Cemaat hatırlattı: Çocuklarını biz okuttuk

Zaman Yazarı Hüseyin Gülerce, Başbakan'ın tahkir edici, itham edici konuştuğunu söyledi ve kendisine hatırlattı: Çocuklarını biz okuttuk.

Cemaat hatırlattı: Çocuklarını biz okuttuk

 Zaman Gazetesi Yazarı Hüseyin Gülerce, Hükümet-cemaat kavgasının geriye dönüşü olmayan, kayıplarının telafisi çok zor, bedelinin çok ağır mecrada ilerlediğini söyledi.

Başbakan'ın kin ve nefretle konuştuğuna dikkat çeken Gülerce, 'masumiyete dokunuyor' derken, 'senin çocuklarını da biz okuttuk' algısı oluşturuyor.

ÖYLESİNE KİN VE NEFRET DOLU Kİ...

Hüseyin Gülerce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sert üslubunu anlatırken, "Sayın Başbakan maalesef 'paralel yapı' ile mücadele ettiğini söylerken, bütün ikazlara rağmen milyonlarca hayır yarışçısı fedakâr insanları üzüyor, yaralıyor, rencide ediyor, kahrediyor. 'İnlerine ineceğiz', 'örgüt', 'çete', 'virüs', 'Haşhaşiler' yaftaları, nevzuhur kalemlerin, insafsız manşetlerin köpürtmesiyle öylesine tahkir edici, öylesine itham edici, öylesine bir kin ve nefret söylemi haline geliyor ki, inanınız, bütün gönül köprüleri berhava oluyor" dedi.

"GAYRETULLAH'A DOKUNUR"

Devlet bünyesinde, seçilmiş sivil iradeye karşı hukuk dışına çıkan, amirlerinden değil de başkalarından talimat alan bir yapı varsa buna göz yumulamayacağında mutabık olduklarına dikkat çeken Gülerce, 'ancak' dedi, ekledi: "Ülkeye, insanımıza ve insanlığa yararlı olma, savaşlardan bıkmış dünyamıza bir de barışı deneme fırsatı sunma adına bir tane Hizmet Hareketi var. İçeride farklı, dışarıda farklı Hizmet anlayışı yok. Hep iyi insanlar, dürüst insanlar, sancılı insanlar, Allah’ın rızasından başka niyeti olmayan insanlar gördüm. Bu insanlardan kimseye, ülkeye zarar gelmez, vatana zarar gelmez, devlete zarar gelmez. Bu masumiyete, en ağır yaftalarla laf etmek, Gayretullah’a dokunur" uyarısında bulundu.

"ÇOCUKLARINIZI BİZ OKUTTUK"

'Sanki bütün camia, Hasan Sabbah’ın afyon çeken adamları gibi bir ağır nitelemenin muhatabı oluyor' diyen Gülerce, "Bu aşağılamaların nasıl infial doğurduğunu Sayın Erdoğan ah bir bilebilseydi… Çünkü Sayın Başbakan’ın çocukları, Sayın Cumhurbaşkanı’nın, sayın bakanların ve milletvekillerinin çoğunun çocukları Hizmet Hareketi’nin dershanelerinde, yurtlarında, evlerinde bulunmuştur, hâlâ bulunuyor. Bir tek kişi, evet tek bir kişi bu çocuklara Müslümanlık adına, insanlık adına, edep adına, devlete, vatana bağlılık adına ters bir şey söylendiğini, telkin edildiğini söyleyebilir mi? Çok kötü savruluyoruz. Çok kötü kayıplar veriyoruz. Kim bilir böyle bir ortamı kaç tane yabancı istihbarat elemanı provoke ediyor, tam sulh yolları açılacakken kim bilir nereden, nerelerden düğmelere basılıyor?" diye muhakeme etti.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2014, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209