DARBELERE VE DARBECİLERE KARSI KAZLICESME'DEYIZ! ADEVIYE'YE SELAM OLSUN!

DARBELERE VE DARBECİLERE KARSI KAZLICESME'DEYIZ! ADEVIYE'YE SELAM OLSUN!

DARBELERE VE DARBECİLERE KARSI  KAZLICESME'DEYIZ!  ADEVIYE'YE SELAM OLSUN!
 Mısır tarihinde ilk defa demokratik bir secimle is basina gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin batı destekli bir darbe ile görevden alınmasını protesto etmek için 14 Temmuz 2013 Pazar günü Saat: 18:00'da Kazlıçeşme'de büyük bir miting düzenleniyor. 

İradelerine ve cumhurbaşkanlarına sahip çıkarak barışçıl gösteriler yapan halkın üzerine acımasızca ateş edilmiş ve onlarca insan katledilmiştir.  Demokrasi sözcüğünün bayraktarlığını yaptığını iddia ederek, bu sözcüğü istismar edip işgaller ve katliamlar yapan batı dünyası ve arap ülke diktatörleri bu darbeyi adeta alkışlamışlardır.  

 Bu planlı bir oyundur, antidemokratik bir darbedir. 28 Şubat benzeri bir darbe yapılmıştır. Batı Hüsnü Mübarek’ten sonra vazgeçti ama Mısır’dan hâlâ vazgeçmemiştir. 

Mısır Halkı için Kazlıçeşme'deyiz 

Bursa, Yalova, Kocaeli, Trakya, Tekirdag Karadan, Denizden, Havadan sel gibi Kazlıcesme'ye akiyor. 

Oruçlu, oruçlu da mitinge gidilir mi ?  

Ramazan sıcağı, yaklaşan iftar vakti, akşam namazı, yorgunluk vb. gibi bahanelere aldırmadan Türk Halkı, Mısır Halkı için Kazlıçeşme'de olacaktır, Mısırda insanlar Allah'a ibadette katledilirken, tankların altında ezilirken Türk Halkının buna elbette kayıtsız kalması dusunulemez!.

Nasır kentindeki Rabiatu'l-Adeviye Meydanına ve meydanda darbeyi protesto eden, günlerdir eylemlerini siddete bas vurmadan sürdüren yüz binlerce kişiye destegimizi verecegiz ve mesajlarımızı gondrecegiz. 

Ne darbeleri unutacağız, ne darbeleri affedeceğiz, aksine bütün kollarıyla birlikte hesap sorulması için eylemlerde bulunacagiz. 

İstanbul'un üstüne umugune çökmekten söz edenleri asla unutmayacagiz. 

Ulkeyi korumak icin milletin kendisine verdiği silahı millete karsi kullananlardan hiçbiri yaptıkları eylemler sebebiyle pişman değildirler. Aksine bir daha olsa yine aynısını yapacaklarını söyleyecek kadar saygisizlik içerisindeler. 

Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu, 28 Şubat bir daha asla! olmaması icin nöbette! 

Sivil Dayanışma Platformu, Darbecilere Af Yok, Liberal Düşünce Topluluğu, Genç Siviller, Uluslararası Hukukçular Birliği, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi ve darbe karşıtı aktivistlerden oluşan, antimilitarist, özgürlükçü ve demokrasi taraftarı binlerce insan KAZLICESME'ye kosuyor!

 Kamuoyunda darbecileri affetmek gerektiği yönünde bir algı oluşturulma cabasi var. Balyoz darbe planını aklayıp, dijital belgelerin sahte olduğunu söyleyerek çok tehlikeli bir iş yapılıyor. Bugün darbecileri aklamayı düşünen herkes, yeni bir darbeye zemin hazırlamaktadirlar. 

Balyoz darbe planı davasından ceza yiyen askerlerin, en eğitimli, en parlak subaylar olduğunu ilan ettiler. Doğrudur 27 Mayıs darbesi de, 12 Mart darbesi de, 12 Eylül darbesi de 28 Şubat ve 27 Nisan darbesi de en iyi eğitimi alan, temiz giyinen, çok dil bilen, ışıl ışıl parlayan ordu komuta kademesi mensuplarınca gerçekleştirildi.”

  ‘DARBECİLER AFFETMEK MI?  

Darbecileri affetmek sorusunu, başörtülü kadınlara, siyasal yaşamın dışına çıkarılanlara, Hrant Dink’in ailesine, Rahip Santoro’nun ailesine, Cumartesi annelerine sormak gerekir. Darbeciler karanlık eylemlerin azmettiricileridir.

   “Bütün Türkiye’yi, darbecilere, küresel sermayeye, ABD’ye, İsrail’in karşısında dayanışmaya çağıran Saadet Parti yonetimi iftarın da Kazlıçeşme'de yapılacagini ve akabinde Aksam Namazı kılınacagi icin mitinge gelenlerin sefer tası (iftarliklari) ve seccadeleri ile
katılmalarini istedi.
 
Zeki Kentel

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209