Dışişleri'nden o ülkedeki vatandaşlarımıza acil uyarı!

Dışişleri Bakanlığı, Yemen'de bulunan Türk vatandaşlarına ülkeden ayrılmalarını kuvvetle tavsiye etti ve zorunlu olmadıkça bu ülkeye seyahat edilmemesi uyarısında bulundu.

Dışişleri'nden o ülkedeki vatandaşlarımıza acil uyarı!
 Dışişleri Bakanlığı'nın seyahat duyurusunda, Yemen'de güvenlik durumundaki olumsuz gelişmeler nedeniyle bakanlığın 27 Ağustos, 30 Eylül 2014 ve 5 Şubat 2015 tarihli önceki duyurularında, Türk vatandaşlarının Yemen'e seyahatlerini iptal etmeleri, Yemen'deki vatandaşların da ülkeden ayrılmalarının tavsiye edildiği hatırlatıldı.

Duyuruda, "Mevcut şartlarda, halen Yemen'de bulunan vatandaşlarımızdan mücbir sebebi olmayanların bu ülkeden ayrılmaları ve vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça bu ülkeye seyahat etmemeleri kuvvetle tavsiye edilmektedir. Yemen’den ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın, THY dahil halen devam eden tarifeli uçuşlarla ülkeden çıkışları mümkündür" denildi.

Türkiye'nin Sana Büyükelçiliği'nin Yemen'i terk etmek isteyen vatandaşlara gerekli desteği vermek üzere tertip aldığı belirtilen duyuruda, "Yemen'i terk etmek isteyen vatandaşlarımızın 15 Şubat günü Yemen yerel saati ile 15:00'e kadar Sana Büyükelçiliğimizin +967 1 432 890 (6 hat) veya + 967 733 21 77 49 numaralı telefonlarına şahsen başvurmaları gerekmektedir" ifadesi yer aldı.

Duyuruda, "Vatandaşlarımızın Bakanlığımız ve Sana Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları takip etmeyi sürdürmeleri, her halükarda şahsi güvenlikleri için mümkün olan tüm tedbirleri almaları yerinde olacaktır" denildi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2015, 19:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209