Fetih Ümmeti

Yüzbinlerce kişinin büyük teveccüh gösterdiği mekke’nin fethi programlarında salonlar tekbir sesleriyle inledi...

Fetih Ümmeti
Mekke’nin Fethi’nin 1383. Yıldönümü tüm yurtta büyük bir coşku ile kutlandı. Anadolu Gençlik Derneği tarafından 81 ilde 600 farklı noktada düzenlenen etkinliklerde Kur’an-ı kerim okundu, ilahiler seslendirildi, piyesler oynandı, mehteran sahne aldı. Yüzbinlerce kişinin büyük teveccüh göstererek katıldığı programlarda salonlar tekbir sesleriyle inledi.

300 yıldır İslam’a, değerlerimize karşı savaş yürütülüyor

AGD Bursa ve Balıkesir şubeleri tarafından gerçekleştirilen Mekke’nin Fethi programlarına katılan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, “300 yıldır İslam’a, kimliğimize, değerlerimize karşı yürütülen bir kültür savaşı var. Bütün bu zulümlerin, haksızlıkların, çürümüşlüğün ve kokuşmuşluğun karşısında Allah’a hamdolsun ki, Anadolu Gençlik temsilciliklerimiz var” dedi. “Bu gece Anadolu Gençlik Derneğimiz 81 şubemizde 600’ü aşkın noktada Mekke’nin Fethi programları düzenliyor. Öte yandan fetihlerle elde edilmiş bu topraklarda 300 yıldır İslam’a, kimliğimize, değerlerimize karşı yürütülen bir kültür savaşı var. Bütün bu zulümlerin, haksızlıkların, çürümüşlüğün ve kokuşmuşluğun karşısında Allah’a hamdolsun duyarlılık sahibi gençlerden oluşan Anadolu Gençlik Derneğimiz var, Anadolu Gençlik Temsilciliklerimiz var, siz varsınız. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.

Mekke’nin Fethi kutlamalarını tüm dünyaya armağan eden Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan da şölenlerde dualarla yâd edildi

Efendimiz Kan Dökmedi Kalpleri Fethetti

Mekke’nin Fethi kutlamalarını tüm dünyaya armağan eden Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’da şölenlerde dualarla yâd edildi. Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen kutlamalarda sık sık ‘Mücahid Erbakan’ sloganları atıldı. Programın düzenlendiği salonlara da büyük boy Erbakan posterleri asıldı.

Erbakan Hoca’nın sözleriyle fetih...

Sinevizyonla Erbakan’ın daha önce katıldığı Mekke’nin fethi programında yaptığı konuşmalar hatırlatıldı. Geceye Prof. Dr. Necmettin Erbakan İslam tarihinde fetihlerde bile düşmanlara merhamet ile yaklaşıldığını üç örnekle aktardığı şu konuşması damga vurdu: “Mekke’nin Fethi’nde Efendimiz kan dökmedi. Kalpleri fethetti. Kendisine büyük işkenceler yapanları affetti ve sonunda Medine’deki 2 hücreli evine geri döndü. Kudüs’ün Hz. Ömer tarafından fethedilmesi ile, Hıristiyanlar ve Yahudiler dinlerinde özgür bırakıldı ve bunları garanti altına aldı. Kimsenin kanını dökmedi. Yine aynı şekilde, Kudüs’ün Selahhatin Eyyubi döneminde fethedilmesidir. Herkes dininde serbest olacak dedi ve fetihten sonra şehirde kimsenin kanını dökmedi.”

Bizim Kültürümüzde ‘Noel’yok

Beyoğlu’nda düzenlen programa Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç de katıldı. Tongüç ‘Noel’ kültürünün İslam’da olmadığına vurgu yaparak, genç zihinlerin bulandırılmak istendiğini söyledi. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer de gecede bir konuşma yaparak, yılbaşı adı altında yürütülen ifsada dikkat çekti.

HABER MERKEZİ



AGD Bursa ve Balıkesir şubeleri tarafından gerçekleştirilen Mekke’nin Fethi programlarına katılan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, “300 yıldır İslam’a, kimliğimize, değerlerimize karşı yürütülen bir kültür savaşı var. Bütün bu zulümlerin, haksızlıkların, çürümüşlüğün ve kokuşmuşluğun karşısında Allah’a hamdolsun ki, Anadolu Gençlik temsilciliklerimiz var” dedi.

Allah Hepinizden Razı Olsun

“Bu gece Anadolu Gençlik Derneğimiz 81 şubemizde 600’ü aşkın noktada Mekke’nin Fethi programları düzenliyor. Öte yandan fetihlerle elde edilmiş bu topraklarda 300 yıldır İslam’a, kimliğimize, değerlerimize karşı yürütülen bir kültür savaşı var. Bütün bu zulümlerin, haksızlıkların, çürümüşlüğün ve kokuşmuşluğun karşısında Allah’a hamdolsun duyarlılık sahibi gençlerden oluşan Anadolu Gençlik Derneğimiz var, Anadolu Gençlik Temsilciliklerimiz var, siz varsınız. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Mekke’nin Fethi Önemli

Sonradan Müslüman olmuş bir tarihçinin dinimizle ilgili araştırmasına değinen Turhan, “Mekke’nin Fethi’nin yeni bir yıldönümündeyiz. Öncelikle size sonradan Müslüman olmuş bir tarihçinin notlarından Mekke’nin Fethini aktarmak istiyorum. Bu tarihçi John Devenport. Diyor ki: Ben bir tarihçiydim. Her şeyi incelediğim gibi İslam’ı ve Hazreti Muhammed Aleyhisselamı da inceledim. Bu çalışmamı bilimsel olarak yaptım ve çocukluğundan başladım. Gerçekten tertemiz bir çocukluğu var. Gençlik döneminde herkesin örnek gösterdiği ve El-Emin dediği güvenilir bir insan. Vahiy dönemine ve diğer olaylara baktım ve bunlar üstün bir insanın özellikleri dedim. Bütün bu incelemelerimde mükemmel sonuçlar görsem de Hazreti Muhammed Aleyhisselam son peygamberdir diyemedim. Ne zaman ki Mekke’nin Fethi’ni incelemeye başladım, o zaman işin rengi değişti.” ifadelerini kullandı.

İslam Huzur Veriyor

Turhan, “İşte bizim dinimiz İslam, Müslüman olsun ya da olmasın bütün insanlığa huzuru ve barışı getirebilecek yegâne nizamdır. İslam haricindeki tüm arayışlar insanlığın duvara toslamasıdır. İslam haricindeki her nizamın insanlığa verebileceği kaostur, kandır, gözyaşıdır. Fetih nedir? Fetih açmak demektir. Kapıları, kilitleri, kilitli kalpleri açmak demektir. Fetih, kalplerin ve kapıların tevhide açılmasıdır. Fetih, bütün sahte ilahlara ‘’la ilahe’’ demektir. Fetih, kula kulağa hayır diyerek zalim diktatörlere, zulüm getiren ideolojilere “hayır” diyerek yürekleri âlemlerin rabbiyle buluşturmaktır. Fetih izzet ve şerefle bütün insanları tanıştırma mücahedesidir. Bu kutlu gayede karşısına çıkanlarla en güzel şekilde mücahede etmektir.” şeklinde konuştu.

Beşiktaş

AGD Beşiktaş Şubesi ilk defa bu yıl Mekke’nin fethini kutlama programı düzenledi. Etiler Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen programda, Hafız Halil Necipoğlu’nun Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Doç. Dr. Halil İbrahim Kutlay, Mekke’nin fethine ilişkin bir konuşma yaptı.

Kocaeli

AGD Kocaeli Şubesi’nce İzmit Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda düzenlenen program dünya birincisi İranlı hafız Ahmet Ebul Kasımi’nin Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı. AGD Kocaeli Şube Başkanı Samet Gürsoy, yaptığı konuşmada, milletin değerlerini yansıtan ve Müslüman kimliğine uygun bir program düzenlediklerini söyledi. Mekke’nin fethinde Hz. Muhammed’in kimseye zarar verilmemesini istediğini hatırlatan Gürsoy, “O gün rahmet Peygamberi, gönülleri fethederken, insanlığa önemli bir ders verirken, ne yazık ki bugün dünyanın her yerinde Müslümanlar zulüm ve işkence altında” diye konuştu. Programa davetli olarak katılan Müslüman Kardeşler Teşkilatı’ndan (İhvan) Dr. Abdülhamid el Şerif ise Mısır’da İslam dinini ve Müslümanları yok etmeye yönelik kapsamlı bir operasyon düzenlendiğini savundu. Şerif, Mısır’da, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin cezaevine girmeden önce yaptığı duayı okudu. İzmit Belediyesi Mehteran Takımı ve tasavvuf müziği sanatçısı Eşref Ziya Terzi’nin konser verdiği programda, Mekke’nin fethiyle ilgili sinevizyon gösterisi sunuldu. Etkinliğin sonunda gerçekleştirilen çekilişte, Tuna Günay, Davut Duman ve Melek Ekiz isimli vatandaşlar umreye gitme hakkı kazandı.

Bursa

AGD Bursa Şubesi tarafından Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen fetih programına çok sayıda kişi katıldı. Kutlamalarda Kur’an-ı Kerim’den sure ve Mekke’nin fethini konu alan şiirlerin okunmasının ardından mehteran gösterisi gerçekleştirildi. Programda konuşan Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şubesi Tanıtım Şube Başkanı Mustafa Yoncacılar, “Hangi ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı kendimize bir borç bildik. Aile oluşturma ve nesli koruma hürriyetini mülkiyet edinme hakkını akıl sağlığını güvence altına alma hakkını temel ve vazgeçilmez haklar olarak kabul ediyoruz. Biz özgürlük, adalet ve refahı sadece bir ırkın ya da bir bölgenin hakkı görüp kendinden olmayanı ötekileştiren her türlü düşünceye karşıyız” dedi. İlahilerin okunduğu gecede Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Sakarya

AGD Sakarya Şubesi’nin Sakarya Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirdiği Mekke’nin Fethi kutlamaları büyük ilgi gördü. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı program Kur’an tilavetiyle başladı. Mehter takımının gösterileri ve ilahilerin okunduğu gecede konuşmacılar Peygamber Efendimizi ve Mekke’nin Fethini anlattı. Programa katılanlar arasında yapılan umre çekilişi ise büyük heyecan uyandırdı. Geceye, Saadet Partililer tam kadro katıldı.

Küçükçekmece

AGD Şubesi’nce gerçekleştirilen fetih programı Kur’an tilavetiyle başladı. Programın açılışında konuşan AGD Küçükçekmece Şube Başkanı Atilla Olgunöz, “Batılılaşma sürecinin getirdiği kokuşmuş değerlere karşı dimdik ayakta durmalıyız. Maneviyat iklimi olan AGD, öteden beri bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluştur. Yaptığımız çalışmalar ile gençlerin çevrelerine, insanlara ve kendilerine karşı sorumluluklarının farkında olmalarını aynı zamanda da iyiliğin yaygınlaştırılmasında ve adaletin tesisinde emek sahibi bireyler olmalarını hedefliyoruz” dedi.

Konya

AGD Konya Şubesi’nin düzenlediği “Mekke’nin Fethi ve Gençlik Gecesi” programı Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Hafız Osman Akyol’un Kur’an tilavetiyle başlayan program, AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak’ın konuşmasıyla devam etti. Parlak, “Zulüm ve baskıya dayanan siyasi anlayışları, vicdanları karartacak boyutlara ulaşan eğlence tutkusunu, sömürüye dayanan zenginliği, ahlaki değerlerden yoksun bilimi, haksızlıklara karşı ses çıkarmayan bir din anlayışını toplumun çürümesinde ve yok oluşunda en etkili faktörler olarak görüyoruz. Anadolu Gençlik Derneğimizin ilk günden beri geleneksel olarak kutladığı Mekke’nin Fethi Programı bu yıl da 81 şubemizde 400’e yakın noktada ve Konya’mızda 20’ye yakın noktada icra edilmektedir. Bu program aynı zamanda Batılılaşma sürecinin getirmiş olduğu kokuşmuş değerlere bir cevaptır” dedi. Konuşmanın ardından sanatçı Ammar Acarlıoğlu’nun konseri salonda bulunan yüzlerce kişiye coşkulu anlat yaşattı. İlahiyatçı Geylani Akan’ın konuşmasının ardından Mekke’nin fethini ve merhum Necmettin Erbakan’ı anlatan bir sinevizyon gösterimi gerçekleşti. Sinevizyon gösterilirken gençlerin attığı “Biz Fatihlerin Nesliyiz, Mekke, İstanbul şimdi sıra Roma’da” sloganlarına salonda bulunan vatandaşlar da alkışlarla eşlik etti. Mekke’nin fethini anlatan tiyatro oyunundan sonra program ezan ve dua okunmasıyla sona erdi.

Samsun

AGD Samsun Şubesi’nin düzenlediği fetih kutlamaları Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa AGD Canik Şube Başkanı Kadir Acar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program ilk olarak Kur’an-ı Kerim Okuma Karadeniz Bölge 4.’sü Hafız Abdullah Ergin, Çarşamba Akpınar Camii İmam Hatibi Hafız Celal Kurt ve Çarşamba Abdullahpaşa Camii İmam Hatibi Hafız Hüseyin Yıldız’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından ilkokul ve ortaokul öğrencileri şiirler ve ilahiler okudu. Yavuz Selim İlahi Grubu’nun canlı ilahi performansının ardından program İmam Hatip Tiyatro Grubu’nun “Mekke’nin Fethi” konulu tiyatrosu ile devam etti. Daha sonra program semazen gösterisi ile son buldu.

Sivas

AGD Sivas Şubesi’nce düzenlenen fetih programı Sivas 4 Eylül Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa, AGD Sivas Şube Başkanı Samet Şimşek, Mısır’da askeri darbe ile iktidarda indirilen Hürriyet ve Adalet Partisi Milletvekili Adil Raşit ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda daha sonra Hayya Alel Cihad grubu tarafından temsili olarak ‘Mekke’nin Fethi’ canlandırıldı. Mekke’nin Fethi’nin canlandırılmasının ardından Bilal-i Habeşi’ye benzeyen oyuncu ezan okudu. Programın sonunda Muhammed Yüksel fetih hakkında salondakilere bilgiler verdi.

Manisa

AGD Gördes Şubesi, Mekke’nin Fethi’nin 1383. yıl dönümü münasebetiyle Manisa’nın Gördes Belediye Kültür Sarayı’nda etkinlik düzenledi. Programa AGD Gördes Temsilcisi Uğur Tekdemir, konuşmacı olarak Milli Gazete Yazarı Şakir Tarım, Şair Enes Aktürk, Hafız Samet Deniz, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Etkinlikte konuşan AGD Gördes Temsilcisi Uğur Tekdemir, Mekke’nin Fethi’nin 1383. yıl dönümü münasebeti ile düzenlenen etkinlik den dolayı katılan vatandaşlara ve konuşmacılara bu anlamlı gecede yalnız bırakmadıkları ve katılımlarından dolayı teşekkür etti. Daha sonra Şakir Tarım Mekke’nin Fethi’ni anlattı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Hafız Samet Deniz’in Kur’an-ı Kerim okumasıyla devam eden etkinlik, Sanatçılar Kerim Çakır ve Muttalip Dönmezin ilahi ve ezgileri eşliğinde son buldu.

Mekke’nin Fethi sebebiyle Adnan Menderes Spor Salonu’nda AGD Adana Şubesi’nce düzenlenen ‘Kur’an-ı Kerim Ziyafeti’ne binlerce vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşan AGD Adana İl Başkanı Abdulaziz Kıranşal, “40 yıldır Hak’kın ve hakikatin mücadelesini veren teşkilat olarak evlerimizde oturup yılbaşını kutlayacak değildik” dedi. Mısırlı Dünya Kur’an okuma birincisi Memduh Cude Saad salondakilere eşsiz bir Kur’an ziyafeti yaşatırken Yusuf Can da ezgileriyle dinleyenleri mest etti.

Mekke’nin fetih yıldönümü, AGD Afyonkarahisar Şubesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mehmet Akif Ersoy Düşünce Topluluğu tarafından gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı. Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda kişi katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Üyümez, Mekke’nin Fethi’nin 1383. yıl dönümünü kutlama etkinliklerinin Türkiye geneli ile birlikte Afyonkarahisar’da da yapıldığını söyledi. Fetihle birlikte insanlık tarihinin adeta karanlıktan aydınlığa çıktığını dile getiren Başkan Üyümez, “Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır. Fetih, insanın, toplumun ve doğanın, sevgiyle, merhametle ve adaletle buluşmasıdır” dedi. Etkinlikte AKÜ, Mehmet Akif Ersoy Düşünce Topluluğu, tarafından fethi anlatan tiyatro gösterisi de sunuldu.

AGD Beyoğlu Şubesi tarafından Kasımpaşa Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Mekke’nin Fethi kutlamalarında Adil Avaz ve Ufuk Akın ezgiler seslendirdi. Açılışı Kur’an tilavetiyle yapılan programda İstanbul mehteran konseri gerçekleştirildi. Kum Sanatı Ressamı Ramazan Yumrutepe de Mekke’nin fethini hazırladığı kaligrafi ile anlattı. Müzikle beraber kuma şekil veren Ramazan Yumrutepe, sık sık alkışlandı. Programın açılış konuşmasını ev sahibi olarak AGD Beyoğlu Şube Başkanı Zeynel Uludağ yaptı. Uludağ konuşmasında Mekke’nin fethine dikkat çekerek yılbaşı kutlamalarını eleştirdi. TV5 haber spikeri Resul Demir’in sunuculuğunu yaptığı program, Saadet Partisi Beyoğlu İlçe Başkanı Faruk Yıldız, AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer’in konuşmalarıyla devam etti. Yer yer Kur’an ziyafeti verilen programın sonunda ise hediye çekilişi yapıldı.

AGD Şanlıurfa Şubesi tarafından bir alışveriş merkezinin toplantı salonunda düzenlenen Mekke’nin Fethi programında tekvando gösterileri ilgi görürken, salondaki yüzlerce kişi sık sık tekbir getirdi. Programa, Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi Başkanı Fevzi Çelik’in yanı sıra Saadet Partisi İl Başkanı Halil Yiğit ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlahilerle başlayan programda Mekke’nin Fethi şiiri eşliğinde sinevizyon gösterisi yapıldı. Salonda bulunan yüzlerce kişinin hep bir ağızdan sık sık tekbir getirdi. Programa katılanlar arasında çekiliş yapıldı. Çekilişte 8 kişi, ücretsiz umreye gitme hakkı kazandı.

AGD Diyarbakır Şubesi tarafından Cahit Sıtkı Kültür Merkezi’nde düzenlenen Mekke’nin Fethi programı, Kur’an tilaveti ile başladı. Türkçe, Zazaca, Kürtçe ve Arapça okunan ilahiler vatandaşlara duygu dolu dakikalar yaşattı. AGD Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin’in yanı sıra Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Ergin, “Bizler bu programı yılbaşına alternatif olsun diye yapmıyoruz. Bu gecede, peygamberler ve sahabeler kenti olan Diyarbakır’da bu maneviyata zarar verecek eğlenceleri düzenleyenlere de buradan sesleniyoruz. Yılbaşı eğlenceleriyle hem bu dünyanızı hem de ahretinizi Hristiyan adetine kurban etmeyiniz” dedi.

AGD Erzurum Şubesi tarafından Kazım Karabekir Spor Salonu’nda Mekke’nin Fethi programı düzenlendi. Hafız Abdullah Çelik’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Grup Dolunay ilahi konseri verdi. Ardından Kur’an-ı Kerim okuma Türkiye birincisi Tuna Kaya, Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Sema gösterileri ve Mekke’nin fethi sinevizyon gösterisinin ardından umre çekilişi ile program sona erdi.

AGD Erzurum Şube Başkanı Yusuf Taşdemir, Mekke’nin fethinin İslam tarihinde önemli yere sahip olduğunu söyledi. Taşdemir, Mekke’nin fethinin aynı zamanda hakkın dünyaya galebe çalması olduğunu ifade etti. Saadet Partisi İl Başkanı Faik Çalık, milyonlarca insanın yeni yılı kutlamak için Hristiyan geleneklerine göre eğlendiği bir akşamda Hz. Muhammed (S.A.V.)’i anmak için bir araya toplandıklarını dile getirdi.

AGD Kütahya Şube Başkanlığı tarafından Yeni Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen programa Saadet Partisi Kütahya İl Başkanı Ali İhsan Oturak, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile birlikte yüzlerce vatandaş katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan AGD Kütahya Şube Başkanı Erol Taşkın, tüm Müslümanların kıblesi olan Kabe’nin bulunduğu, şehirlerin anası Mekke şehrinin fethini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmanın önemli olduğunu kaydetti. Kütahya Ali Paşa Camii İmam Şükrü Uymaz’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ilgiyle dinlenirken, emekli vaiz Mustafa Gazel de, günün önem ve anlamını belirten bir konuşma yaptı.

AGD Gümüşhane Şubesi Mekke’nin Fethi’ni Kur’an ziyafeti ile kutlandı. Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programın açılışında konuşan AGD Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, AGD’nin öteden beri bilgili, inançlı ve çalışan bir nesil yetiştirmenin gayretinde olduğunu söyledi. Şenel, düzenledikleri programın batılılaşma sürecinin getirdiği değerlere ve yılbaşı eğlencesi adı altında yapılan tüm çirkinliklere bir cevap olduğunu da sözlerine ekledi. Gümüşhane İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin seslendirdiği ilahilerin ardından Mekke’nin Fethi adlı sinevizyon gösterisinin katılımcılara izlettirildiği programda Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin ilahililerini seslendirmeleriyle birlikte panel kısmına geçildi. Gümüşhane’nin eski vaizlerinden İlahiyatçı-Eğitimci Mustafa Irmaklı, Mekke, Mekke’nin Fethi ve fethin anlamları konusunda katılımcılara bilgi verdi. Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir’in de katıldığı program, AGD Şube Başkanı Şenel’in panelist Irmaklı’ya plaket vermesi ve ilahi dinletisi ile son buldu.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209