Davutoğlu: Türkiye, İsrail’le bir olup asla bir Müslüman ülkeye saldırmaz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ‘‘Hiçbir şekilde Ortadoğu’da İsrail’le herhangi ortak operasyonun parçası olmamız söz konusu olmamıştır, olmayacaktır.’’ şeklinde konuştu.

Davutoğlu: Türkiye, İsrail’le bir olup asla bir Müslüman ülkeye saldırmaz
 ışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ‘‘Hiçbir şekilde Ortadoğu’da İsrail’le herhangi ortak operasyonun parçası olmamız söz konusu olmamıştır, olmayacaktır.’’ şeklinde konuştu. Davutoğlu, bu yöndeki iddiaların hepsinin asılsız olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in Ankara temasları kapsamında Dışişleri Bakanlığı’ndaki kabulünden sonra ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. İsrail'in Lazkiye'ye düzenlediği saldırıda Türkiye'nin de rol oynadığı ve saldırıda Türkiye’nin istihbarat sağladığı yönünde basında çıkan iddiaların sorulması üzerine Dışişleri Bakanı Davutoğlu söylentilere sert tepki gösterdi. Bu yöndeki iddiaların tamamın asılsız olduğunu kaydeden Davutoğlu, ‘‘Türkiye’nin sanki bu konuda İsrail’le işbirliği varmış gibi bir intiba uyandırılmaya çalışılıyor. Evet, bizim Suriye rejimiyle bir ilkesel problemimiz var. Çünkü Suriye rejimi kendi halkına karşı maalesef şiddet kullanmıştır. Büyük katliamlar yapmıştır. Ama şunu açık ve net söylüyorum; hiçbir gerekçeyle hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, İsrail’le herhangi başka bir Müslüman ülkeye ve ya başka bir ülkeye dönük olarak işbirliği yapmamıştır, yapmaz ve yapmayacaktır.’’ şeklinde konuştu.

‘HİÇBİR ŞEKİLDE ORTADOĞU’DA İSRAİL’LE ORTAK OPERASYONUN PARÇASI OLMADIK’

Bu yönde çıkartılan haberlerin hepsinin asılsız olduğunu ve Türkiye’nin ilkesel tutumuna gölge düşürmeye yönelik haberler olduğunu ifade eden Davutoğlu, ‘‘Yani sanki Suriye halkının mücadelesi haksız ve Suriye rejimi İsrail karşısında bir saldırıya muhatap, Türkiye de buna destek veriyormuş görüntüsü hem Suriye halkının mücadelesine gölge düşürmeye dönük hem de Türkiye’nin ilkesel tutumuna. Tekrar ediyorum; hiçbir şekilde Ortadoğu’da İsrail’le herhangi ortak operasyonun parçası olmamız söz konusu olmamıştır, olmayacaktır.’’ dedi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209