Eski bakanlar hakkında şok suçlama

17 Aralık operasyonu sonrası görevden alınan 3 bakan hakkında hazırlanan iddianameden şok suçlamalar..

Eski bakanlar hakkında şok suçlama
 17 Aralık’taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası görevden alınan Muammer Güler, Egemen Bağış ve Zafer Çağlayan'ın adlarına hazırlanan iddianamede basına sızdı.

İddiaya göre, bakanlar hakkında ‘suç örgütünün hiyerarşik yapısı içinde’ yer alma suçlaması yöneltiliyor.

Al Jeezera Türk'ün haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 17 Aralık’ta aralarında üç bakanın çocuklarının da olduğu 94 kişi gözaltına alınmıştı.

Savcı Celal Kara tarafından yürütülen soruşturmada eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan’ın da aralarında bulunduğu 24 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

İDDİANAME YAZILIYOR

Celal Kara, bakan çocukları, iş adamı Reza Sarraf ve Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Arslan’ın da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkındaki iddianameyi yazmayı sürdürüyor.

Şüphelilerin kara para aklamak için ‘çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve üye olmak ile rüşvet almak’ ile suçlanacağı öğrenildi.

ESKİ BAKANLAR İDDİANAMEDE

Adli kaynaklardan alınan bilgilere göre iddianamede eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış’ın teknik takibe takılan bazı görüşmeleri ve fotoğrafları da delil olarak iddianameye konulacak.

Eski bakanların kara para aklamak için oluşturulan suç örgütünün ‘hiyerarşik yapısı içinde yer aldığı ve örgütün üst kademelerinde oldukları’ detaylarıyla anlatılacak.

DOKUNULMAZLIK

İddianamede, söz konusu bu isimlere milletvekili dokunulmazlığı nedeniyle işlem yapılamadığı, Anayasa’nın 83. maddesi gereğince elde edilen bilgi ve belgelerin Adalet Bakanlığı’na iletildiği de özellikle belirtilecek.

BAYRAKTAR'IN DURUMU BELİRSİZ

17 Aralık’ta üç ayrı soruşturmaya ilişkin operasyonlar bir arada yapılmıştı. Memur Suçları bürosu kapsamındaki soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Yüzgeç’in baktığı dosyada Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar da şüpheli.

Soruşturma kapsamında teknik takibe takılan eski bakan Bayraktar ile ilgili elde edilen delil ve belgeler de savcılık tarafından Adalet Bakanlığı’na gönderildi. Ancak savcı Mehmet Yüzgeç tarafından hazırlanacak iddianamede Erdoğan Bayraktar’a yer verilip verilmeyeceği henüz belli değil.

25 ARALIK'TA İSTİFA ETMİŞLERDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış ile eski Çevre ve Şehircilik BakanıErdoğan Bayraktar hakkında hazırlanan fezlekeler Adalet Bakanlığı’na gönderilmiş, bakanlar da operasyondan sekiz gün sonra 25 Aralık’ta istifa etmişti.


SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2014, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209