CHP’Lİ TANAL: “BASINI TERBİYE ETMEK DEMOKRASİYE DARBEDİR”

CHP’Lİ TANAL: “BASINI TERBİYE ETMEK DEMOKRASİYE DARBEDİR”

CHP’Lİ TANAL: “BASINI TERBİYE ETMEK DEMOKRASİYE DARBEDİR”
 CHP’Lİ TANAL: “BASINI TERBİYE ETMEK DEMOKRASİYE DARBEDİR”

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fatih Portakal’a yönelik hedef gösterme söylemlerine sert tepki gösterdi. Tanal, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesi basını terbiye etme çalışmaları basın özgürlüğüne ve demokrasiye bir darbedir” dedi.
Konya’da toplu açılış töreninde, Mevlana haftası nedeniyle bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, günün anlam ve öneminin tam tersi açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden söylemlerine sert tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, FOX TV Ana Haber Bülteni sunucusu Gazeteci Fatih Portakal’ın yanında olduğunu belirterek şunları söyledi:
FATİH PORTAKAL’IN CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKEDEDİR
“Kimsenin kimseyi sokağa çağırdığı yok, kimsenin sokağa döküldüğü de yok. Kimsenin Fransa’ya özendiği de yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu söylemleriyle seçim öncesi bir iç karışıklık yaratmak istemektedir. Kin ve nefretten beslenen siyaset tarzı gereği sokakta meydana gelecek bir karışıklık veya bir ayaklanma Erdoğan’ın rüyalarını süslemektedir. Erdoğan’ın kin ve nefret dolu söylemleri bir seçim çalışmasından başka bir şey değildir. Bu söylemler AKP’nin seçim ritüelleridir. Seçim öncesi 2017 tarihli bir türban kararı sanki yeniymiş gibi basına servis edildi. Böylece ilk ritüel gerçekleşmiş oldu. İkinci ritüel ise toplumda gerginlik yaratarak, belediye hizmetlerinin oylandığı bir seçimden ziyade maç karşılaşması gibi fanatik bir parti yarışı yaratmaktır. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fatih Portakal’a yönelik ‘Haddini bil, bilmezsen bu millet haddini bildirir’ söylemlerini biri üzerine vazife edinir ise bunun vebali Cumhurbaşkanının boynunadır. Demokratik bir hukuk devletinde Cumhuriyet Başsavcılarının Cumhurbaşkanının söylemleri üzerine derhal hareket etmesi gerekir. Yargıyı talimatlarıyla işleten Cumhurbaşkanı seçim öncesi basını terbiye etmek istemektedir. Bu terbiye çalışmaları hem basına hem demokrasiye darbedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nefret dolu söylemlerini kınıyor, özgür haberciliğin önderlerinden FOX TV’nin ekran yüzü Fatih Portakal’ın yanında olduğumu söylemek istiyorum. Vatandaşının can güvenliğini tehlikeye atan bir Cumhurbaşkanının yönettiği ülke, toplumu germekten, huzursuz etmekten başka hiçbir şeye hizmet etmeyecektir. Yanlıştır! Siyaseten de vicdanen de etik değildir. Ayıptır!”
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ
Bir daha çözüm süreci beklemeyin, geçti o iş. Tüm terör örgütleriyle başlattıkları canlı bomla saldırıları, silahlı eylemlerle büyük şehirleri esir almaya çalıştılar. Bu arada Bay Kemal sokağa çağırıyor. Birileri çıkmış Portakal mıdır, mandalina mıdır nedir, sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni. Bu ülkede benim milletimin onuruyla oynanmaz, hesabı ağır olur.
FATİH PORTAKAL NE DEMİŞTİ
FOX TV spikeri Fatih Portakal da canlı yayında Fransa'daki Sarı Yelekliler eylemini hatırlatarak "Hadi bakalım barışçıl bir eylemle zamları, doğalgaz zamlarını protesto edelim. Hadi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak korkudan endişeden sokağa? Kaç kişi çıkar sokağa Allah aşkına söyler misiniz? Bireysel ve toplumsal muhalefeti baskı altına almaya ve yıldırmaya çalışıyorlar. En doğal hak ama uygulanamıyor. Fransa olmuş, Türkiye olmuş çok da fark etmiyor açıkçası" demişti.

Haydar Koçak /Ankara

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2018, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209