Canbay: 'İslam Barış Gücü Mescidi Aksa'yı kurtarmalıdır'

"(İsrail askerlerinin Mescidi Aksa baskını) Yapılacak tek bir şey var. O da İslam barış gücü mutlaka oluşturulmalıdır. Bu barış gücü Mescidi Aksa'yı kurtarmalıdır"

Canbay: 'İslam Barış Gücü Mescidi Aksa'yı kurtarmalıdır'
 Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınına ilişkin, "Yapılacak tek bir şey var. O da İslam barış gücü mutlaka oluşturulmalıdır. Bu barış gücü Mescidi Aksa'yı kurtarmalıdır" dedi.

Partisince düzenlenen istişare toplantısına katılmak üzere Bitlis'e gelen Canbay, İsrail'in, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının, İslam alemini derinden üzen ve büyük yankı uyandıran bir hadise olduğunu söyledi.

1967 yılından bu yana Mescid-i Aksa'nın içinde böyle bir işgal yapılmadığını ifade eden Canbay, şöyle konuştu:

"Yapılacak tek bir şey var. O da İslam barış gücü mutlaka oluşturulmalıdır. Bu barış gücü Mescidi Aksa'yı kurtarmalıdır. İslam coğrafyası üzerinde çok zalim bir plan uygulanıyor. 2. Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan Birleşmiş Milletlerin bir numaralı kararı ise Filistin topraklarında İsrail devleti kurulmasıdır. Emperyalist yapıların tek çabası, Türkiye'nin bölünmesi ve büyük İsrail'in kurulmasıdır."

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2014, 17:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209