Dumanlı: Millet büyük bir hayal kırıklığı içinde

Zaman Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, yolsuzluk operasyonunun ardından yaşanan süreci Samanyolu Haber Televizyonu’nda değerlendirdi.

Dumanlı: Millet büyük bir hayal kırıklığı içinde
 Camia’ya yönelik ‘Haşhaşin’ benzetmesine tepki gösteren Dumanlı, toplumda çok büyük bir hayal kırıklığı yaşandığını söyledi. “Haşhaşin benzetmesiyle neredeyse dibe vurdunuz. Alnı secdeli insanlara Haşhaşin demek mümkün mü?” ifadesini kullandı. Başta Başbakan olmak üzere siyasîlerin kırıcı ve kışkırtıcı söylemlerinin vicdanları yaraladığını vurguladı.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından Türkiye’de yaşanan sürece ilişkin önemli açıklama ve tespitlerde bulundu. İşte Dumanlı’nın açıklamalarından satırbaşları:

Haşhaşi benzetmesiyle dibe vurdunuz: Daha düne kadar yere göğe sığdıramadığınız insanlara bu kadar ağır söz söylenmesi vicdanlarda büyük yara açar. Milletimiz de büyük bir hayal kırıklığı içinde. Geldiniz geldiniz, en son Haşhaşin benzetmesiyle neredeyse dibe vurdunuz. Alnı secdeli insanlara Haşhaşin demek mümkün mü?

Sokağı radikalize etme tehlikesi var: Siz bunu söylerken taraftarlarınızı radikalize edebilirsiniz. Bunu niye söylüyorum, sağ olsun bir sürü goygoycu var etrafta. Kardeş katlinden bahsedenleri mi ararsınız, devletin ali menfaatleri uğruna devlet refleksinden bahsedeni mi ararsınız ne oluyor Allah aşkına? Bu işin sonu nereye gidiyor?... Bu kadar vahşi bir saldırı düzeninin 28 Şubat’ta bile yapılmadığını açık söylüyorum.

Hocaefendi’yle konuşmak suçsa, Cumhurbaşkanı ve Başbakan da suç işledi: Türkiye’den Hocaefendi’yi aramak bir suç mudur? Eğer o suçsa o suçu Başbakan işlemiştir, Cumhurbaşkanı işlemiştir. Telefon açtılar görüştüler. Geçmiş olsun, Allah şifalar versin dediler. O da kendisine Allah sizi ülkemizin başından eksik etmesin dediler.

Paralel devletin ne kadar çeşidi varsa tek tek bulunsun: Devletin içinde devlet varsa, ne kadar çeşidi varsa bunlar tek tek bulunsun. Bunun kanunda yeri var. Ortada hiçbir delil yokken insanlara yafta yapıştırmak, paralel devlet var demek çok büyük bir vicdansızlık. Eğer şu cemaat paralel bir devlettir derseniz o zaman başka camiaları da zan altında bırakırsınız.

BİR MÜMİN ‘ÇALMIŞSA ÇALMIŞ’ DİYEMEZ : Sokakta bir refleks var, ‘Ne var kardeşim çalmışsa çalmış, işte çaldıysa da etrafı yapıyor...’ Bir Mümin böyle diyemez. Hukuk karşısında herkes eşit olmalı. Şundan korkuyorum, rüşvetin, hırsızlığın fetvası olmaz. Hz. Peygamber Efendimiz vefat ettiğinde arkasında ne bıraktı? Sadece yamalı bir elbisesi vardı.

‘TARİHTEN KES YAPIŞTIR YAPILAMAZ’: Korkum aslında benim çok büyük. Tarihten böyle kes-yapıştır yapılamaz? O zaman ben tarihten ben başka bir şey söylerim: Yezid, bir süre tahtta kalan bir insandır. Yezid’i övmüyorum. İstanbul’un önüne kadar gelen orduda vardır. Ama onu doldurdular. Önce inanmadı. Ama Yezid’in sonradan inanması, Kerbela’ya sebebiyet verdi. Nitekim (Hz. Hüseyin) ‘Benim devlet işlerinde gözüm yok’ demesine rağmen şehit edilmiştir. Fakat Peygamber’in torunu nasıl şehit edilir diyen Medinelilere de zulüm yapıldı. Ardından da Medine’ye nasıl böyle bir şey yapılır diyen Mekkelilere ordu gönderilmiştir. Tayyip Erdoğan, buradan ders çıkarabilecek kadar akıllı bir insandır.

YİNE ÇARPITMA, YİNE İFTİRA

Öte yandan Ekrem Dumanlı, sözlerinin bazı internet sitelerinde çarpıtılarak yayınlanmasına tepki gösterdi. Dumanlı, Twitter’dan yaptığı açıklamada, internet sitelerinde ‘Başbakan’a Yezid dedi’ şeklinde verilen sözleri kesinlikle kullanmadığını belirterek, goygoycular ve fitnecilerin tehlikesine işaret ettiğini kaydetti: “Ayıp, çok ayıp! Ben hiç kimseye Yezid demedim. Fitne telkinlerinin Kerbela’ya neden olmaması gerektiğini örnekledim. Yanlış mı Allah aşkına!”

 KAynak: //www.zaman.com.tr

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2014, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209