Carrefour'a başörtüsü soruşturması!

Başörtülü Kızılay görevlisini mağazadan kovan Carrefour yetkilileri hakkında soruşturma başlatıldı

Carrefour'a başörtüsü soruşturması!
 Kızılay gönüllüsü üniversite öğrencisi Elif Demirci'nin başörtülü olduğu gerekçesiyle CarrefourSA'daki stantta çalışmasının engellenmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Genç kızın yaptığı başvuruyu inceleyen Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, 'suç teşkil edebilecek hususlar' görüldüğünü belirtti. Sorumlular hakkında ceza soruşturması açılması için dilekçeyi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Suç duyurusunu inceleyen savcılığın, kendi yetki sınırları dışında olduğu için dosyayı Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermesi bekleniyor.İstanbul İçerenköy'deki CarrefourSA'da 20 Temmuz 2012 tarihinde meydana gelen olayın ardından Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na bir dilekçe ile şikâyette bulunan Elif Demirci, gönüllüsü olduğu Kızılay Ataşehir Şubesi ile CarrefourSA arasında gerçekleşen protokol gereğince mağazada kurulan stantta görev aldığını belirtti. Demirci, yanına gelen bir mağaza yetkilisinin, "Müdürümüz, bu şekilde stantta çalışmanızın doğru olmadığını söyledi." diyerek kendisinden standı terk etmesinin istendiğini ifade etti.

Demirci, başörtüsüyle mağazada yalnızca müşteri olarak bulunabileceğinin söylendiğini aktardı. Bu olaydan dolayı büyük üzüntü yaşadığını, üniversiteye başörtülü olarak gidebildiği halde bir marketin önünde yardım gönüllüsü olarak bile görev alamamasından dolayı ülkesi adına ümitsizliğe düştüğünü dile getiren Elif Demirci dilekçesinde, inancından dolayı önyargılı yaklaşılarak hakarete uğradığını belirtti. Demirci bu olaydan sorumlu olan kişilerin insanlık suçu işlediklerini belirterek bu sebeple kendilerine ağır müeyyideler uygulanmasını istedi. Demirci ayrıca, olayın basında yer alması üzerine sosyal medyada hakarete uğradığını da kaydetti. Twitter'dan kendisine hakaret eden E.Ş. hakkında da dava açılmasını talep etti.

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı da olayda 'suç teşkil edebilecek hususlar' görüldüğünü belirterek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: Zaman

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209