BAYKAL’A SUİKAST DAVASI'NDA SONA MI GELİNİYOR?

Baykal'a Suikast İhbarı Davasında 19. Duruşma..

BAYKAL’A SUİKAST DAVASI'NDA SONA MI GELİNİYOR?

SUİKAST İHBARI DAVASINDA KASET İZİ..

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2011/154461 sayılı Deniz Baykal’a yönelik kaset soruşturması kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ( - D - Büro Amirliği) ’nde 24/03/2015 tarihinde Kahraman Şeref Kasap’ ın “tanık” sıfatıyla ifadesine başvurdu.

 

Yaklaşık üç saat ifade veren Kasap’ a sanık olarak yargılandığı Baykal’a Suikast İhbarı davasının görüldüğü İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesine 02/11/2011 tarihinde çözümlenmesi talebiyle sunduğu “Baykal’a Suikast ve Kaset olayına ilişkin tetikçi Yılmaz Çelik’in beyanlarını içerir” videoya ilişkin 26/02/2014 tarihli uzman bilirkişi çözümleme raporu içeriğindeki bilgiler ile tetikçi Yılmaz Çelik’i tanıyıp, tanımadığı ve diğer bilgi sahibi olduğu konular hakkında sorular soruldu.

 

Resmi kayıtlara geçen bilirkişi raporuna göre Yılmaz Çelik adlı şahıs, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün kendisinden CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ı ayağından vurmasını istediğini savunuyor.

 

“YASADIŞI İŞLERİNİ YAPIYORDUM”

 

Sarıgül’ü eskiden beri tanıdığını ve yardımcısı Tayfun Kahyaoğlu’yla irtibat halinde olduğunu belirten Çelik, “Sarıgül’ün yasadışı işlerini yaptığını, Şişli Belediye Başkanlığı döneminde Sarıgül’e sorun çıkaran kişileri uyardığını” öne sürüyor.

 

“SARIGÜL SENİ BU HAYATTAN KURTARALIM DEYİP...”

 

Sarıgül’ün CHP’den dışlanmasından sorumlu tuttuğu Baykal’a büyük bir husumet beslediğini ileri süren Çelik, “Mustafa Sarıgül ile geçmişten tanışıklığımız var. Birkaç defa bana verdiği sözlerini de tutmuştu. Yine bir sohbet esnasında Sarıgül bana ‘Hayattan beklentilerin neler, en çok istediğin şey ne?’ diye sormuştu. Sonra ‘Seni bu hayattan kurtaralım, topluma kazandıralım, sana bir sosyal güvence sağlayalım’ dedi. Ben de hayalimdeki olanları anlattım. ‘300-400 milyarım (eski parayla) olsa bir mekân kurar, hayatıma bir çeki düzen veririm’ dedim. Bunun üzerine Sarıgül, ‘Tamam ben sana bu parayı kazandıracağım’ dedi.  Ondan sonra Sarıgül, ‘Mesela Deniz Baykal’a sıkar mısın?’ dedi. ‘Öldürmek için değil, yanlış anlama. Biz öldürmeye karşıyız. Allah’ın verdiği canı biz almayacağız. O insanın ölmesi bize bir şey kazandırmaz. Fakat Baykal’ın bitirilmesi, etkisiz hale getirilmesi ve yaşadığımız olayların tamamen kişisel savaşa dönüşmesi sağlamamız için ayağından vurulması taraftarıyım’ dedi. Mustafa Sarıgül’ün Deniz Baykal’ı bitirmek için her yolu denediğini biliyordum. Daha önceleri sohbetlerimiz esnasında Sarıgül, ‘Deniz Baykal’ın attığı her adımı, çayına attığı şeker adedine kadar her şeyini biliyoruz’ demişti” iddiasında bulunuyor.

 

O BAYKAL’CI İSİMLER KİMLER?

 

Yılmaz Çelik, Baykal’a yakın bazı isimlerin Sarıgül’le bağlantısı olduğunu öne sürüyor. Kaset olayından sonra Baykal’ın yerine CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Sarıgül’le görüştüğünü dile getiren Çelik, şunları aktarıyor: “Sarıgül’ün Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü çok iyi biliyorum. Seçim sürecinde de beraberlikleri vardı. Hatta bir ziyaretimde içeride Kılıçdaroğlu olduğu için görüşememiştim. Tayfun Bey de sekreteri hanımefendi de buna şahit. Şişli Belediyesi’ndeki güvenlik kameralarına bakılırsa zaten Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği ortaya çıkacaktır.”

 

SUİKAST İHBARI DAVASINDA 19. DURUŞMA

 

15.04.2010 günü İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne; Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, Başkan yardımcısı Osman Şevket Aslan aracılığı ile organize suç örgütü lideri Mithat Yılmaz’a CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı her iki dizinden vurması (yaralaması) talimatı verdiğine ilişkin elektronik posta (e-mail) ihbarını göndererek suikastı deşifre eden ve halen deşifre ettiği bu olay nedeniyle 147 yıl hapis cezası istemiyle İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesinde hali hazırda yargılanan genç iş adamı Kahraman Şeref Kasap’ın yargılandığı davanın 19. Duruşması 12 Mayıs 2015 günü saat 11.30’da yapılacaktır.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2017, 08:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209