"Devlet eliyle tiyatro olmaz"

Başbakan, partisinin gençlik kolları kongresinde yaptığı konuşmada 19 Mayıs törenleri, İstanbul Şehir Tiyatroları ve dindar nesil polemikleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları Büyük Kongresi'nde konuştu.

Konuşmasında polemiklerine dair önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na da eleştirilerde bulundu.

"'ın "resmi, sıkıcı törenlerle değil özüne uygun, çoşkulu şekilde kutlanmasını" istediklerini söyledi.

' yetiştirmek istiyoruz' sözlerinin 'satatüko' tarafından anlaşılmadığını iddia eden Başbakan, "Artık elitler kusura bakmasın, biz de bu ülkede varız" dedi.

Konuşmasında İstanbul oyuncuları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasındaki tartışmaya da değinen Başbakan Erdoğan, "devlet eliyle tiyatro olmaz" dedikten sonra ekledi:  "Tiyatroların özelleştirilmesini teklif edeceğiz."

Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

TÖRENLERİ POLEMİĞİ

Artık 'ın özüne coşkusuna uygun kutlamalardan yanayız

Türkiye'de darbeler dönemi geri gelmemek üzere kapanmıştır. Biz çeteler ve cuntalar karşısında dik durduk Sizler için dik durduk. Gençlerimiz için dik durduk.

On yıllar boyunca bu ülkede bizlere yabancı, ikinci sınıf vatandaş muamelesi yaptılar. Artık ülkemzide garip değiliz. Parya değiliz. Burası bizim öz yurdumuz. 75 milyon kardeşiz.

Ne insanın insana, ne devletlerin insanlara zulmüne boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.

POLEMİĞİ

Ben dindar bir nesil yetiştirmek istediğimiz ifade ettim. Benim bu ifadelerimiz aziz milletim çok iyi anladı. Ama bu ifadeleri statüko anlamadı, anlamak istemedi. Statükonun dizinin dibinde yetişen aydınlar, seçkinler anlamak istemedi. Biz bu ülkede çok büyük zulümler çektik. Biz milli manevi değerlerine bağlı den bahsediyoruz. Dindar bir nesil yetiştirmek müsbet ilimlerden uzak bir nesil yetiştirmek anlamına gelmez. Kimsenin dinine göre muamele etmeyiz.

Gençler bu ülkenin yakın tarihini bilmeniz önemli. Bilmezseniz tarih sürekli tekerrür eder. Bu ülkenin camileri tamamen keyfi sebeplerle kapatıldı. Satıldı. Gençliğimizi ilimsiz, irfansız bırakmak için her yola başvurdular. Bu ülkede 'selamın aleyküm' diyenler aşağılandı. Muhafazakar insanlar kaba saba insanlar olarak gösterildi, karikatürize edildi. Muhafazakarlık dindarlık yıllar boyunca köylülük olarak göründü.

Utanmadan sıkılmadan yıllarca vatanaşlara, 'bidon kafalı', 'göbeğini kaşıyan adam' dediler. İşte bu insanlar diyoruz.

Biz asla formatlama niyetinde değiliz. Biz özgürlükleri kısıtlama peşinde değiliz. Biz istiyoruz ki bütün öğrenciler istedikleri gibi eğitim alsınlar.

Kılıçdaroğlu diyor ki "Türklerin insanlık tarihine yaptığı tek katkı köy enstitüleridir". Bunlar tarihin kendilerinin doğumu ile başladığını sanıyorlar.

"DEVLET ELİYLE TİYATRO OLMAZ"

Sayın Kadir Bey, doğru yapmıştır tiyatro tartışmasında. Dünyanın hiçbir yerinde devlet eliyle tiyatro olmaz. Tiyatroları özelleştirmeye götürüyoruz. Ben de bu konuyu Bakanlar Kurulu'na getireceğim. İstedikleri oyunu oynasın arkadaşlar. Biz de gerekirse istediğimiz oyunlara sponsor oluruz. Tiyatroların tamamen özelleştirilmesini teklif edeceğiz.

Tutuklu vekiller konusu AK Parti'nin değil yargının tasavvurudur. Bu konuyu buraya getiren CHP ve MHP olmuştur.

Sizden milli iradeye, özgürlüklere ve demokrasiye sahip çıkmanızı istiyoruz.

 

 

Haber Kaynağı : Haberturk.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209