Cevaplanması Beklenen 7 Zor Soru

İŞTE AHMET HAKAN’IN BUGÜNKÜ YAZISI…

Cevaplanması Beklenen 7 Zor Soru
 Başbakan Erdoğan’a 7 adet İsrail sorusu

AŞAĞIDAKİ sorular, sadece “İsrail” bağlamında ortaya çıkan sorulardır.

Yani sadece “İsrail bağlamındaki sorular” bile epey birikmiş durumda.

Acaba Tayyip Erdoğan, bu “soru birikmesi” nedeniyle mi her türlü soruya muhatap olacak ortamlardan uzak duruyor?
Bilmiyorum.

Ama bildiğim şeyler var:
Nutuksuz olur ama sorusuz demokrasi olmaz.
Şiirsiz olur ama sorusuz demokrasi olmaz.
Haykırmasız olur ama sorusuz demokrasi olmaz.

Madem öyle…
Cevapsız kalsa da,
kalmasa da…
Biz görevimizi yapalım.
Soralım sorularımızı.

İşte Başbakan Erdoğan’a 7 adet İsrail sorusu:

BİR: Neden İsrail’le her türlü ilişkiyi kesmiyorsunuz? Bu tutumunuzun gerçekçi, akılcı politikalar izlemekle bir ilgisi varsa… Neden bu gerçekçi ve akılcı gerekçeleri halkınıza izah etmekten kaçınıyorsunuz?

İKİ: Türkiye’den İsrail’e jet yakıtı satıldığına dair çok ciddi iddialar var. En önemsiz iddialara bile uzun cevaplar verirken bu iddiayı neden görmezden geliyorsunuz? Neden buna bir cevap vermiyorsunuz?

ÜÇ: Obama “İsrail’in kendini savunma hakkı vardır” dedi… Neden Obama’nın bu korkunç açıklamasına şöyle gür bir seda ile “Eyyy Obama!” diye karşı çıkmadınız? Herkese “Eyyy” diyen dudaklar, sıra Obama’ya gelince neden tek “y” ile de olsa bir “ey” diyemiyor?

DÖRT: İsrail’in pervasızlığının ve küstahlığının artmasında Suriye ve Irak’ta yaşanan gelişmelerin rolü oldu mu? Bu konuda neden bir analiz yapmıyorsunuz? Bu konu bir analiz yapmaya bile değmeyecek bir konu mudur?

BEŞ: Katliamın derhal durması ve ateşkesin hemen sağlanması… Şu anda en acil konu bu… Bu konuda hiçbir şey yapamıyor olmak nasıl bir duygu? Ne hissediyorsunuz?

ALTI: “Türkiye’nin 50 yıllık vetosunu kaldırması sonucu İsrail’in OECD’ye girdiği” iddiası var. Bu iddia hakkında hiçbir şey söylemeyecek misiniz? İsrail bundan iki sene önce sayenizde OECD’ye girdi mi? Vetoyu kaldırdıysanız neden kaldırdınız?

YEDİ: Bazı muhalifleriniz aldığınız “Yahudi Cesaret Ödülü”nü iade etmenizi istiyor. Bu konuyu neden geçiştiriyorsunuz? Neden “madalya” konusunda hiçbir şey olmamış gibi yapmayı tercih ediyorsunuz? Neden “Ne alakası var ya” bile demiyorsunuz?Kara harekâtı selfie’si

CHP, MHP ya da HDP…
Tam da İsrail’in Filistin’e kara harekâtı başlatıp çocuk katliamı yapmaya devam ettiği bir akşamda…
Görkemli bir “iftar daveti” düzenleyip…
Bülent Ersoy’lu, neşeli, Ece Erken’li, gururlu, Yavuz Bingöl’lü, güllaçlı, Filistin Devlet Başkan’lı, deniz manzaralı, Alişan’lı, Orhan Baba’lı falan selfie’ler çektirip pozlar verseydi…
Bizim “hükümetçilerimiz” ne diyecek idiyseler…
Aynısının iki katını ben kendilerine söylüyorum.

Hürriyet

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2014, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209