FATİH BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA DEMİR İSTİFA EDECEK Mİ?

17 Aralık Operasyonuyla ilgili birkaç ana başlığı aşağıda sıralayarak değerlendirme yapıyor ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e soruyoruz; İstifa edecek misiniz? İstifa etmeyecekseniz kamuoyuna bir açıklama yapma gereği hissetmiyor musunuz? Tüm Fatihliler sizden bir açıklama beklediğini hatırlatmak isteriz.

FATİH BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA DEMİR İSTİFA EDECEK Mİ?
 MUSTAFA DEMİR İSTİFA EDEDECEK Mİ?

17 Aralık Operasyonuyla ilgili birkaç ana başlığı aşağıda sıralayarak değerlendirme yapıyor ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa demir’e soruyoruz; İstifa edecek misiniz? İstifa etmeyecekseniz kamuoyuna bir açıklama yapma gereği hissetmiyor musunuz? Tüm Fatihliler sizden bir açıklama beklediğini hatırlatmak isteriz.

3 ayrı dosyada  8 ayrı suçlama
1-)
TOKİ Dosyası: 
Ağaoğlu ile Oğuz Bayraktar’ın yer aldığı dosyada 23 şüpheli bulunuyor. Soruşturmayı savcılar Mehmet Yüzgeç, Ekrem Aydıner ve Mustafa Erol yürütüyor.
Suçlamalar: Örgüt kurmak ve yönetmek, örgüt üyeliği, nüfuzu kötüye kullanmak, resmi belgede sahtecilik, imar kirliliği.

 2-)
Fatih Dosyası: 
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte 27 şüpheli var. Dosyaya savcılar Celal Kara, Ekrem Aydıner ve Mustafa Erol bakıyor.
Suçlamalar: Rüşvet vermek ve almak. Başkan Demir’in kardeşi Sebahattin Demir’in de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı.


 3-)
Kara Para Dosyası:
 Reza Zarrab,  Barış Güler, Kaan Çağlayan ve Süleyman Aslan’ın da bulunduğu dosyada 21 şüpheli var.
Suçlamalar: Altın kaçakçılığı, kara para aklama, rüşvet. 
 
17 Aralık Operasyonuyla ilgili birkaç ana başlığı aşağıda sıralayarak değerlendirme yapacak olursak;

1-) Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, iş adamı Reza Zarrab, bakan çocukları Barış Güler ve Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu toplam 24 kişi tutuklandı.
2-) İstanbul emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın Görevden alındı.
3-) İstanbul ve Ankara Emniyeti’nde görevli Müdürler görevden alındı. Birçok Müdürün yerleri değiştirildi.
4-) Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında oğulları tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan istifa etti.
5-) İçişleri Bakanı Muammer Güler, bakanlık görevlerinden istifa ettiler.

 Barış Güler ile Kaan Çağlayan, "Rüşvet almaya ve vermeye aracılık etmek" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

6-)  Bu istifaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’da istifa etti. Bakan Erdoğan Bayraktar hem bakanlık, hem de milletvekilliği görevinden istifa etti.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Fatih Belediye başkanı Mustafa Demir;  ne basına ne kamuoyuna bir açıklama yaptı ne de istifa ettiğine dair bir açıklama geldi.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, Fatih dosyasından 8 kişi tutuklanıyor ve tutuklananlar arsalında Mustafa Demirin kardeşi de bulunuyor.

Bu aşamada Fatih belediye başkanı Mustafa Demir’in ne adaylığını geri çektiği ne de başkanlıktan istifa ettiğine dair bir açıklama gelmedi.
 
Buradan Sivil haber Gazetesi olarak soruyoruz; Mustafa Demir bu gelişmelerle ilgili istifa etmeyi düşünüyor mu? Kamuoyuna bir açıklama yapacak mı?



SİVİL HABER

YORUM EKLE
YORUMLAR
celal kiziltas
celal kiziltas - 10 yıl Önce

Yalniz degilsin Baskanim Fatihli olarak Arkandayim AKP Karalanamaz Cunki.O Bir Isiktir.

Boz Salih
Boz Salih - 10 yıl Önce

Bu kadar koltuk sevdalısı olunmaz ak partinin içinde başka adamımı yoktu şahibeli aday gösterildi aklansin sonra gelsin böyle siyaset olmaz ak parti boşuna fatihi kaybedecek yazık

SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209