Emine Erdoğan'ın gelinleri !

Emine Erdoğan ile Aile Bakanı Şahin, 100 çifte nikâh şahitliği yaptı.

Emine Erdoğan'ın gelinleri !

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'le birlikte gezi ve açılışlar için geldiği Van'da "100 Yeni Yuva Kuruluyor Yüzler Gülüyor" etkinliği kapsamında düzenlenen toplu nikah törenine katıldı ve nikah şahitliği yaptı. Erdoğan, eşi Başbakan Erdoğan gibi nikah şahidi olduğu çiftten 3 çocuk istedi.

Emine Erdoğan ve Bakan Fatma Şahin, Terzioğlu Mahallesi'ndeki Hüsrevpaşa Konteyner Kentte AÇEV tarafından yapılan Travma Sonrası Aile Danışma Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Burada 4 yaşındaki Dilan Berge'yi kucağına alıp seven Erdoğan, kız çocuğuna elleriyle su içirdi. Bir ara uykuya dalan minik Dilan alkışlarla yeniden uyandı.

"DEVLETİN ŞEFKAT ELİ OLDUK"

Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, hükümet olarak depremden sonra bir sınav yaşadıklarını ve bu sınavı başarıyla geçtiklerini söyledi. Van'da yaşanan acıların aynısını Ankara'da kendilerinin de yaşadığını belirten Şahin, "Büyük devlet, büyük millet olmak acıyı paylaşmaktır. Biz bunu yaptık. 55 bin çadır dolaştık. Annesi babası olmayanların annesi babası olduk. Çocukları olmayanların çocukları olduk. Devletin şefkatli eli olduk" dedi.

"TALİHSİZ OLAY KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİRDİ"

Daha sonra kürsüye çıkan Emine Erdoğan, Van depremi sonrası Türkiye ve dünyanın teyakkuza geçtiğini söyledi. Bu kadar büyük bir depremin izlerinin silinmesinin zor olduğunu anlatan Erdoğan "Bir anda bu izleri silmek mümkün değil. Ancak devletimiz, hükümetimiz özveriyle Türkiye genelinde bir dayanışma seferberliği başlatarak şu ana kadar önemli ölçüde izleri sildi ve silmeye devam ediyor. Ancak Van'da yaşadığımız acıyı unutmamız kolay olmayacak. Sevgili kardeşlerim. İnsan umuduyla yaşar. Ümidini kaybeden bir insanın kaybedeceği başka bir şeyi kalmaz. Biliyorum ki yüreğiniz yangın yeri. Depremin meydana getirmiş olduğu yıkım ve travma hepimizi derin bir hüzne boğdu. Ancak yaşadığımız bu talihsiz olaylar bize millet olarak kardeşliğimizi, birbirimize duyduğumuz sevgi ve muhabbetin ne kadar manalı ne kadar içten olduğunu hissettirdi" dedi.

MEVLANA'DAN ÖRNEK VERDİ

Erdoğan, "Hazreti Mevlana'nın gerçekten çok anlamlı bir sözü var. Diyor ki; ?Küle döndüysen yeniden güle dönmeyi bekle. Geçmişte kaç kere küle döndüğünü değil, kaç kere küllerin arasında doğrulup güle dönüştüğünü hatırla' Acıları elemleri kötü hatıraları kalbimizin derinliklerine gömmek ve dünden sıyrılmak ve geleceğe odaklanmak zorundayız. Bir kez daha umudu çoğaltmak, yaşama tutunmak, yıkılanın yerine daha iyisini yapmak zorundayız" dedi. Erdoğan, gelecek süreçte özellikle annelere çok büyük görevler düştüğünü belirterek, annelerin, ailenin, yuvanın temel direği olduğunu ve hem ailede hem de toplumda, insanlara ait hislerin kaynağını oluşturduğunu ifade etti. Erdoğan daha sonra Bakan Şahin ile birlikte merkezin açılış kurdelesini kesti, kermesi gezip kadınlar tarafından yapılan el işlerinden satın aldı.

100 ÇİFTE TOPLU NİKAH

Emine Erdoğan daha sonra Mahir Vakfı'nın katkıları ile düzenlenen depremzede 100 çiftin toplu nikahının kıyıldığı "100 Yeni Yuva Kuruluyor Yüzler Gülüyor" etkinliğine katıldı. Van Gölü sahilindeki bir otelde düzenlenen nikah merasimi öncesinde Erdoğan ile Bakan Şahin çiftlerle birlikte yemek yedi. Yemeğin ardından evlenecek 100 çifti temsilen Ümmügülsüm Türk ile Hakim Kiye çiftinin nikahı kıyıldı. Gelinin nikah şahitliğini Vali Münir Karaloğlu ile Mustafa Özdemir, damadın nikah şahitliğini ise Emine Erdoğan ve Bakan Şahin yaptı. Nikah töreninde, Van Belediye Evlendirme Dairesi Nikah Memuru Melik Çetin'in, "Evlenmeyi kabul ediyor musunuz" yönündeki sorusuna, nikah törenine katılan 100 çift hep bir ağızdan "Evet" cevabını verdi.

"EN AZ 3 ÇOCUK YAPIN"

Nikah işlemlerinin ardından evlilik cüzdanını geline veren Emine Erdoğan, Başbakan Erdoğan'ın tavsiyesini kendisinin de tekrarladığını belirterek, "Ben de en az 3 çocuk yapmanızı tavsiye ediyor, ömür boyu mutluluklar diliyorum. Bir yastıkta kocayın" dedi. Müftü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duanın ardından Van Gölü sahilinde 100 çiftle hatıra fotoğrafı çektiren Emine Erdoğan ve Bakan Şahin, çiftlere birer Cumhuriyet altını hediye etti. Bazı gelinlerin sevinçten gözyaşlarına hakim olamadığı nikah merasiminde, gelin ve damatlar kendilerine böyle bir imkan sunan yetkililere teşekkür etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209