Bu edepsizliği sandık temizleyemez

Önceki akşam eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’la Hürriyet gazetesi yazarı Metehan Demir’in arasında geçtiği iddia edilen bir ses kaydı gündeme bomba gibi düştü.

Bu edepsizliği sandık temizleyemez
 Önceki akşam eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’la Hürriyet gazetesi yazarı Metehan Demir’in arasında geçtiği iddia edilen bir ses kaydı gündeme bomba gibi düştü. Söz konusu ses kaydında eski Bakan Egemen Bağış ve yazar Metehan Demir, Kur’an-ı Kerim ayetleriyle edepsizce dalga geçiyor.

MONTAJSA İSPATLAYIN YA DA TÖVBE EDİN!

Hakkında rüşvet suçlamasıyla fezleke hazırlanan eski AB Bakanı Egemen Bağış’ın gazeteci Metehan Demir’le yaptığı iddia edilen skandal konuşmalar, siyasi çekişme ve güç savaşının ötesine geçti. İkilinin konuşurken Bakara Suresi’nin ayetlerinden (hâşâ) dalga geçerek bahsetmeleri, ayetleri alay konusu yapan ahlâksızlıkları, sessiz kalmayı zül hale getirdi. Dinimize uzanan bu namahrem eli, “özel hayatın mahremiyeti” kılıfını aşan bir niteliğe büründü. Her şuurlu Müslüman gibi soruyoruz: Eğer bu kayıtlar “montajsa”, ilgili yerlerden rapor alarak ispatlayın. Hayır, gerçekse; o halde gereğini yapın, özür dileyin ve tövbe edin. Bakanın boyunu da aşan bu rezaleti kulağının üzerine yatarak geçiştirebileceğini düşünen iktidar partisi tüm hücreleriyle bilmeli ki bu edepsizlik sandıkla temizlenmez.

 

HABER MERKEZİ

HER CUMA BİR AYET SALLIYORUM

“Ve la entüm ma ağbüd” diye başlayıp daha sonra aklınca ayeti-i kerimeyle dalga geçmeye çalışan Hürriyet gazetesi yazarı Metehan Demir’e Egemen Bağış, “Oğlum ben her gün her Cuma bir tane ayet sallıyorum” diyor ve ekliyor: “Google’a gir, Kur’an’da atıyorum kardeşlik, Kur’an’da nankörlük, Kur’an’da bilmem ne diye ara hepsi çıkıyor. Oradan beğen bir tane salla gitsin.” Bu sözler, bu ülkede iki defa bakanlık koltuğunda oturmuş bir “Adam”a ait. Her defasında yüzde 50’si ile övünen bir Hükümet’te Bakanlık yapmış birisine… Bu “Adam” kalkıyor ve Allah’ın kitabıyla, kendisine oy veren milyonlarca insanı aptal yerine koyarak dalga geçiyor. Surelerle dalga geçmek için anlamsız sesler çıkartan Demir’e Bağış, “O Almanca’ya döndü Metehan” diyerek destek veriyor. Bakara Suresi’ne “Makara” diyerek büyük bir hezeyana imza atan Bağış, yıllardır halkı İslâmi argümanlar ile nasıl kandırdığını da itiraf ediyor.

KARANLIK BİR PORTRE: METEHAN DEMİR

“MONTAJ” DEDİ KURTULACAĞINI SANDI

Metehan Demir esasen ilginç bir portre; Bir dönem İsrail’de çıkan Jerusalem Post gazetesinin Türkiye muhabirliğini yaptı. Bilderberg toplantılarına kimin/kimlerin katılacağını ilk o duyurdu. Başkentin “kulağı delik” gazetecilerinden biriydi. Metehan Demir, bir zamanlar Ankara’nın hatırı sayılır bir gazetecisi idi. Demir, dini duyguları rencide eden, kutsal değerleri “ti”ye alan bu konuşmasıyla dibe vurdu. Demir’in, twitter hesabından yaptığı açıklama da, Başbakan Erdoğan gibi tapelerin montaj olduğunu belirtmesi de bu saygısızlığı maalesef ört(e)medi.

Egemen bağış ve metehan demir arasında geçtiği iddia edilen o konuşma:

Egemen Bağış: Alo...

Metehan Demir: Sabah yemin ediyorum şu tweet’ini gördüm var ya, güne nurla başladım, duayla başladım.

Egemen Bağış: Ne güzel

Metehan Demir: Bakara Suresi 152, Ve le entüm... Valla abicim helal olsun.

Egemen Bağış: “M.D.” (Yanındakine kiminle konuştuğunu söylüyor) Beyhan da (Bağış’ın eşi) diyor ki; “Kim bu sabahın köründe arıyor. İmana mı gelmiş dua ediyor” diyor.

Metehan Demir: Abi böyle bir şey olabilir mi ya?

Egemen Bağış: “Ayran yollayayım” M.D’ye diyor.

Metehan Demir: Vele entim ma ağbüd... ( Dalga geçiyor )

Egemen Bağış: “Vela entim ma ağbüd” deyip kendi kendine şeye yapıyor. Oğlum ben her Cuma bir tane ayet sallıyorum.

Metehan Demir: Ya bilmez olur muyum senin elinde bir kitapçık var oradan çakıyorsun biliyorum ya...

Egemen Bağış: Kitapçık yok lan Google’a gir, Kur’an’da atıyorum kardeşlik, Kur’an’da nankörlük, Kur’an’da bilmem ne diye search yap hepsi çıkıyor. Oradan bir tane salla gitsin.

Metehan Demir: Vel ağl asdfg asdfgh tırahun turuhun... ( Dalga geçiyor )

Egemen Bağış: Oo Almancaya döndü M.D

Metehan Demir: Vay be abicim. Vay be. Yıkıldım sabah sabah. Baktım bir de saatine 08:20’de çakmışsın ya nasıl bir dini birikim ya.

Egemen Bağış: Ben sabah 05:00’da çaktım bi tane.

Metehan Demir: Ve sabah uyuyarak, uyanıp Alllah’ın Egemen Bağış’tan bir ayet inse de ben de onu RT etsem deyip bekleyen 13 kişi de RT etmiş hemen anında.

Egemen Bağış: 150 kişi RT etmişti. Cumayı “cıma” yazmışım 08:20’de yeniden attım manyak.

Metehan Demir: You ere great hero ya great hero no more games yani (Sen büyük kahramansın, daha fazla oyun yok).

Metehan Demir: Bakara 156.

Egemen Bağış: Bakara 156 (Kahkahayla gülüyor). Çarpılacaksın.

Metehan Demir: Her kim ki Egemen Bağış’ı sevmez, Allah en kısa zamanda onun belasını verir. Bakara 159.

Egemen Bağış: (Gülüyor).

Metehan Demir: Her kim ki Aydın Beyin o zor gününde onun yanında olur, o Allah’tan her istediğini alır. Bakara 165. Bu Bakara iyi ya. Tövbe ya Rabbim, çarpılacağız şimdi.

Egemen Bağış: Makara iyi (Kahkaha atıyor).

Metehan Demir: Makara, makara ya vallahi. Tövbe estağfurullah, çarpılacağız şimdi.

Önceki akşam Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’la Hürriyet Gazetesi yazarı Metehan Demir arasında geçtiği iddia edilen bir ses kaydı gündeme bomba gibi düştü. Söz konusu ses kaydında Eski Bakan Egemen Bağış ve Metehan Demir’in Kur’an-ı Kerim ayetleriyle dalga geçmesi dinleyenleri şaşkına çevirdi.

HER CUMA BİR AYET SALLIYORUM

 ‘Ve la entüm ma ağbüd’ diye başlayıp daha sonra aklınca ayeti-i kerimeyle dalga geçmeye çalışan Hürriyet gazetesi yazarı Metehan Demir’e Egemen Bağış, ‘Oğlum ben her gün her Cuma bir tane ayet sallıyorum’ diyor ve ekliyor: ‘Google’a gir, Kur’an-da atıyorum kardeşlik, Kur’an’da nankörlük Kur’an’da bilmem ne diye ara hepsi çıkıyor. Oradan beğen bir tane salla gitsin.” Bu sözler, bu ülkede iki defa bakanlık koltuğunda oturmuş bir “Adam”a ait. Her defasında yüzde 50’si ile övünen bir Hükümet’te Bakanlık yapmış birisine… Bu “Adam” kalkıyor ve Allah’ın kitabıyla, kendisine oy veren milyonlarca insanı aptal yerine koyarak dalga geçiyor. Surelerle dalga geçmek için anlamsız sesler çıkartan Demir’e Bağış, ‘O Almanca’ya döndü Metehan’ diyerek destek veriyor. Bakara Suresi’ne “Makara” diyerek büyük bir hezeyana imza atan Bağış, yıllardır halkı İslâmi argümanlar ile nasıl kandırdığını da itiraf ediyor.

YA İSPATLA YA ÖZÜR DİLE!

Hakkında rüşvet suçlamasıyla fezleke hazırlanan AB eski Bakanı Egemen Bağış’ın gazeteci Metehan Demir’le yaptığı iddia edilen skandal konuşmalar, siyasi çekişme ve güç savaşının ötesine geçti. İkilinin konuşurken Bakara suresinin ayetlerinden (haşa) dalga geçerek bahsetmeleri, ayetleri alay konusu yapan ahlaksızlıkları, sessiz kalmayı zul hale getirdi. Dinimize uzanan bu namahrem eli, “özel hayatın mahremiyeti” kılıfını aşan bir niteliğe büründü. Her şuurlu Müslüman gibi soruyoruz: Eğer bu kayıtlar “montajsa”, ilgili yerlerden rapor alarak ispatlayın. Hayır, gerçekse; o halde gereğini yapın ve özür dileyin. Ki, o bile (gerçekse) bu rezaleti kapatmaya yetmez. Allah’ın Kitabı olan Kur’an-ı Kerim’i (haşa) alay konusu yapanların, muhafazakar insanların oylarını almasının vebali bile yeter bize.

METEHAN DEMİR BU YAKLAŞIMIYLA DİBE VURDU!

İslam’a hakaret, Müslümanların kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim-i alaya alma cümleleri… Ve daha da ötesi… Twitter hesabından paylaşılan ses kaydında, 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu’nda adı geçen eski Bakan Egemen Bağış ile Hürriyet Gazetesi yazarı Metehan Demir’in Kur’an-ı Kerim’in en önemli surelerinden Bakara suresi ile dalga geçtiği görülüyor. İddiaya göre, dikkat çeken ve tepkileri üzerinde toplayan bir başka söz Metehan Demir’in “Allah’ım Egemen Bağış’tan bir ayet inse de ben de onu RT etsem” cümlesi.  Demir,  Bakara Suresi ile de şu sözlerle dalga geçiyor; “Her kim ki Egemen Bağış’ı sevmez, Allah en kısa zamanda onun belasını verir, Bakara 159.” İddiaya göre, Metehan Demir’in “Bu Bakara iyi ya!” sözlerine Egemen Bağış gülerek, “Makara makara!” cevabını veriyor. Metehan Demir esasen ilginç bir portre; Bir dönem İsrail’de çıkan Jerusalem Post Gazetesi’nin Türkiye muhabirliğini yaptı. Bilderberg toplantılarına kimin/kimlerin katılacağını ilk o duyurdu. Başkent’in “kulağı delik” gazetecilerinden biriydi. Demir, kimilerine göre, MİT müsteşarı Hakan Fidan’a da yakın bir gazeteci.

‘Asker kökenli’ olan Metehan Demir; pilot olarak mesleğine devam edebilecekken sivile geçti ve gazeteciliği meslek olarak seçti. Gazeteciliğe Turkish Daily News’de başlayan Demir, sırasıyla Hürriyet, Kanal-D ve Sabah Gazetesi’nde çalıştı. Ardından Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi oldu. Metehan Demir kısa süre önce Hürriyet Ankara Temsilciliğinden alındı. Yerine Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek getirildi.

Metehan Demir, bir zamanlar Başkent’in hatırı sayılır bir gazetecisi idi. Demir, dini duyguları rencide eden, kutsal değerleri “ti”ye alan bu konuşmasıyla dibe vurdu. Demir’in, twitter hesabından yaptığı açıklama da, Başbakan Erdoğan gibi tapelerin montaj olduğunu belirtmesi de bu saygısızlığı maalesef ört(e)medi.

TWİTTER’DAN YOĞUN TEPKİ

Egemen Bağış ve Hürriyet yazarı Metehan Demir arsında geçtiği iddia edilen şok ses kaydına sosyal medyada her kesimden yoğun tepkiler geldi. İşte o tepkilerden bazıları:

@ozgurdusunsek 

bu adamın benim yaşadığım ülkede bakanlık yapmasından utanıyorum

@vicdan_terazisi

Metehan ayetle en çok dalga gecen sensin! !! hangi yüzle ekranlara çikacaksın!!!! İstemiyoruz ekranlarda seni

@Merrt35

Ayetlerle dalga geçen CHP li bir milletvekili olsaydı eğer Akkoyunlar ellerinde Filistin bayraklarıyla sokaklardaydı

@dadilmen 

Asr-ı Saadet’te münafıklar ayetlerle dalga geçerdi. bunlara ne demeli, bilmiyorum. Allahtan korksunlar.

@GultekinAvc

Egemen Bağışın Kur’an ile dalga geçmesi beni hiç şaşırtmadı. Adamın tıyneti bu. Yüzüne ve mimiklerine iyi bakın

@ademmeleke 

Bakara suresi K. Kerim’in en uzun suresidir ve en çok neden bahseder biliyor musuniz??? Helal ticaret hukukundan.Tesaduf mu?

@nursenfidan 

Egemen Bağış, Kur’an’la alay ediyor; “her cuma bir ayet sallıyorum... Bakara-makara” diyor!.



//www.milligazete.com.tr

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2014, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209