Cemaat, Erdoğan'ı bu kitapla uyardı mı?

Cemaat hükumet savaşının şifreleri, Mart 2013'de yayımlanan bu romanda mı gizli? İşte o ayrıntılar...

Cemaat, Erdoğan'ı bu kitapla uyardı mı?

 Hizmet Hareketine yakınlığı ile tanınan Timaş yayınevinden çıkan ve Gazeteci Ali Çimen tarafından yazılan Kırık Heykel isimli roman ilginç içeriğiyle bugünlerde dikkatleri üzerine çekti.

İsrail’in Türkiye’den özür dilemesi başta olmak üzere birçok gelişmeyi önceden bilen romanın en çarpıcı yanıysa, Başbakan Erdoğan’a İsrail tarafından düzenlenen suikast...

Geçtiğimiz Mart ayında, diğer bir deyişle Cemaat ile hükümetin arasında bir gerilimin olmadığı günlerde yayımlanan roman, şaşırtıcı derecede bu gün olan  bitenlere ışık tutuyor!

Romanı okuyanlar, “cemaat-hükümet savaşının şifreleri bu romanda gizli” demekten kendilerini alamıyor. Romanda hem yurt içindeki hem de dışındaki bazı önemli gelişmeler şaşırtıcı derecede öngörülmüş. Bunlardan ilki İsrail’in Türkiye’den özür dilemesi.

1366706438-kirik-heykel.jpgGazeteci Yazar Ali Çimen tarafından kaleme alınan Kırık Heykel isimli roman, ilk olarak, romanın çıkmasından on gün sonra gelen İsrail özrüyle dikkatleri üzerine çekmişti.

ERDOĞAN'A SUİKAST

Yazar Çimen’in kurgusuna göre İsrail, Türkiye’den, İran’ı bölgede yalnızlaştırmak adına özür diliyor. Romanın yayımlanmasından kısa süre sonra gelen resmi özür de hemen hemen bu gerekçeye dayandırılmıştı. Bu dikkat çekici benzerliğin ardından Mursi’nin devrilmesi geliyor. Kurguya göre romana adını da veren Kırık Heykel isimli gizli Amerikan-İsrail protokolü devreye giriyor ve Mısır’daki demokratik rejim yıkılıyor! Mursi’nin de tam olarak böyle devrildiği göz önüne alınırsa, benzerlik şaşırtıyor. Benzerlikler bununla da bitmiyor.

Çimen, romanında İsrail ile Suudi Arabistan arasında gizli bir anlaşma olduğu temasını işliyor. Yine ilginçtir, Mursi’nin devrilmesi için aynı cephede bir araya gelen İsrail ve Suudi Arabistan’ın bu birlikteliğinden bu yana, uluslararası çevrelerde iki ülke arasında gerçekten de gizli bir anlaşma olduğu yorumları yapılıyor.

Yine bu günlerde Ortadoğu’da çalan mezhep savaşı tamtamlarını, Çimen, bir yıl öncesinden romanında yazmış. Ve romanın en şaşırtıcı ve ürperten temasıysa, Başbakan Erdoğan’a İsrail ajanları tarafından suikast yapılması! Çimen, romanında karakterleri ve olay örgüsüyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tek adam eğilimine eleştiriler getiriyor ve İsrail karşıtı politikalarının ilerleyen zamanlarda Türkiye’ye olumsuz dönüşünün olacağı ana fikrini işliyor.

Romanda Türkiye, Erdoğan’a yapılan suikastın ardından büyük bir kaosa sürükleniyor. Ak Parti’nin şu günlerde cemaati üstü kapalı olarak İsrail’e çalışmakla itham etmesi ve bizzat Başbakan Erdoğan’ın cemaati, tarihin ilk suikast örgütü Haşhaşilere benzetmesiyle de denklem tamamlanıyor.

CEMAAT BU ROMANLA ERDOĞAN'I UYARDI MI?

Çimen’in kitapta yer verdiği istihbarat ve siyaset üzerine kurulu olan ifadeler dikkat çekiyor. Roman için kimi çevrelerde  “Cemaat hükümet’i bu romanla önceden uyarmış!” yorumları yapılıyor. Kırık Heykel’de, 1979’daki gizemli Kabe Baskı’nından yola çıkılarak İran, İsrail, Türkiye ve ABD arasındaki ilişkiler ve bu ülkelerde yaşananlar üzerinden çarpıcı bir hikaye anlatılıyor.

Roman için hazırlanan tanıtım filminde Erdoğan, Şaron, Obama ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan gibi aktörlerin de boy göstermesi dikkat çekiyor.



Kaynak: Milli gazete

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2017, 00:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209