Galip Öztürk abisini öldürttü mü?

Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk’ün ağabeyi Halit Öztürk'ü zehirleyerek öldürttüğü ileri sürüldü.

Galip Öztürk abisini öldürttü mü?
 Çete iddiasıyla yargılanan Metro Turizm’in sahibi , hakkında gelen ihbar mektuplarında 7 cinayetle ilgisi olduğu ve cinayetlere azmettirdiği ihbarı üzerine sorgulandı. Mektuplarda Öztürk’ün ağabeyini de zehirleyerek öldürttüğü ileri sürüldü.
AĞABEYİN HALİT’İ SEN Mİ ZEHİRLEDİN?

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yargılanan Metro Turizm’in sahibi işadamı Galip Öztürk’ün emniyette 7 cinayetle ilgili sorgulandığı ortaya çıktı. Emniyette 3 ayrı ihbar mektubunda yer alan cinayetlerle ilgili sorulara muhatap olan Öztürk’e, kardeşinin Bakü’deki ölümü de soruldu.

Öztürk’ün ilişkilendirildiği cinayetler ihbar mektuplarından kaynaklandı.

Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve emniyete farklı tarihlerde gönderilen mektuplar, Öztürk geçen Şubat ayında gözaltına alınınca yeniden gündeme geldi. Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, borsada manipülasyon ve uyuşturucu gibi suçlamalarla sorgulanan Öztürk’e ihbarlarda yer alan 7 cinayet iddiası da soruldu.

Para koparmak için
Öztürk’le bağlantılı olduğu öne sürülen cinayetlerden 6’sı Kudret Okumuş adına gönderilen bir ihbar mektubunda yer alıyor. İşlediği çok sayıda cinayet nedeniyle cezaevinde bulunan Okumuş adına 7 Nisan 2005 tarihinde gönderilen ancak kriminal incelemede Okumuş’a ait olmadığı belirlenen mektupta, Öztürk’ün Camgöz, Yusuf Maraşlı, Veysi Maraşlı, Kuvvet Köseoğlu, Tekirdağ’da Ramazan ve şoförünün öldürülmesi olaylarına iştirak ettiği ileri sürüldü.

İddiaları yalanlayan Öztürk, ihbarda yer alan “Öztürk, Ramazan ve şoförünün öldürülmesi olayını Okumuş ve Burhan Durukan ile gerçekleştirdi. Adının geçmemesi için astsubay Veysel Can’a 300 bin dolar verdi” suçlamasıyla ilgili olarak da, “Cinayetlerle alakam yok. Tekirdağ’daki cinayetin Kuvvet Köseoğlu’nun akrabaları tarafından işlendiğini ve tetikçilerin cezaevine girdiklerini duydum. Veysel Can isimli şahsı tanımam. İddia edilen konuları kabul etmiyorum” dedi. Öztürk, Camgöz lakaplı kişinin Bursa’da öldürülmesi olayına karıştığı iddiasıyla ilgili olarak da, bu davada yargılandığını ve beraat ettiğini ifade etti. Öztürk, Okumuş adına gönderilen ihbarın Yunus Özdemir tarafından yapıldığı ve kendisinden para koparmanın amaçlandığını söyledi.

Dayımı Sinoplular vurdu
Öztürk’ün sorgusuna konu edilen bir diğer ihbar mektubu ise Adem Maraşlı’nın 22 haziran 2005’te İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği mektup. Çarşamba’ya bağlı Sırtmaç Köyü’nün muhtarı olduğunu belirten Maraşlı, Galip Öztürk ve ortaklarının 7 cinayete karıştıklarını ileri sürerek bu cinayetlerle ilgili bilgisinin olduğunu söyledi.

Otopsi yapılmıştı
Maraşlı ayrıca Öztürk’ün dayısı Metin Kalaycı’nın öldürülmesine ilişkin olarak da Öztürk’ü suçladı. Öztürk ise iddialara, “Metin Kalaycı benim dayımdır. Alacak verecek davası denediyle Sinoplular tarafında öldürüldüğünü duymuştum. Cinayetle ilişkim yoktur” yanıtını verdi.
Maraşlı’nın gönderdiği ihbar mektubunda en dikkat çekici cinayet iddası da, Galip Öztürk’ün ağabeyi Halit Öztürk’ün ölümüyle ilgili. Azerbaycan’da kaldığı otel odasında 2003 yılında ölü bulunan Halit Öztürk’ün, “Kudret Okumuş tarafından içkisine zehir katılarak öldürüldüğü” iddiasını soran polise Öztürk, “Ağabeyimin öldürülmesiyle hiçbir şekilde ilgim yoktur. O dönemde otopsi yapılmıştı. Ölüm sebebinin akciğer yetmezliğine bağlı kalp krizi olduğu belirtilmişti” cevabını verdi.

İddialar iftira
Öztürk hakkında suçlamaların bulunduğu bir diğer ihbar notu da 23 Ocak 2012’de emniyete gönderildi. İsimsiz ihbar mailinde, Galip Öztürk’ün silahlı bir güce sahip olduğu ve Öztürk’ün bu karıştığı cinayetlerle ilgili Salih Çubukçu isimli bir kişide kaset bulunduğu öne sürüldü. Öztürk tüm bu iddialar için “iftara” yorumunu yaptı.

Adli Tıp: Enfarktüs ve akciğer ödemi
Bakü’de kaldığı otel odasında cansız bedeni bulunan Metro Turizm Yönetim Kurulu üyesi Halit Öztürk’ün ölümüne ilişkin 3 ayrı iddia gündeme gelmişti. Öztürk’ün bir kadın tarafından bıçaklandığı öne sürülmüş ancak Metro Turizm, otopsi raporuna göre Öztürk’ün “Kalp damar yetmezliği, kalp adalesinin enfarktüsü ve akciğer ödemi” sonucu yaşamını yitirdiğini açıklamıştı. Bir diğer iddia ise Galip Öztürk’ün adamı olan Kudret Okumuş’un Halit Öztürk’ün içkisine zehir katarak ölümüne neden olduğuydu.

Mahkemede suçladı
Öte yandan Galip Öztürk’ün Kudret Okumuş adına gönderilen ihbar mektubunu yazdığını söylediği Yunus Özdemir de 20 Ocak 2012 tarihinde 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ne 5 sayfalık bir şikayet dilekçesi verdi. Dilekçede Öztürk’ün çok sayıda cinayetin emrini veren 4 kişilik bir konseyin başında olduğu öne sürüldü. Kuvvet Köseoğlu’nun Beyoğlu’nda öldürülmesi olayını da Öztürk’ün azmettirdiğini iddia eden Özdemir’in suçlamalarına Galip Öztürk, “Köseoğlu’yla herhangi bir ticaretim yok. Yunus Özdemir para sızdırmak amacıyla bunları söylüyor. Bu nedenle mahkemeye iftira dilekçesi vermiş” dedi.

Ekoayrinti

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209