BAYKAL’A SUİKAST İHBARI DAVASINDA ŞOK GELİŞME

Baykal’a suikast ihbarı davasının 13. Duruşması bugün Çağlayan Adliyesindeki İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

BAYKAL’A SUİKAST İHBARI DAVASINDA ŞOK GELİŞME

Kahraman Şeref Kasap tarafından davanın görüldüğü mahkemeye 02/12/2011 tarihinde verilerek çözümlenmek üzere konusunda uzman bilirkişiye gönderilen videonun çözümü aradan geçen iki yılı aşkın süre sonunda 26/02/2014 tarihli bilirkişi raporu 04/03/2014 günü gerçekleşen duruşma esnasında sanık Kahraman Şeref Kasap vekili Av. Cihan Tufan’a verilmiştir.

Çözümü yapılan video; 2010 yılı Mayıs ayında gazetemiz imtiyaz sahibi Mithat Özdemir’in, ismi kamuoyunca derin devletin adımı, jitemci, tetikçi ve Albayraklar soruşturmasının da tanığı olarak bilinen Yılmaz Çelik ile gerçekleştirdiği röportajıdır.

8 Sayfadan oluşan video çözümlemesinde Yılmaz Çelik’in beyanları CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a suikast planlamaktan hakkında tekrar soruşturma başlatılmasını gündeme getirdi.

Yılmaz Çelik’in iddiaları göz ardı edilemeyecek kadar ciddi boyutlardadır. Bilirkişi raporunda ki Çelik’in ifadeleri özetlersek;

“Deniz Baykal’a yapılacak suikast işinin Mustafa Sarıgül tarafından ilk önce kendisine teklif edildiğinden, kendisi kabul etmeyince Mithat Yılmaz ve ekibine verildiğinden, Şişli Belediye Başkan yardımcısı Tayfun Kahyaoğlu’nun görüşmelerde aracılık ettiğinden, suikast işinin kesinlikle doğru olduğundan, Mustafa Sarıgül’ün Deniz Baykal’la ilgili çayına attığı şekere kadar her türlü bilgiye sahip olduğundan, Deniz Baykal’ın istifasına neden olan seks video kasetinin CHP içinden Mustafa Sarıgül’ün bilgisi dâhilinde bir ekip tarafından hazırlandığından, suikast olayını CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş’in suikast ihbarını bizzat kendisinin araştırdığından ve doğruladığından, Mustafa Sarıgül’le Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmelerinden, Mustafa Sarıgül’ün Türkiye Değişim Hareketi partileştirmeyeceğinden, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olacağından ve Mustafa Sarıgül’ün CHP’ ye geçeğinden” bahsediyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, 10/05/2010 tarihinde Deniz Baykal’ın istifa etmesinden sonra parti kurultayında aday olmayacağını söylemesine rağmen 17/05/2010 tarihinde CHP Genel Başkanlığına adaylığını açılamış ve 22/06/2010 tarihinde CHP Genel Başkanı olmuştur.

Ne tesadüftür ki aylar öncesinden 26/06/2010 tarihinde Türkiye Değişim Hareketi(TDH) partisini kuracağını açılayan ve bu yönde yurt genelinde çalışmalar yapan Mustafa Sarıgül 22/06/2010 tarihinde partisini kurmayacağını ve Kemal Kılıçdaroğlu önderliğindeki CHP’ye destek vereceğini açıklamıştır. Yine Mustafa Sarıgül hakkındaki partiden ihraç kararı kaldırılarak Mustafa Sarıgül 09/11/2013 tarihinde CHP’ye üye olarak akabinde de CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştur. Yılmaz Çelik’in 2010 yılı Mayıs ayındaki röportajında kullandığı ifadelerin bir bir gerçekleşmesi sanıyoruz 
ki Mustafa Sarıgül hakkında Cumhuriyet savcılarını harekete geçirecetir.       

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2014, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209