Çanakkale Şehitliği'nde 10 bin kişiyle iftar

10 binin üzerinde vatandaş, Çanakkale'de buğday çorbası, arpa ekmeği ve su ile iftar açtı.

Çanakkale Şehitliği'nde 10 bin kişiyle iftar

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Çanakkale Şehitliği'nde düzenlenen iftar programı yoğun ilgi gördü. İstanbul başta olmak üzere yurdun çeşitli yerlerinden gelerek şehitlikte buluşan 10 binin üzerinde vatandaş, Çanakkale'de kahraman Mehmetçiğin yemek menüsü olan buğday çorbası, arpa ekmeği ve su ile iftar açtı.

AK Parti İstanbul il teşkilatı, Çanakkale Şehitliği'nde dün 10 bin kişinin katılımıyla iftar programı düzenledi. Binlerce kişinin katıldığı iftarın menüsü ise Çanakkale Savaşları'nda askerlerin yediği yemeklere uygun olarak tam buğday çorbası, arpa ekmeği ve sudan oluştu.

İstanbul ve çevre illerden gelen binlerce kişi Çanakkale Şehitlik Abidesi'ndeki tören alanında kurulan iftar sofrasında buluştu. Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu, gazeteciler Mustafa Karaalioğlu, Ali Akkuş ve Nihal Bengisu Karaca, milletvekili Burhan Kuzu ve Mustafa Şentop katıldı. Programa 39 ilçe başkanı, 29 belediye başkanı ve İstanbul İl Meclis üyeleri ile beraber yaklaşık on bin kişi katıldı. Yemekler İstanbul'dan gelen özel konteyner araçlar içinde şehitler abidesi içerisinde pişirildi.

Şehitlik anıtı önündeki iftar programı, Çanakkale destanının anlatıldığı simülasyonla başladı. Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman konuşmasında, "Çanakkale'de savaşan Mehmetçiğin Çanakkale savaşında yediği kumanyayla iftar yapacağız. Bu Çanakkale'de gerçekleşen ilk proje, gençlerimizde tarih şuurunu oluşturmak istedik. Çanakkale savaşındaki Mehmetçiklerimizin şartlarıyla bugünü kıyaslayıp bir şuur oluşturmaya çalıştık." ifadelerini kullandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise "Şehitlerimizin manevi huzurunda oruçlarımızı açmaya geldik. Asırlardır destan yazan bu milletin insanları olarak hepimiz buradayız. Geçmişleri unutanların tarihini başkaları yazar. Canlarını verirken 'vatan sağ olsun' diyen şehitlerimizin sırası geldiğinde ekmeklerini paylaştıkları düşmanla çok büyük destanlar yazıldı. Onlar kitaplara sığmayacak kadar destansı insanlardır." dedi. Son olarak konuşan AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu konuşmasında, "Bu mübarek ortamda bugün burada olmamızdan dolayı Rabb'imize şükürler olsun diyorum. Bugün menümüzde onların sık sık yedikleri arpa çorbası olsun dedik. En zor şartlar altında bile bayram namazını ihmal etmeyen bu neslin insanları olarak bugün onların huzurunda olalım dedik. Çanakkale, şehitlerimiz Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Boşnak-Çerkez hepsi bir potada eriyip kardeşlik olarak fışkırdığı yerdir. Çanakkale bir kardeşlik ruhunun yansımasıdır ve bugün biz de kardeşlik birliğimizi göstermek istiyoruz. Terör olayları ile bazı gruplar dağılmamızı istiyorlar. Çanakkale yolu bizim için geleceğe giden yolda en büyük sermayedir. Bu yolda bizler her türlü ayartmalara karşı güçlü olmamız gerekir. Bizler Çanakkale şehitlerine sizler istiklal için savaştınız bizler de istikbal için buradayız diyoruz." dedi. Abdülkadir Aksu ise, "Bizim medeniyetimiz sevgi, hoşgörü ve kardeşlik medeniyetidir. Biz dışlamacı değil kucaklamacı bir milletiz. Biz bu vatanı aziz şehitlerimize borçluyuz. Şimdi bizler tarihi en doğru bir şekilde anlamak ve geleceğimize taşımak zorundayız. Bu manada tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Kur'an tilaveti yapılırken akşam ezanıyla oruçlar açıldı. Vatandaşlar, 97 yıl önce Mehmetçiğin yediği tam buğday çorbası, arpa ekmeği ve su ile iftarlarını açtı. Vatandaşlar mütevazı iftarla oruçlarını açarken, sahneye İbrahim Sadri çıktı. İftarın ardından programa katılanlar toplu halde akşam namazı kılarak İstanbul'a gitmek üzere yola çıktı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209