Fethullan Gülen'den Erdoğan için şok kehanet

Fethullah Gülen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Nazi lider Adolf Hitler'e benzetti. Gülen, Hitler'in ihtihar ettiğini anımsatarak, "Firavunlar aynı şeye maruz kalacaklar" dedi.

Fethullan Gülen'den Erdoğan için şok kehanet
 Fethullah Gülen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, 6 milyon insanın katili Nazi lider Adolf Hitler'e benzetti. Gülen, "Bunun gibi çağın bütün diğer firavunları, nemrutları aynı şeye maruz kalacaklar. Allah ilhal eder de ihmal etmez" dedi.

Hitler'in intihar ettği yıl olan 1945'te çocuk olduğunu belirten Fethullah Gülen, "Belgesellerde, filmlerde gördük çağın tahutlarından birinin yalan üzerine bina ettiği bir şey vardı. Bir yere kadar gitti, ama 10 sene, ama 15 sene... Fakat o yalan seylapları, o iftira seylapları, o intikam duygusu seylapları, başkalarını sürü gibi görmeleri onu önüne katıp sürüklediler. Böyle çok aziz yaşayacağım diye koşturdu durdu. Hep kendi refah ve saadet sarayları kurmak, dünyasını ona göre planlamak için koşturdu durdu ama bağışlayın rezil öldü, intihar etti" dedi. 

Fethullah Gülen, olay yaratacak şu sözleri sarf etti: "Bunun gibi çağın bütün diğer firavunları, nemrutları aynı şeye maruz kalacaklar. Allah ilhal eder de ihmal etmez" dedi. 

Fethullah Gülen'in 'Ahlâkî Çöküntü ve Yenilenme Cehdi' başlıklı sohbetinin ilgili kısmı şöyle:

BİRİLERİ O KADAR RAHAT YALAN SÖYLÜYOR Kİ...

Bir de manevî hastalıkların görenekle bir kesimden başka bir kesime sirayet etmesi gibi ayrı bir tehlike var. Birileri o kadar rahat yalan söylüyor, iftirada bulunuyor; komplolar, hileler, ayak oyunları arkasından koşuyor ki, bunlar işlene işlene toplumda bir ahlak haline geliyor.

YALANA KENDİ DE İNANIYOR

Hitler'in bazı sözleri var, böyle yalan söylüyor yalan söylüyor. Bir yönüyle ona güçlü sesler de mukabele etmediğinden dolayı, bu yalandır demediklerinden dolayı daha bir cesaretleniyor, devam ediyor. Bir an geliyor ki, söylediği yalanlara kendisi de inanıyor. Akılla, muhakemeyle telif edilemeyecek yalanlar söylüyor. İftira edalı yalanlar söylüyor. İntikam duygusundan zift gibi fışkıran yalanlar atıyor ortaya fakat bir gün geliyor tabiatı beşeriyenin tiksinti duyacağı, bu yalnalra kendisi de inanıyor. Bunlar böyle rayiç olunca, toplum da bunları bir yönüyle ahvali adiyeden görüyor. Onlar da yalan söylemeye duruyorlar.

YÜZLERİ KIZARMIYOR

(...) O bakımdan dinin temel disiplinleri adına çok sıkı durmak icap ediyor. Zerre kadarının bulaşmasına meydan vermemek lazım. Enâniyetin başını alıp gittiği, onu besleyecek şöhret, müşarün bilbenan olmak ve o istikamette kullanılan argümanlar gibi; mübalağalar, yalanlar, iftiralar, başkalarını karamalar, kendini masum, masun göstermeler ve hatta nübüvvet payesi sayılan sıfatlarla serfiraz görünmeler gibi faktörlerin çoğalıp yaygınlaştığı zamanımızda -gördüğünüz gibi- başkaları da o korkunç hataları hiç utanmadan, yüzleri kızarmadan telaffuz edebiliyorlar.

İnsanları peygambere benzeteler.... Ona dokunursan ibadet olur diyenler... Haramı Kur'an ayetleriyle yorumlamaya çalışanlar... Chil kitlelere, gafillere kabul ettiren insanlar, bir gün geliyor ki kendilerini öyle görüyorlar.

HİLER İNTİHAR ETTİ, FİRAVURLARIN SONU AYNI

1945'te biz de çocuktuk ama belgesellerde, filmlerde gördük çağın tahutlarından birinin yalan üzerine bina ettiği bir şey vardı. Bir yere kadar gitti, ama 10 sene, ama 15 sene... Fakat o yalan seylapları, o iftira seylapları, o intikam duygusu seylapları, başkalarını sürü gibi görmeleri onu önüne katıp sürüklediler. Böyle çok aziz yaşayacağım diye koşturdu durdu. Hep kendi refah ve saadet sarayları kurmak, dünyasını ona göre planlamak için koşturdu durdu ama bağışlayın rezil öldü, intihar etti. Bunun gibi çağın bütün diğer firavunları, nemrutları aynı şeye maruz kalacaklar. Allah ilhal eder de ihmal etmez. 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2015, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209