Egemen Bağış’ın ihraç edilmesi lazım

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Kur’an-ı Kerim’le alay eden eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın ya bunun yalan olduğuna halkı inandırması ya da partiden ihraç edilmesi gerektiğini söyledi.

Egemen Bağış’ın ihraç edilmesi lazım
 İnternete düşen ses kayıtlarında gazeteci Metehan Demir’le olduğu ileri sürülen konuşmada “Bakara, makara iyi makara”, “Her Cuma bir ayet sallıyorum” gibi ifadeleri nedeniyle büyük tepki çeken eski bakan Egemen Bağış’a Saadet Partisi’nden de tepki geldi.

Yerel seçim çalışmalarını büyük bir gayretle sürdüren Saadet Partisi, halkın sesi olmayı da sürdürüyor. Dini değerleri istismar ederek siyaset yürütenlerin, gün gibi ortaya çıktığı günlerde kimse tepki göstermezken Milli Görüş değerlerin yılmaz savunucusu olduğunu gösteriyor. Milli Gazete’nin manşete taşıdığı rezalete Saadet Partisi’nden de tepki geldi. Partisinin Edirne İl Başkanlığı’nda basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen İriş, diğer partiler ile milli görüş belediyeciliği arasındaki farklara işaret etti. Toplantının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan İriş, bir gazetecinin Egemen Bağış’ın Kur’an-ı Kerim’le ilgili tutumunu sorması üzerine “Eğer o cümleler onunsa tiksinilecek bir şey.” cevabını verdi.

“Müslümana saygı duymayacaksan neye duyacaksın”

Her şeyin birbirine karıştığı bir dönemde ihtiyatlı olmak durumunda olduğunu ifade eden İriş, “Yani dinimizi, inancımızı böylesine hafife almak, alay eder tavır içerisinde Allah göstermesin böyle bir davranışı bir şeye kamuoyu önündeyseniz inanmazsanız dahi o halkın inancına saygı duyacaksınız.” dedi. “Türkiye’de Müslümana saygı duymayacaksan neye saygı duyacaksın” diye soran İriş, “Çok acı bir şey. Şu anda doğru dürüst bir tekzip de gelmediğine göre vaziyet vahim” şeklinde düşüncesini ifade etti. Bağış’ın önünde üç seçeneğin bulunduğuna dikkat çeken İriş, “Bunlardan birisi partiden ihraç, diğeri Bağış’ın bunun yalan olduğuna dair kamuoyunu ağlayarak sızlayarak ikna etmesi, üçüncüsünü nefretle karşılıyoruz” diye konuştu.

“Yanlış işleriniz olursa yasakçılığı yanınızda tutarsınız”

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’ın Türkiye’de yasaklanmasıyla ilgili düşüncelerini dile getiren Mustafa İriş, “Halkın bilmesinden, öğrenmesinden korktuğunuz, çekindiğiniz yanlış işleriniz olursa her zaman tetikte olursunuz, her zaman yasakçılığı yanınızda tutarsınız. Ama Allah’ın izniyle halkınıza, insanınıza veremeyeceğiniz bir hesabınız yoksa rahat rahat gezinirsiniz. Koruma ordularına gerek yok. Hiçbirine gerek yok.” diye konuştu. Şu anda hükümete yapılan en ufak bir eleştiriye dahi hazmedilemediğini vurgulayan İriş, “Hemen üç beş misli fazla güçle yüksek dozda ağır tepkiler veriliyor. Hâlbuki başta bulunan insanların kucaklayıcı, birleştirici, uzlaştırıcı, paylaştırıcı gibi çok özelliklerinin olması lazımdır. Ama siz, belirli bir gruba ağırlık verip diğer tarafı dışlayıcı bir görünüm içerisine girerseniz Allah göstermesin ülkeyi kaosa sokarsınız. Onun için bugün ülkemizde çok ciddi oyunlar var. Evet dış güçlerin parmağı var. Kesinlikle var. Dışlayıcı, ayrıştırıcı, kavgacı tutumlar ve hareketler bu topraklarda huzur sağlayamaz. Bundan dolayı biz 40 yıldır 70 milyon, 80 milyonun kardeşliğini önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209