ByLock'ta zokayı ortaya çıkaran Aktaş, Peksayar ve Beşikçi'ye tebrik ve dua yağıyor

15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlayan FETÖ operasyonlarında örgütün şifreli haberleşme ağı olan ByLock uygulaması kullananlara yönelik operasyonlar düzenlendi. Ancak FETÖ'nün ByLock için kurduğu zoka tuzağı geç fark edildi ve Saadet Partisi Antalya İl Başkan Yardımcısı avukat Ali Aktaş, Adli Bilişim Uzmanları Koray Peksayar ve Tuncay Beşikçi bu işin peşine düştü. Aylarca süren emekler dün meyvesini verdi ve tahliyeler de başladı...

ByLock'ta zokayı ortaya çıkaran Aktaş, Peksayar ve Beşikçi'ye tebrik ve dua yağıyor
 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dün yapılan açıklamada, 11 bin 480 GSM numarasının kullanıcıların iradeleri dışında 'ByLock' IP'lerine yönlendirilmiş olduğunun tespit edildiği belirtildi. FETÖ üyelerinin şifreli haberleşme programı ‘ByLock’la ilgili tuzağını ilk olarak Saadet Partisi Antalya İl Başkan Yardımcısı avukat Ali Aktaş, Adli Bilişim Uzmanları Koray Peksayar ve Tuncay Beşikçi yaptığı araştırmalar sonucunda, başka uygulamaları indiren veya kullananların da ‘ByLock’ programıyla ilişkilendirildiğini ortaya çıkarmıştı.


ByLock mağdurları ve yakınlarından büyük destek ve dua alan zoka çözücülerine kamuoyundan da tebrik mesajları yağıyor. İşte onlardan bazıları:

CHP İstanbul milletvekili Mehmet Bekaroğlu:

Binlerce kişinin telefonuna iradesi dışında Bylock yüklenmesi kumpasını ortaya çıkaran Av. @aliaktas7 kardeşimi tebrik ediyorum, büyük iş yaptı...

Gazeteci Nevzat Çiçek:

İdeolojik körlük yaşamayınca, adaleti önemseyince, düşmana benzediğimiz an kaybederiz denilince, haksızlık kimden kime karşı gelirse gelsin çıkarız denince böyle oluyor... Helal olsun @aliaktas7

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk:

Günlerdir bu konudaki çalışmayı kamuoyuna açıklayan beni de arayan, Avukat Sn Ali Aktaş'ın gayreti, iradesi dışında bylock programına yönlendirilmiş 11 bin 480 kişi tespit edildi.Bu tespiti yapan Koray bey ve takip eden Sn Ali Aktaş'ı kutluyorum.Bir çok masumun duasını aldılar.

Gazeteci-yazar Mustafa Akyol:

Yılın en iyi haberi son günlerde geldi: Suçsuz yere hapis yatan 11 bin vatandaş kurtulacak. Bunun hukuki zeminini ortaya çıkaran @aliaktas7 beyi tebrik etmek gerek. Ve bu olaydan bir ders çıkarmak gerek: Daha ne kadar masum insan hapis yatıyor acaba?

Muhammed Emin Yıldırım‏ hocaefendi:

Azmi ve gayreti ile yüzlerce mağdur ve mazlumun aylarca gülmeyen yüzlerinin gülmesine vesile olan @aliaktas7 kardeşimi tebrik ediyorum. İnşallah bu yaşanan süreç, herkese ders olur. Ümit ederim ki bazıları 'mağduriyet var' diyenleri, çeşitli ithamlarla suçlamaktan vazgeçerler!

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın:

11 bin 480 kişinin sıkıntısı bitecek ama çok ciddi hasar bıraktı Bylock tuzağı.Bu işte bir terslik var dediğimiz her yerde;"Bylock kesin delil" dendi.Anlatamadık bir türlü

Bylock'ta mağdurların ayıklanmasına vesile olan Av.Ali Aktaş'ı yürekten kutluyorum.

Gazeteci Ömer Faruk Gerçek:

Ali Bey @aliaktas7 medya sesimizi duymuyor haber yaptırmalıyz deyince hasta yatağımdan kalkıp bu haberi yazmıştım.Elimden başka bir şey gelmemişti.Bugün BSavcılık açıklamasndan sonra içlerinde arkadaşım da olan mağdurlar adına çok sevindim.

CNN Türk editörü ve Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Ahu Özyurt:

Çok iyi haber. Emeklerinize sağlık...

21. Dönem Diyarbakır Milletvekili Abdülbaki Erdoğmuş:

Sizi tebrik ediyorum. Mücadeleniz daha çok hayırlara vesile olsun..!

Zeytinburnu Belediyesi Bşk. Yrd. Gönül Demirel:

Bu konuda gözünüzü karartarak olayın üzerine gittiğiniz için sonsuz bir teşekkürü hak ediyorsunuz. Teşekkürler...

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 16:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209