Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü cinsel tacizden tutuklandı

İstanbul’da Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü, yanında çalışan iki kadın memura cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı

Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü cinsel tacizden tutuklandı
 Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde taciz ve cinsel saldırı skandalı yaşandı.

        İstanbul’da Kız Yetiştirme Yurdu’nda büyüdükten sonra Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde memur olarak çalışmaya başlayan Ç.A. (23) ve J.Y. (20) 2011 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na isimsiz bir dilekçe göndererek kurumun müdürü Şeref Çalışır tarafından elle ve sözlü tacize uğradıklarını belirterek şikayetçi oldu.

  Önce yaşlı sekreterini değişti

       Vatan gazetesinin haberine göre, savcılığın talimatıyla şikayetçi iki mağdurun ifadesine başvuruldu. “Müşteki mağdur” sıfatıyla ifade veren Ç.A. üç yıldır Fatih Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yaptığını belirterek 2011’in Nisan ayında bir gün evrak imzalatmak üzere müdürün odasına gittiğini söyleyerek taciz olayını şöyle anlattı:

“Müdür bana hitaben ‘Tatlı kız, seninle çalışmak istiyorum’ diyerek beni özel kalemi yapmak istediğini söyledi. Ben istemediğimi söyledim. Devam eden günlerde odasına gittiğimde ‘Seni buraya alacağım. Özel kalemim ol. Senin telefon numaran da bende yok. Hafta sonu müsait misin?’ dedi. Nedenini sorduğumda dışarda buluşup bu konuları konuşuruz’ dedi. Kuruma yeni atanan J.Y. isimli kadın da sekreter B.K. ile beraber Şeref Çalışır’ın sekreteri olarak çalışmaya başladı. J.Y. ile birlikte sekreter olarak çalışmaya başladık.

İddialara göre; İlçe Milli Eğitim Müdürü S.Ç., laf attığı kadın memurlara elle sarkıntılık da yaptı.

Şİkayet üzerine soruşturma başlatan savcılık, evli ve 3 çocuk babası olan Ş.Ç’yi ifadeye çağırdı.

Ş.Ç. ifadesinde kendisine komplo kurulduğunu, cinsel taciz ya da saldırı olayının yaşanmadığını iddia etti.

Savcının nöbetçi mahkemeye sevk ettiği zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bir gün sonra hazırlanan iddianamede, cinsel saldırıyla suçlanan Ş.Ç’nin 21 yıla kadar hapsi istendi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209