Erdoğan'ı takip eden otobüs Sivas'ta kaza yaptı: 3 polis şehit, 40 yaralı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gümüşhane gezisinde görevli Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 3 polis şehit oldu, 32'si polis memuru 40 kişi yaralandı.

Erdoğan'ı takip eden otobüs Sivas'ta kaza yaptı: 3 polis şehit, 40 yaralı
 Kaza, gece saatlerinde Sivas'ın İmranlı ilçesi yakınlarında meydana geldi. Gümüşhane'de görevini tamamladıktan sonra yola çıkan Mehmet Uruk yönetimindeki 44 PP 260 plakalı otobüs, İmranlı ilçesi yakınlarında yağış sebebiyle kontrolden çıkarak devrildi. Kazanın ardından çok sayıda arama kurtarma ve sağlık ekibi olay yerine gönderildi.

Yaralılar ambulanslarla İmranlı, Zara ve Sivas'ta bulunan Numune, Anadolu, Devlet ve Cumhuriyet Üniversitesi hastanelerine kaldırıldı. Yaralıların tedavileri sürerken, durumları ağır olan polislerin bulunduğu da kaydedildi. Sivas'ta görev yapan polisler de meslektaşlarının sağlık durumlarını öğrenmek üzere hastanelere akın etti.

ŞEHİT POLİSİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ 

Gümüşhane'deki görevlerini tamamladıktan sonra Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne giderken Sivas İmranlı ilçesi yakınlarında devrilen otobüste 2 meslektaşıyla birlikte şehit olan polis memurunun Mersin nufusuna kayıtlı Fatih Çevik olduğu belirlendi. Şehit olan diğer polis memurları Beşir Kurt'un Malatya'nın Hekimhan ilçesine, Emrah Horoz'un ise Adapazarı nufusuna kayıtlı ve ailesinin Elazığ'da olduğu öğrenildi.

AYNI OTOBÜSTE ŞEHİT OLDULAR, AYNI ARAÇLA OTOPSİYE GÖTÜRÜLDÜLER

Erdoğan'ın Gümüşhane programında görevlendirilen Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvet polislerinin dönüşü sırasında, otobüsün Sivas yakınlarında devrilmesi sonucu şehit düşen 3 polisin cenazeleri, aynı araçla otopsiye götürüldü. 40 polisin yaralandığı kazada şehit düşen polis memurlarının cenazeleri İmranlı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Şehit polis memurları Beşir Kurt, Emrah Horoz ve Fatih Çevik'in cenazelerine savcılık tarafından incelenerek teşhis yaptırıldı. Cenazeler daha sonra Türk bayrağına sarılı tabutlara konulurken otopsi işlemi için aynı araçla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi. 

Sivas Belediyesi'ne ait cenaze aracına konulan şehit polislerin cenazeleri İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından uğurladı. Sivas'ta otopsi işlemleri yapılacak olan 3 şehit polisin cenazeleri, görev yaptıkları Malatya'ya gönderilecek.

YARALILARIN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Yaralıların isimleri şöyle: 

Murat Güneş, Hikmet Kurt, Kazım Kızılbel, Hüseyin Çapan, Osman Demir, Mehmet Güler, Bekir İnci, Mesut Sezer, Yüksel Kevgi, Ali Seydi Özbay, Mustafa Çılgı, Habib Erdem, Osman Kucur, Mete Demirci, Ömür Çoban, Bilal Gündoğdu, Behçet Kaymaz, Hakan Mendeş, Mustafa Demir, Mehmet Özdiz, Sinan Çetin, Mehmet Oluk(Şoför), Ferhat Bülent Temurtaş, Ahmet Taştan, Arif Altaş, Muhammet Kılıç, Kadir Çetin, Serdar Zeybel, Ahmet Yiğit, Kerim Çibuk, Sebahattin Öztürk, Turan Evin, Kemal Uludağ, Ali İhsan Özgül, Tarkan Latifeci, Ökkeş Türk, Nuh Akdağ, Serkan Üçel, Aydın Savcıoğlu ve Zülküf Altuğ. 

Yaralılardan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen Mustafa Çılgı ve Hamit Erdem isimli polis memurları yapılan tedavinin ardından taburcu edildi. Diğer yaralıların kentteki çeşitli hastanlerdeki tedavisi sürüyor. 

YAKINLARI FERYAT ETTİ 

Kazanın duyulması ardından cenazelerini karşılamak için Sivas'a gelen şehit polislerden Emrah Horoz'un yakınları Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi girişinde büyük üzüntü yaşadı. Sinir krizi geçiren yakınlarına polisler ile hastane sağlık görevlileri müdahale etti. Babası Hakan Horoz, annesi Şahide ve ağabeyi Abbas Horoz ve ablası Gülçin Gün fenalık geçirdi. Fenalık geçiren 2 kadın acil servise kaldırılarak tedaviye alındı. Horoz'un cenazesinin Elazığ'ın Sivrice İlçesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2014, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209