERK ETTİLER

Gazetecilerden bir kısmı eylemden sonra belediye binasına girdi. Burada da kendilerini Başkan Yardımcısı Murat Şahin karşıladı. Şahin, gazetecileri makam odasına davet etti. Karşılıklı konuşulurken, bir gazetecinin kendisini alaycı dinlediği gerekçesiyle gazetecinin dışarı çıkmasını istemesini üzerine, İstanbul Yerel Gazeteciler Dernek Başkanı Ali Tarakçı, “Sizin bir arkadaşımıza böyle hitap etme hakkınız yok. Burası senin babanın makamı değil. Belediye binası vatandaşın binası. Senin görevin bu uslüpta konuşmak değildir” diyerek topluca belediye binasını terk ettiler.  

 Ali TARAKÇI
İYGAD BAŞKANI

mail : [email protected]

[email protected]

web : www.iygad.org

www.iygad.com

www.iygad.net

www.iygad.tv

iletişim: 0 532 438 06 80 -  0 212 871 36 06-07-08-09

faks :    0 212 871 36 10

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 03:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209