Cumhurbaşkanı Gül'den 'Uludere' Açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Uludere tartışmaları soruldu.

Cumhurbaşkanı Gül'den 'Uludere' Açıklaması

Uludere olayı ile ilgili açıklama yapan Gül, "Devlet Denetleme Kurulu'nun yetkisi olsa Uludere için görevlendirirdim" dedi, hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde olayın soruşturulması gerektiğini vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Amerika Birleşik Devletleri'nden dönüş yolunda uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Uludere tartışmaları soruldu.

Gül, "Görev alanına girseydi, Uludere için DDK'yı görevlendirmekte tereddüt etmezdim. Şu anda yargının yanı sıra Genelkurmay da idari soruşturma yapıyor." dedi.

Gül, Uludere'de yaşananlar için devletin özür dilemesiyle ilgili olarak da şöyle konuştu:

"Ben özrün ötesinde bir şey söylüyorum. Özür ne ki. Özürse özür de dilenir. Ama daha iyi anlaşılsın diye çok derin üzüntüyü söylüyorum."

Cumhurbaşkanı, olaydan en çok üzülenin Silahlı Kuvvetler olduğunu söyledi.

Kastı düşünmenin mümkün olmadığını Söyleyen Cumhurbaşkanı, “Ama prosedürlere uyulup uyulmadığı, yetersizlikler, teknik imkânlar önemli. Bütün bunları objektif olarak yargı aydınlatacak." şeklinde konuştu.

Gül, savcının tüm şüpheleri ortadan kaldıracak şekilde olayın üzerine yürümesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde olayın soruşturulması lazım. BDP'den bana gelen bazı dosyalar vardı, onları inceledim. Savcı tüm şüpheleri ortadan kaldıracak şekilde olayın üzerine yürümeli." dedi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209