Belediye ajansı

Doğu Türkistan ve Filistin özelinde ümmet hassasiyetini çiğnemeye yeltenen ve çırpındıkça çamura batan Esenler Belediyesinin elinden İHA ekipleri tuttu Bu zihniyetin sonu, el ele bataklığın dibi

Belediye ajansı
 Haber Merkezi

İhlas Haber Ajansı, önceki akşam saatlerinde servis ettiği bir haberle mesleğe yeni bir pencere açtı! İçerisinde birçok maddi hatanın yer aldığı haber en iyi niyetle editöryal kadronun gözünden kaçmış. Ya da ajansta çok sayıda stajyer muhabir ve editör istihdam ediliyor olmalı. Servis ettiğiniz haberi bir daha okuma zahmetine katlanırsanız haber ajansı dilinden çok “yandaşlık” üslubuna daha yakın olduğunu görürsünüz. “ESENLER’DEKİ STANT GERGİNLİĞİ.. STANT KURMA İZNİNİN OLAYLARDAN SONRA ALINDIĞI ORTAYA ÇIKTI” başlığıyla servis edilen haberinizde “yandaş gazete” performansının bir tık ötesine geçmişsiniz.

Haberinizi çerçeveletip yayınlıyoruz

Habere imza atan arkadaşlar her cümlede belediye adına konuşup hüküm vermiş ve hatta, “Belediye adına tekzip yayınlama” telaşına düşmüş. “Standlar usülüne uygun toplanmıştı”, “İzinlerin 1 gün sonra alındığı ortaya çıktı”, “Belediye konunun aslını açıklamıştı” gibi cümlelerle süslenen haberiniz yaklaşık çeyrek yüzyıldır sizden hizmet satın alan bir kurum olarak bizleri hayretler içerisinde bıraktı. “Son sözümüzü” saklı tutup ismi geçen ajansa mesai harcayan arkadaşlara  şunu söylüyoruz, “Servis ettiğiniz haberi bir kez daha okuyun.Haberinizi ibret için çerçeveleyip “noktasına virgülüne dahi dokunmadan’ yayınlıyoruz”.

Saadet Partisi’nden sert tepki: Mescid-i Aksa resimleri ayaklar altında

İHA’nın (İhlas Haber Ajansı)  ajans dilinden uzak tamamen ajitatif bir dille abonelerine servis ettiği ve  çelişkilerle dolu habere  Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya’dan  sert tepki geldi. Ajanstan servis edilen “İzinler geç alındı, stantlar usulüne uygun toplatıldı” yalanlarına cevap veren Yalçınkaya, “Önce izin alınmadığı yalanını ortaya attılar. Belgeleriyle izinlerimizi gösterdik. Çark ettiler. İzin alınmış olan bir etkinliği nasıl oluyor da ‘usulüne uygun’ kaldırıyorlar. Stant kaldırmak zaten yasalara aykırı. Kaldı ki Milli Gazete’nin de yayımladığı resimlerden de, Mescid-i Aksa resimlerinin ayaklar altında olduğu açıkça görülüyor. Stantlarımız parçalanmış ve kırılmış. Usulüne uygun toplamak bu mu? İHA ne yapmaya çalışıyor. Ne yaptığının farkında mı?” diye sordu.

 Yalçınkaya izin alım sürecine ilişkin: “İslam coğrafyalarda yaşanan zulme dikkat çekmek; Doğu Türkistan, Filistin’de yaşanan son olayları resim sergisi ve sinevizyon gösterimiyle halkımıza anlatmak için Esenler Meydanı’nda stant açma kararı aldık. Bunun üzerine 28.08. 2014 tarihinde izin almak için ilçe emniyet müdürlüğüne dilekçeyle müracaat ettik. İlçe emniyet müdürlüğü, bizimde bildiğimiz, “stant açmak için izin almaya gerek yok sadece bilgi vermek yeterlidir, fakat resim sergisi ve sinevizyon gösterimi için İstanbul Valiliği Dernekler Masası’ndan izin almanız gerekiyor” dedi. Biz hemen resim sergisi ve sinevizyon gösterimi için 31.08.2014 tarihinde İstanbul Valiliği Dernekler masasına müracaat ederek izin istedik. Bu arada biz standımızı açtık, fakat resim sergisi ve sinevizyon gösterimi yapmadık. Resimlerimiz standın etrafında üstleri kapalı duruyordu” dedi.

“İzniniz var ama bize belediyeden baskı yapıyorlar”

Yalçınkaya şunları söyledi: “Daha sonra 02.09.2014 tarihinde izin müracaatımıza valilik dernekler masasından karşılık geldi. Yine aynı gün saat 11 civarlarında ilçe emniyet müdürlüğünden bir komiser dilekçeyi bana bizzat getirip verdi. İzin belgesini etrafımızda bulunan zabıtalara bildirdiğimizde, zabıtalar bize evet izniniz var ama bize belediyeden baskı yapıyorlar, izin belgeniz olduğuna dair belediye başkanıyla görüşün dedi. Bunun üzerine bir arkadaşımızı görevlendirdik ve belediye başkan yardımcısına gönderdik. Fakat belediye başkan yardımcısı “ Hayır kardeşim burada stant açmanıza izin vermiyoruz” deyip zabıtaları üzerimize saldı” olay bundan ibarettir.” Habere imza atan arkadaşlar her cümlede belediye adına konuşup hüküm vermiş ve hatta “Belediye adına tekzip yayınlama” telaşına düşmüş. “Standlar usülüne uygun toplanmıştı”, “İzinlerin 1 gün sonra alındığı ortaya çıktı”, “Belediye konunun aslını açıklamıştı” gibi cümlelerle süslenen haberiniz yaklaşık çeyrek yüzyıldır sizden hizmet satın alan bir kurum olarak bizlerin midesini bulandırdı. “Son sözümüzü” saklı tutup ismi geçen ajansa mesai harcayan arkadaşlara  şunu söylüyoruz “servis ettiğiniz haberi çerçeveleyip noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz.

İşte O Haber

Esenler’deki Stant Gerginliği

- Stant Kurma İzninin Olaylardan Sonra Alındığı Ortaya Çıktı

(Fotoğraflı)

İSTANBUL (İHA) - Esenler’de bazı derneklerin kurdukları stantlardaki yardım malzemelerinin belediye çalışanları tarafından yerlere atıldığı iddialarının ardından, stant kurmak için gerekli olan iznin olaylardan bir gün sonra alındığı ortaya çıktı. Esenler’de geçtiğimiz günlerde bazı dernekler Doğu Türkistan ve Filistin’e ulaştırmak amacı ile 1 günlük izin alarak yardım stant kurmuşlardı. Alınan resmi iznin dolmuş olmasına rağmen Esenler Dörtyol Meydanı’nda kurulan stantların kaldırılmaması nedeni ile belediye çalışanları devreye girerek usulüne uygun şekilde stantları toplamıştı. Bunun üzerine basında stantların yağmalandığı ve ayetlerin yerlere atıldığı iddialarının ardından Esenler Belediyesi’nden konunun aslına ilişkin açıklama yapılmıştı. Belediye tarafından malzemelerin sürenin dolmasının ardından usulüne uygun şekilde toplandığı açıklanmıştı.

Yapılan yalan haberlerin ardından ise yardım stantları için verilen iznin olaylardan bir gün sonrası olan 3 Eylül Çarşamba günü olduğu ortaya çıktı. Esenler Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Saadet Partisi Esenler İlçe Teşkilatı ile Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin valilik, ilçe kaymakamlığı ve emniyet’ten aldığı yardım stantları için izinlerin günü yani olaylardan 1 gün sonrasını 3 Eylül Çarşamba gününü kapsadığı ortaya çıktı. Bugün bazı basın yayın organlarında Saadet Partisi Esenler İlçe Teşkilatı ile Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin stantlarının kaldırılması olayına ilişkin Saadet Partililerin valilik, ilçe kaymakamlığı ve emniyet’ten gerekli izinleri aldığına dair belgelerin ortaya çıktığı iddia edildi. Olayın aslına bakıldığında görülüyor ki, resmi izin 3 Eylül 2014 Çarşamba günü yani olayların yaşanmasından 1 gün sonra alınmıştır. Bunun yanı sıra Saadet Partililerin aldıkları izin kapsamında 7 Eylül tarihine kadar yalnızca stant açma talebi yer alırken, alanda resim sergisi, sinevizyon gösterimi de yapıldı. Esenler Dörtyol’daki bu alanda stantlar, ilk günden beri açık ve 7 Eylül 2014 Pazar gününe kadar da açık kalacaktır” denildi.

ESENLER BELEDİYESİNİN ONU İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI METNİ



İZİNSİZ SERGİ VE GÖSTERİME MÜSAADE EDİLMEDİ
Saadet Partisi Esenler İlçe Teşkilatı ile Cansuyu Derneği’nin 2 Eylül 2014 tarihinde Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlemeyi planladığı izinsiz sinevizyon gösterimi, etkinlik çadırı ve resim sergisi kampanyasına belediye tarafından müsaade edilmemesi, söz konusu siyasi parti tarafından yanlış bilgilendirilmesiyle bazı basın yayın organlarında yanlış yer almıştır. Olayın gerçeği şöyledir:
Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanlığı 28.08.2014 tarihinde Esenler İlçe Kaymakamlığı’na bir dilekçe ile başvurarak böyle bir Esenler Dörtyol Meydanı’nda bir hafta boyunca böyle bir etkinlik düzenlemek istediklerini belirtmiştir. Esenler Kaymakamlığı da, dilekçeyi yetki sahibi Esenler Belediyesi’ne havale etmiştir. Esenler Belediyesi ise, merkezi meydan olan Dörtyol Meydanı’nda bu etkinliğin uygun olmayacağını, zaten aynı gün, aynı yerde İETT ile birlikte İETT’nin yeni hizmete sokacağı Mobil İstanbulkart Başvuru Merkezi aracının tanıtım toplantısı olacağı, bu sebeple izin verilemeyeceği yazılı ve sözlü olarak ilgili siyasi parti ve dernek yetkililerine iletilmiştir.
Ayrıca bu konuda Esenler’in başka bir noktasında böyle bir faaliyet yapabileceklerini, belediyemizin yardımcı olabileceğini, insan sirkülasyonunun çok yoğun olduğu Metro çıkışının bu etkinlik için daha uygun olacağı tavsiye edilmiştir. Esenler Belediyesi’nin bütün iyi niyetlerine rağmen programı düzenleyen Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanlığı yasal izni olmadığı halde bu alanda söz konusu çalışmayı başlatmış, bunun tespit edilmesi üzerine Esenler Belediyesi Zabıta Ekipleri uyarılarını yapmış ancak vazgeçmemişlerdir. Zabıta Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcısı da sözlü olarak yaptıklarının yasal olmadığını, meydanı izinsiz işgal ettiklerini bu sebeple de meydanı terk etmelerini rica etmişse de, bu teklif kabul görmemiştir. Bu durum karşısında Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, meydanda kurulu bulunan stant ve malzemeleri kardırmaya çalışmış, bu sırada burada bulunan parti temsilcileri zabıta memurlarına saldırmış ve arbede çıkmıştır. Ortamın gerginleşmesi üzerine olaya polis ekiplerinin müdahalesiyle malzemeler kaldırılmıştır.
Basına yansıdığı gibi, kampanyanın izinli olduğu, buna rağmen belediyenin müdahale ettiği, Kur’an-ı Kerim ayetlerinin yerlere atıldığı, parti görevlilerinin darp edildiği tamamen yalandır. Anlatılanların tam aksine Esenler Belediyesi Gazze Belediyesi ile Türkiye’de tek kardeş belediyedir. Ayrıca Gazze ve Doğu Türkistan ile igili zaman zaman Esenler Belediyesi yardım kampanyaları da düzenlemektedir. Yaşanan gerginliğe tamamen Saadet Partisi mensupları sebep olmuş ve böyle bir ortamın oluşması için adeta gayret göstermişlerdir. Yaşanan üzücü olayın bundan ibaret olduğunu kamuoyunun bilmesini arzu eder, saygılar sunarız.
ESENLER BELEDİYESİ


SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2014, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209